THOME u Zadru

Pa čuj, inače ovdje se po forumu govori kako je njegova svrha pomagat pomorcima sa raznovrsnim informacijama, ali da imas pravo koliko vidim to u biti ovdje nije ba?? previ??e slučaj, jer ipak se o nekim stvarima ne priča odnosno ne iznosi.

Nije to bas tako...
Informacija koju ti trazis je jedna od prvih stvari koja se pita posrednika za ukrcaj ili nekog is HR departmenta doticne kompanije, a ne tu po forumu.
Previse je ljudi koji tu po forumu traze ogovore na pitanja tipa: Koliko traje ugovor? Kolika je placa? Jesam li sam u kabini? I da ne nabrajam dalje...
Viruj mi to zna biti strasno iritantno, jer ljudi imaju osjecaj da nisi ozbiljan.
Naravno postoje pitanja na koja kod posrednika neces dobiti odgovor jer ti jednostavno nesmiju reci pravu istinu. Na primjer je li smjena kasni ili dolazi na vrime. Za takav upit ces sigurno dobiti odgovor od ljudi sa foruma.

Istina, vjerujem i ja da takva pitanja postanu iritantna, ali neka se onda neznam napravi posebno forum za one neiskusne početnike koje valjda zanimaju i takva (koliko god mo?žda bila i smije??na) pitanja. Jer ovakva se pitanja sigurno ne postavljaju s namjerom i?živcirat nekog već zato ??to se nema koga pitati u okolini (neki mo?žda i neznaju ili nemaju frendove ili rodbinu pomorce), pa sad vi prosudite.
A i pretpostavljam da su pitanja poput koliki novci, ugovori itd. vrlo osjetljiva iz nekih razloga, ali opet se moraju postavit.
Stoga hvala na konstruktivnoj kritici, ali ja nemam osjećaj da nebi smio postavljat pitanja koja me zanimaju (koliko god smije??na bila).

ja u kupe, ti u spade. ka pocetniku, niko ti nece ni ponudit neke ekstra uvjete, tako da su i pitanja o osiguranju irelevantna. to pitaj za pet sest godina.

Dobro, uredu je hvala, evo odgovor na pitanje. To je sve ??to sam tra?žio.
Ali ??ta je potrebno proči cijelu proceduru neznam pravila ili čega več o pitanju koje se smije ili nesmije postavit. Mislim, stvarno ovdje unas stoji, za??to jednostavno kada mo?že komplicirano.
Jo?? jednom hvala, ali u buduće ću morat razmislit i proučit pitanja koja postavljam.

Evo sam sad zvao agenciju,kazu da trecih palube imaju u izobilju i da je pozeljno iskustvo na tankerima.A kakvo crno iskustvo kad sam jedva na??a brod za kadeturu odradit.
Od breveta treba samo tanker familiarization i to je to..

Dobar dan ljudi

Dobar dan ljudi

Ljudi evo jucer me zvalo iz zadarske podruznice Thomea, da im trebaju dva deck cadeta i jedan asistent stroja.

Odbija sam jerbo bi mi to sve poremetilo, jos mi tri miseca fale do zavrsetka kadeture, a ovako bi propustija bi klasu na jesen i sve u svemu, izgubija bi jos 5 - 6 miseci.

Ako kome treba, javite im se, raspitajte se...

TEL: 023/ 400 050

Mene je sad zvalo iz zadra,da će moju aplikaciju za deck cadeta prosljedit u singapur(ja sam im poslao svoj cv ima misec dana),pa
da će mi oni poslat neki upitnik da ispunim,pa me zanima ako ko zna jel to uobičajna procedura ili se mogu nadat čemu,hvala

Last edited:
I mene je zvalo u petak iz Zadra da ću dobit nekakav 'test'.
Stiglo mi je na mail uz obja??njenje i nekakav Predictive Index survey
test s tim da se rje??ava na hrvatskom jeziku na psiholo??koj bazi.
Ako si ga rje??ava onada zna?? o čemu govorim.? to se tiče toga da
li da se nadam pa ba?? i ne jer ima stvarno previ??e ljudi na čekanju
koji su predali aplikacije a otvorenih mjesta je malo.Ipak nada
umire zadnja jer kad sam rje??io test poslao sam mail gđici.M..
u Singapur da sam gotov i da nema nikakvih problema(rekla je
da je kontaktiramo u slučaju problema) tada mi je ogovorila da
da zahvaljuje na promptnom odgovoru i da će najbolji biti izabrani
u uredu u Zadru, ??to ipak daje neku nadu kakvu takvu.
Eto toliko
Pozz.

I mene je zvalo u petak iz Zadra da ću dobit nekakav 'test'.
Stiglo mi je na mail uz obja??njenje i nekakav Predictive Index survey
test s tim da se rje??ava na hrvatskom jeziku na psiholo??koj bazi.
Ako si ga rje??ava onada zna?? o čemu govorim.? to se tiče toga da
li da se nadam pa ba?? i ne jer ima stvarno previ??e ljudi na čekanju
koji su predali aplikacije a otvorenih mjesta je malo.Ipak nada
umire zadnja jer kad sam rje??io test poslao sam mail gđici.M..
u Singapur da sam gotov i da nema nikakvih problema(rekla je
da je kontaktiramo u slučaju problema) tada mi je ogovorila da
da zahvaljuje na promptnom odgovoru i da će najbolji biti izabrani
u uredu u Zadru, ??to ipak daje neku nadu kakvu takvu.
Eto toliko
Pozz.

Identičan test i odgovor iz singapura sam dobia ka i ti,i ja sam joj posla mail i zahvalila mi je na brzom odgovoru,javia sam se i uredu u zadru i rekli su mi ako bude ??ta da će se javit...a ba?? tako nada umire zadnja,al pari mi se da se ne triba ne??to puno nadat za ovo.ako te zovnu,javi ??ta je bilo,i ja ću,Pozdrav

Pozdrav evo mene su jutros zvali iz Thome Zadar za asistenta makine i prihvatija san,rekli su mi da bi ukrcaj moga biti u sljedecih deset dana,ugovor je 4 miseca placa 1600 dolara poslat ce me na tankera,pa me zanima ima li ko da naviga na ovoj firmi i kakva su vam iskustva ko cini posadu i tako,fala unaprid!!

Pozdrav

Pozdrav

Pozdrav evo mene su jutros zvali iz Thome Zadar za asistenta makine i prihvatija san,rekli su mi da bi ukrcaj moga biti u sljedecih deset dana,ugovor je 4 miseca placa 1600 dolara poslat ce me na tankera,pa me zanima ima li ko da naviga na ovoj firmi i kakva su vam iskustva ko cini posadu i tako,fala unaprid!!

Jesu li i tebi slali iz singapura onaj upitnik ima sedam dana??

.....jedan od najvecis management-a na svijetu. Mozes dobiti dobar brod a mozes i nesto staro. Velika vecina nasih tankerasa je bila na Thome-a. I danas ima dosta nasih ljudi.......uzmi i bori se tamo. Vjerujem da ces nauciti posao kod njih.

thome nije sta je bija, ali definitivno nije skovaca. kome ponude, uzmi i ne misli. taj predictive index, to su uzeli od maerska....po meni ne igra ulogu, ali jebi ga HR trazi. moras imat oko dvadesetak punti...
i da nadodan. ne pokusavajte se kitit...napisi otvoreno, ono sta jesi.

@niramr
jel zna?? mo?žda ??ta je bilo sa onim upitnikom tj. da li je to
jo?? uvijek aktualno, ako zna?? i??ta bio bih ti zahvalan.
Thanks.

:uzdravlje

Hvala ti na brzom odgovoru, kako nisam trenutno zadovoljan
sa sada??njim brodom ?željno isčekujen bilo kakvu informaciju
od njih, ali nisu ne??to zainteresirani.
Pozz.

Odradio sam asistenturu ove godine preko Thome-a u Zadru.
Poslalo me na 3g star tanker (vlasnik:Marinvest), splitska gradnja.
Posada na brodu su ti filipinci, casnici uglavnom nasi ali ima i Filipinaca, Crnogoraca, Rumunja, Poljaka..
O odnosu prema kadetima i uvjetima na brodu mogu reci samo rijeci hvale..ima se prilike i vremena uciti a i ima se i od koga nauciti..naravno treba volje..ali to se podrazumijeva.
Uvjeti na brodu su odlicni..samo bi spomenuo internet u kabinama te telefoniranje doma po cijeni od 0,56kn/min !!!
Hrana odlicna..nema da sto fali..tko voli papati moze se dobro udebljati..

Pozdrav!

Last edited:
Pozdrav svima,

Evo kontaktirao sam doticnu agenciju,zanimala me pozicija za 3.palube,iako imam iskustva na tankerima,ali ne kao oficir,pitali su me da li bi pristao na placu od 3000$..odgovorio sam da bi jer nisam u poziciji da mogu birat,jer ocito trecih ima na bacanje!!:udriglavom

Back