Brodski elektricari

Je za GM.. a za ona 4 macana u Gen Roomu mora?? se malo oznojit..:hihi

To je ziva istina. ;)
M/E je jednostavan, a ove na moja tri mala generatora jos nisan ima priliku radit. Bas cu bacit pogled kakva je procedura za testiranje sutra. :)
A kad sam već na topicu, mogu dat i komentar vezan za napon na igniteru za kaldaju. Ovde je samo 2 kV. :D

a to ti je normala, pitaj Chorkea koliko ima ampera na bobini.. pazi na razmak elektroda i remen od burnera..

tupko,govorija san o maintenance,ne testiranje,za testiranje moji placaju firmu,ali ovo sta san ti reka je garancija normalnoga rada ako je kartica ok,a i to vidis na displayu

rizolino,ovo su ozbiljne stvari,ovi iz sesera sta su se zajebali pa isli na shella,pa ih posli niko nece,a jebate,sta cu un ja,nema na plavoj ni zelenoj sekti nikoga sta je cuja za shell,to je garancija zdravlja kandidata

a to ti je normala, pitaj Chorkea koliko ima ampera na bobini.. pazi na razmak elektroda i remen od burnera..

Još nisam stavlja amper kliješta na visokonaponske kabele:D
Razmak elektroda 0.8 visine od dizne 0.5 razmak izmedju samih .
Remen od burnera ( ventilatora i pumpe ) , kad ga stisneš triba jedno 80 cm da se stisne( skoro da se spoji vrh sa dnom remena :D ) Remen ka remen , nećemo sad o tome .
UHHH oznojih se !!!!
Je li ti detektori na pomoćnim , idu na sve cilindre ili sam na škarig ( auspuh ) ???
Ovi zadnji su imali test button , cca 10 sekundi ga držiš i on se triba aktivirati .
Frankie leće su ka dna od pepeljara , a sad plus i minus , sad ću ja zvati "Sacke" ako nisu na marendu .

leća je bifokalna.. a ako imaš dosta sparea, skuvaš leću na juvu s kumpirima i panceton..
postoji li kakva modifikacija sa fažoletima????

Last edited:
fa?žoleti mogu spasit stvar, ali mora?? kalibrirat detektor sa novim set-upom, fa?žoleti daju gu??ći mist, nemo?žemo dopustit fal??e alarme zar ne.

chorke
molio bi da preciznosti radi napises o kojim mjernim jedinicama se radi za ovo 0,8 i 0,5.

Milimetrima , elektrode zašiljene ( luk lakše probija zašiljeni materijal ) i normalno redovito ČiŠĆenje od teŠke nafte!!!
Obratiti paŽnju na plugove i te mjere clearenca vrha elektroda jer iskra onda probija na masu !!!
a Visokonaponski trafo izgara nakon previše ručnih paljenja , pripaziti .
VELIKI POZDRAV FRANKIE !!!
r
faažoleti mogu spasit stvar, ali moraš kalibrirat detektor sa novim set-upom, fažoleti daju gušći mist, nemožemo dopustit falše alarme zar ne.
Apsoljutno se slažem , da fažoljeti viskozitetom zahtijevaju drugu kalibraciju!!!

Last edited:
Boga mi Chorke ovaj tvoj incinerator ako smijem primjetit ne bi sprzija ni medicinski alkohol sa ovim zazorom. Mislim palis sludge,a na burneru od diesela zazori 0,5 i 0,8 mm pa to bi se za po ure sporkalo.Koliko se ja sjecam,a imao sam jednom priliku i vidjeti takav diesel oil burner zazor je bio 5(zazor elektroda), 8(udaljenost od dizne) mm odnosno 0,5 i 0,8 cm mada to jasno ovisi od proizvodjaca do proizvodjaca mislim da je generalno 0,5 i 0,8 mm premalo.

Chorke to je u tebe neki burner za najfinije posle :) U mene je bilo oko 5mm između elektroda, te 7-8mm od dizne, baš kako je Frenki napisao. Čim bi ih razmaknuo milimetar dva više od toga počelo bi probijat na izolaciji umjesto da uspostavi luk :o

Kokolo gdje si bio i što si radio. Koliko te to zadovoljstvo izašlo :)

Je li ti detektori na pomoćnim , idu na sve cilindre ili sam na ??karig ( auspuh ) ???

Idu na sve cilindre. Na generatorima je trenutno Schaller Visatron, a na glavnoj makinji je Kidde Graviner mk6. Nisan stiga danas pogledat, ali mi je u planu. ^^

Boga mi Chorke ovaj tvoj incinerator ako smijem primjetit ne bi sprzija ni medicinski alkohol sa ovim zazorom. Mislim palis sludge,a na burneru od diesela zazori 0,5 i 0,8 mm pa to bi se za po ure sporkalo.Koliko se ja sjecam,a imao sam jednom priliku i vidjeti takav diesel oil burner zazor je bio 5(zazor elektroda), 8(udaljenost od dizne) mm odnosno 0,5 i 0,8 cm mada to jasno ovisi od proizvodjaca do proizvodjaca mislim da je generalno 0,5 i 0,8 mm premalo.
Pa buraz Frankie , iznenadia sam se . Ja sam mislia . da si malo širokijih pogleda . Pa normalno da je rijeć o 8 milimetara i 5 milimetara . A joooj , isto bi bilo čudno da kaldaja pali na kratki spoj :), a joooj Frankie :kafa
Loviš se ka lignja na peskafondo .Ali aj dobro i čeka sam te tu , da mi se malo pojaviš .
EEEE , imam opel corsu zazor na sviječicama 0.01 mm:p:p:p Inaće dizelaš ...hehheehheehhe
Svaki incenerator ili kaldaju koju sam otvorio bilo je tu i nanometara......aj 1:0 vodi Omiš
Evo mi novog nicka Morke a ne Chorke ...hahhahaahah....Mm i Cm
Znaći sve se slaže i 0.8 i 0.5 , ali se ne slaže mjerna jedinica ,kako to?????;);)
Ža mi je šta nisam koristia pomičnu mjerku , evo baš mi ža!!!!
Evo žene šta centimetar učini !!!!

Chorke to je u tebe neki burner za najfinije posle :) U mene je bilo oko 5mm između elektroda, te 7-8mm od dizne, baš kako je Frenki napisao. Čim bi ih razmaknuo milimetar dva više od toga počelo bi probijat na izolaciji umjesto da uspostavi luk :o

Kokolo gdje si bio i što si radio. Koliko te to zadovoljstvo izašlo :)
VMOZARA , sve već rećeno , malo milimetara i malo vrše .
Malo ješke Frankiu , čovijek je profesionalista , ja sam ti VMOZARA na brodu drugi ugovor i po cile noći sam staja kraj kaldaje i štela to i molia Dragog Boga da mi se elektrode ne spoje !!!!

Idu na sve cilindre. Na generatorima je trenutno Schaller Visatron, a na glavnoj makinji je Kidde Graviner mk6. Nisan stiga danas pogledat, ali mi je u planu. ^^
Slažem se @spo , od brod do broda različito .
AJ pogledaj pa javi , interesira me , hvala !
POZZZ

Last edited:
Back