Royal Caribbean

Imas gresku u koracima triba si sacekat brevet pa onda slat papire.....ako ponude ETO dobro je ako ne ponude moj ti je savjet ukrcaj se pokazi sta znas sa brevetom u ruci promocija je samo pitanje vrimena ...Dok sjedis kuci i cekas neku drugu priliku brevet vridi jako malo...Royal ja vrhunska kompanija i ako se tribas ukrcat ko asst moj ti je savjet ukrcaj se....
Jedan brod je gotov drugi ce bit kroz pola godine joc cetri su narucena tako da triba ljudi....

Ivane posla sam e mail ima 15tak dana u njemu sam napisa da mi je ispit ubrzo, a mislim vata sam misto da nisam posla tko zna bili me kontaktirali uopce, sad sam im posla ETO brevet pa cu vidit sta ce odgovorit.

Poslali mi danas da im je ono konacna ponuda, ocu li prihvatit ili ne, prihvatio sam, neznam sada koji je sljedeci potez. Dobro valjda cu napredovat jer imam iskustva, doduše na disel mehanickoj propulziji. Fala drugovi na podršci.

Sad je sve na tebi dokazi se i ide pozicija bit ce tu i neko od nasih da pogura ali ti moras pokazat veliku volju i zelju za radom....i naravno stalna edukacija....
Sretno...

dobio sam ponudu za ETO-a tako da cu odbit na moju žalost royala, stavio sam vam skripte za ETO tecaj iz atlantisa u download, pozdravvv

A sto na tvoju zalost ovako ides kao ETO direktno pa mozes posle aplicirati opet na Royal nakon kojeg ugovora.Mislim da ti je to bolja opcija.

Evo ja dobio poziv za interview za electrical engineer :D
aplicirao prije mozda 20ak dana preko sluzbene stranice.

Sto electrical engineer podrazumjeva, zna li netko? Hoce li inzistirat da krecem od zadnje pozicije ili se mogu nadat 2nd elektricaru ili slicnoj poziciji. Imam nesto faksa, ETO brevet, 5 godina iskustva van cruising industrije...
Koja lova je sad za elektricare, ET, IT i slicno? Moze odgovor i na PM ako je nekome bed odgovorit tu.

Electrical Engineer poziciju su na RCCL prije par godina prozvali 2nd Electrical Engineer.
Kod nas (NCL) se jos uvjek zove Electrical Engineer. I kod nas je placa za tu poziciju 4 puta veca nego za 2nd Elect, pa ne kuzim pitanje " mogu li se nadat 2nd električaru".
Ako je tocno ovo sto sam vidio ovdje na forumu, novim El. Eng. sada nude samo 9000 dolara placu (oni otprije imaju oko 11).

Demn, samo 9000? to mi je malo. Sa 11000 imao bi koliko i sad, ali 9 si bas i ne bi mogao priustit. Vidit cemo na interviewu sto ce bit, u ponedjeljak cu bit pametniji :D

Samo na brodu, ali za preciznije bolje da se javi netko sa RCCL.
Inace, ne bi ni na NCL dobio vise prvi ugovor kao Electrical Engineer.

Prosao prvi interview, ne osjecam se nimalo pametniji, jedinu informaciju sto sam saznao da bi mi pozicija bila solo kabina a raspon placa od 3500 do 5700 dolara sto je vjerojatno pozicije od 3rd do 1st electrician.
Zenska je pricala stvarno ugodan engleski (Jassie) i malo me propitkivala o tom gdje sam sad, kakav mi je brod, zasto bi htio prec itd. Slijedi tehnicki interview nakon kojeg cu onda valdja znat gdje bi mogo upast.

Koliko ja poznajem RCCL ( a vec par godina nisam bio na njihovim brodovima) hijerarhija im je slicna kao kod nas:

Chief Electrical Eng. (3 and half stripe Off.)
1st Electrical Eng (3 stripe Off.)
Electronic Eng.
2nd Electrical Eng.
3rd Electrical Eng.

Inace to 5700 (ili 11400 za mjesec dana na brodu) ne vjerujem da je za 1st Elect. Eng (moralo bi bit vise)- to je vjerojatno max placa za 2nd Electrical Eng.

Morski Vuce, hvala na odgovorima. Kad bude interview sa ljudima iz tehnickog, zapilat cu ih za poziciju Electronic Eng :)

Last edited:
Roman ti je super tip. bugar. prica ti nas jezik dobro. svi elektricari su ga hvalili tamo a ja sam prica samo pizdarije uz jack s njim...sve najbolje o njemu

Plate na RCCL su se menjale, nisu jednake postoji seniority!?
EL2 od 4250 do 5525 USD, a EL3 od 2750 do 3500 USD.
Za sada ne znam kako se napreduje ka vecoj plati, da li je upitanju evaluation na kraju ugovora, provedene godine, uvlacenje u dupe sefu....... Ako neko ima pouzdane informacije neka napise

piitanja?

piitanja?

View attachment 3076

Evo ti pitanja sta su pitali jednoga momka.Prijatelj mi je nedavno ima intervju i upa na poziciju 3rd elec 3300$perm 10/10,2nd elec ima 5600$,to je najsvjezije sta znam.

Sritno!

evo pogledao sam ova piitanja i nerazumin kako onda neko moze upast bez ikakvog iskustva sa strujom..evo ja sam zavrsio za elektroinstalatera i nebi zna odg ni na jedno pitanje.. ja sam mislio da te pitaju opcenito neka pitanja o zivotu i zasto si odlucio ic na brod..a ne tu neka pitanja u vezi strukee..pa ides na brod da bi naucio nesto u vezi svoje struke

Back