Royal Caribbean

evo pogledao sam ova piitanja i nerazumin kako onda neko moze upast bez ikakvog iskustva sa strujom..evo ja sam zavrsio za elektroinstalatera i nebi zna odg ni na jedno pitanje.. ja sam mislio da te pitaju opcenito neka pitanja o zivotu i zasto si odlucio ic na brod..a ne tu neka pitanja u vezi strukee..pa ides na brod da bi naucio nesto u vezi svoje struke

Čovik je napisa da mu je prijatelj upa za 3rd electriciana a ne za asistenta.

evo ja sam zavrsio za elektroinstalatera i nebi zna odg ni na jedno pitanje..

Kako to? Zar nisi u toj instalaterskoj struci imao predavanja iz osnova elektrotehnike.

Inače, sva ova pitanja su od qrca.., zapravo ovo i nisu pitanja,

nego čisto onako verbalna provjera da vide kako peÅ¡kaÅ¡.

:cool:

parangala krivo sam razumio mislio sam da je to za ass,a zanima me sta je sa asistentima sta bi njima postavili kakva su opcenito pitanja

Mislim da je kod asistenata najvažnije da razumiju engleski i da općenito ostave dobar dojam za vrijeme intervjua. Ako budu i pitali neÅ¡to iz struke to bi trebale biti osnove.

Može li nam netko tko je prolazio intervju za asistenta struje na RCCL reći kakvi su mu bili intervjui?

Mislim da je kod asistenata najvažnije da razumiju engleski i da općenito ostave dobar dojam za vrijeme intervjua. Ako budu i pitali neÅ¡to iz struke to bi trebale biti osnove.

Može li nam netko tko je prolazio intervju za asistenta struje na RCCL reći kakvi su mu bili intervjui?

ja sam sad trenutno upisao 4-ti stupanj za električara, jer sa 3 godine bi se teesko ukrcao na brod pa ako bog daa da zavrsim ovaj 4ti stupanj volio bih otici raditi na cruzer ali kada bi i na teretne brodove dobio priliku isao bi jer mi je bitno da odradim kadeturu

Evo zavrsio interview sa gore spomenutim covjekom. Bilo je kratko i jasno, ovaj resetao pitanjima sto opcenitim, sto detaljnijim, ja odgovorio sve do i jednog pitanja. On se zahvalio i adio. Nakon nekog vremena zove zenska iz ureda i cestita, nudi poziciju drugog struje, četiri tisuće i petsto dolara permanent :(
Ja joj kazem da mi je to malo i da bar pokusaju poravnat sa mojom placom od pet i tristo, a ako bude vise super. Rekla da ide opet zazvat ovog pa da ce me zvat. Sad sam napet ko puska i cekam da zazvoni :))

Last edited:
evo ovdje zavrsava i pocinje moja RCI prica :) Nakon sto sam ja rekao da mi gore spomenuta lova nije dosta, nasli smo se na pet tisuca na mjesec. Vise nisu htjeli jer ipak nemam nikakvo cruise iskustvo. I ja pristao. Eto, prvi put da sam ispregovarao nesto u svoju korist.

Sutra, kad se otrijeznim, cu se pokusat sjetit svi pitanja sto me pitalo danas. :D

Covjek koji me nazvao je Electrical Superintendent.
Covjek je rekao dobar dan i rekao da ima set pitanja i odma smo presli na pitanja:
Zastite generatora
Cemu sluzi rewerse power protection i kad ce aktivira, kako se dogodi da generator pocne radit kao motor
Kako bih provjerio zategnutost terminala n bowthrusteru
imam li iskustva sa opremom na mostu, ja rekao da, onda me pitao da jesam li radio ikad ista sa radarima i koje su marke radari i kako ih troubleshootam.
Koliko se razumijem u kompjutere i mreze, da nabrojim osnovne komponente kompjutera.
Koje su nam marke gensetovi, sto njima upravlja.
Automatizacija na brodu, ja mu ispricao kako to kod mene izgleda, ustroj plc-va itd
Nabroji nekoliko vrsta elektricnih motora
koja je vrsta motora najpopularnija, kako ih sve mozemo startat.
Overhaul kaveznog asinkronog motora, kako bi stavio novi lezaj i na koliko bi ga zagrijao.
Sto je PID regulator, nabroji sto znace slova P I D
kakav sam sa elektronikom - iz elektronike nije bilo specificinih pitanja
zasto mijenjam kompaniju
ustroj switchboarda na mom brodu i imam li ideju kako to izgleda na cruiseru
sto je moj zadatak u slucaju blackouta na mom brodu
koje marke air circuit breakera koristimo na mom brodu
jeli pomazem ikad strojarima u poslovima

eto to je to cega se mogu sjetit :)

Moze li mi netko pomoc popunit ovu formu za osiguranje

Sto je ovo
Primary Beneficiary: %
Contingent Beneficiary: %

Sto i koga da stavim tu i koliko posto kome
na kraju forme se trazi witness, jeli to trebam popunit, tko moze bit witness?

Primary ti je npr supruga
A contingent brat,mater,otac,ljubavnica

Ili mozda obrnuto

Primary znaci prvi,glavni
A ovo drugo je sekundarnj

Primary ti je npr supruga
A contingent brat,mater,otac,ljubavnica

Ili mozda obrnuto

Primary znaci prvi,glavni
A ovo drugo je sekundarnj

je li itko prolazio intervju za asistenta struje na RCCL-u ??? znam da je tesko upast na cruzer ka ass ali eto ako neko ima svaka informacija je dobrodosla :p

Znaci I na RCCL su poceli pregovori za place... Prije nije toga bilo.
Inace za prvi put kao Elektricar na cruiseru, to sto si dobio 10000 dolara za mjesec na brodu I nije lose (iako je prije RCCL davao vise)...

Znaci I na RCCL su poceli pregovori za place... Prije nije toga bilo.
Inace za prvi put kao Elektricar na cruiseru, to sto si dobio 10000 dolara za mjesec na brodu I nije lose (iako je prije RCCL davao vise)...

Ako ovo vidi Josipović i roÅ¡avi premijer Vlade, nayebat' ćemo!

Toga me straj Vuče.

pozdrav, triba mi pomoc od nekog ko je ima interview sa claudijom martin preko skypa? inace apliciram za 2nd engineera, kako ide proces? imam cruise experienca.

fala unaprid

evo neko je pita interview za RCCL. Za ass je stvarno istina sta je neko već napisa. Najvise provjeravaju jezik i malo te propituju o svemu i svačemu cisto da ti uvate mot kakav si... mome je razgovor bio o vremenu i tadaÅ¡njem poslu. stvarno nista extra, u smislu da se za to treba ili moze pripremit.

sad mi sve izbrkalo je li mozete ponoviti kako se krecu place za 2nd i 3rd electr na royala?

Last edited:
Na posljednje dvi stranice su ti plaće ali ono Å¡ta sam ja povata je:
3rd - 2750-3500usd
2nd - 4250-5525usd

Netko od kolega je također napisa:
3rd - 3300usd
2nd - 5600usd

Jedan kolega je napisa da je upa ka 2. i da je dobia 5000usd.

Back