Evo vidi mi struje po vokaciji,geografskom porijeklu i opredjeljenju.I kad je struja nije struja nego mehanika. Svi uvjeti ispunjeni.A majku Vam vasu ne bi se meni ladni vruci ladne vode napili ja vam kazem. Nijedan od Vas.Sjedi jedan.
Frankie brate , duguje?? nam princip rada HVB .
Ajmo reći sve isto . ka i u onih , kako se zovu Sace i ekipa , ajmo reći genertorske sklopke....je li ih tako zovu .
pogotovo ove a mikroprocesorom za overcurrent , long ,short trip..bla,bla..test pointi...Ima tamo i neka podnaponska ??pula . i dvoje botuna mislim crveni i zeleni..on kad ne ide....pa direktiva ili solo ubacivanj di e zabole kujac kako če?? i paralelica di treba malo i pripaziti...

Eto , sad poriče?? @drdocka , Korejance i jo?? par njih uključiv??i i mene .
OVI PUT SI FALIA , SJEDI I ČEKAJ PRODU??ENI BORAVAK !!!
Vidi?? 110 % sam uvjeren da si vidia na stolu otvorenu generatorsku sklopku , e ebiga nema sada ba?? pi??tuna , turbochargera , glava....ali ima one finomehanike , opruge , jedno 120 vidi , pločica , prijenosa , motor za premotavanje sa opet svojom mehanikom....ima,ima brate Frankie malo mehanikice !!!
Nego , vidim da si jak i na struji , pa te jo?? janput molim ,...za??to vacuum??? . Evo ka?žem ti od 400 ampera , i svi znamo , zvijezd-trokut , kontakti se zatvaraju nakon sekvence i motorinić vrti i barbić manovra . One vide M-22 na kotanktima faza ti isto struja i to mehaničar otpaja , ko i rad na samoj ploći thrustera

Reko ti svi na Skypu u control roomu !
Da zavr??imo , po tvom , ??to je moglo biti , ako je sve odradio (zvijezdu-trokut) , bez ijednog alarma , motor ne vrti , a indikacija pokazuje da vrti , koja dolazi sa breakera . Da se ne ponavljam ,rekao sam ??ta sam napravio . I pslije svega moj zaključak ( ne mora biti točan ) , je da jednostavno nije jedan od breakera dobro zatvarao kontakte , radi čega ---aaaaa???
E to če?? nam ti reći , da otkloni?? sumnju u mehaniku . a samim tim i objasni?? taj vacuum

..je li more ??
Veliki naklon , Frankiu !!
PS Ako nadjem digod u kompu , jedan mali copy-paste . da vidi?? odgovor Hyundaia i insektora broda na tu temu ......uhahahahahhah
chorke istu tvoju pricu sa bowom sam imao prilike cuti vec dva puta i uvjek je u pitanju korejska gradnja.
nacrti i sistem startanja je isti iz bilo kojeg skvera u koreji ,copy paste samo zamjene ime skvera.
jednom sam to kontrolirao nakon takve greske (bow je vec bio u funkciji),moj je zakljucak bio da glavni kontakti ne odrade na line sklopci ,a pomocni releji daju signal za sequencu zvjezda /trokut,isto tako sklopke zvjezda /trokut odrade svoje pa dobijes signal, bow run i nema alarma.
e sada zasto se to dogodi sa glavnim kontaktima neznam trebalo bi otvoriti sklopku ,(tada nije bilo vremena) ja sumnjam na mehanicki sistem ,poluzje nekakav medju polozaj mehanizma ,ne zatvori glavne kontakte.
dobra stvar je sta se to nije dogodilo na sklopci za star point ,onda bi bilo veselo.
opaska na LV,MV,HV napon ne ubija ,ubija struja.
razlika izmedju LV I HV prvi moze bacit el. luk puno manje nego ovaj drugi.
DIJELIMO ISTO MI? LJEJE .
kOREJSKI BOW NA KINEJSKOJ GRADNJI
pOZZDRAV
P.S MOLIO BI FORUMA? E DA NE BACAJU CLIPOVE DI ELEKTRIČARI GORE .
KAD OVO VIDE OVI SA FAKULETA . AJOOOJ..PROPUH SKIDAJ TO , PLEASE!!!!!