Meni je Viking ponudio jednu placu, na prvom ugovoru su mi vec iz HAL-a povecali placu.
Posto je Seabourn u vlasnistvu HAL-a najvjerovatnije ce se dat pregovarati.

Ekipa trazi se 3rd Officer HITNO!!!
Brod Seabourn Quest,ukrcaj najkasnije 07/09,saljite aplikacije na rebeccam@vikingrecruitment.com,jedino trebate imati ECDIS,US Vizu i jedan ugovor u ranku...ajmo nadjite mi nekoga da me minja,ocu doma uvatit malo lita!Pozdrav!![]()
pa kako si se samo usudija pitat veću platu na preelitnon Seabornu??? Pa nije ti to Prančijok kruving![]()
Da bas...ne bi me smetalo da me Rebecca i pokusa "oprati" odgovorom,nije li to njen posao zapravo,kontakti,interview-evi,mail-ovi.Jos jedan u stilu :How dare are you? wouldn't make much difference,a ja bi dobio taj konacni "ne moze" itd.Ovako se nepotrebno duri (ako je to, a cini se da je),umjesto "hvala ne cemo vas uzimati zaozbiljno ubuduce"
Inace pozitivna iskustva sa njom, imao sam intervju u ozujku,u kontaktima vec preko godinu dana.Ili sam bio na brodu kad su nesto nudili,ili kao sad ne mozemo naci dogovor.
Sve je to O.K. svi stitimo vlastite interese.
Ma glavno da se ti vracas svom starom prijatelju Helge-u,sad cete moc "produzit" meeting bar na 50 minuta,he,he....
P.S. Nemoj seniznenadit kad vidis kabinu,malo sam je "preslozio"..... Sretno!
Srce mi je poskocilo kad sam vidio Rebeccin mail danas u inbox-u.Na srecu napisala je da se o placi ne moze razgovarati,naravno ovo na srecu u smislu da ne moram udarati glavom da je slucajno odgovor bio potvrdan,a ja obecao na drugoj strani.....Cak su me zvali i telefonom da potvrdim,nije im mail bio dovoljan.
Nakon punih osam dana.Ipak je profesionalkaSvota koju sam naveo u prvom mail-u na temu je zadnja ponudjena pa se mozete po njoj ravnati za datu poziciju.Valjda..
Srce mi je poskocilo kad sam vidio Rebeccin mail danas u inbox-u.Na srecu napisala je da se o placi ne moze razgovarati,naravno ovo na srecu u smislu da ne moram udarati glavom da je slucajno odgovor bio potvrdan,a ja obecao na drugoj strani.....Cak su me zvali i telefonom da potvrdim,nije im mail bio dovoljan.
Nakon punih osam dana.Ipak je profesionalkaSvota koju sam naveo u prvom mail-u na temu je zadnja ponudjena pa se mozete po njoj ravnati za datu poziciju.Valjda..
Pozdrav
Da, posalji joj svoju Skype adresu,ako ti vec mozda nije bila navedena u CV-u i cekaj poziv.
Sretno.
Pozdrav
Da, posalji joj svoju Skype adresu,ako ti vec mozda nije bila navedena u CV-u i cekaj poziv.
Sretno.
Hvala ti posla san joj i vratila mi je da se cujemo 20tog.
jel znas mozda di se pravi ljecnicki i jel oni placaju vizu i ostalo sta bude tribalo pozzz.
Da li mozda neko ima iskustva sa sebournom gdje se pravi ljecnicki i dali li placaju us vizu i tako.
Zakazan mi je intervju 20 9tog iako mi se cini to malo daleko al cekat cu nadanm se da ce bit srece.
Lijecnicki i vizu placa kompanija (moras donit racune, naravno) i sve ti se to vrati u prvoj placi.
Treba ti Norveski lijecnicki, a zavisi di zivis (od Rijeke pa do Dubrovnika ima ordinacija...)
nisan norveski radija 3 godine ali bi samo radija nas i napisalo bi ga na norveski formular. ne znan sta je to posebno u njemu