Novi list i clanak o nama

@splitski kanal
Hvala na trudu.
@dalmos
Ovo oko 183 dana nisam najbolje razumija ili je krivo napisano,ali da pojednostavnimo najjednostavnije se drzat izjave mudrog nam ministra financija i ne ic puno u sirinu.

@splitski kanal
Hvala na trudu.
@dalmos
Ovo oko 183 dana nisam najbolje razumija ili je krivo napisano,ali da pojednostavnimo najjednostavnije se drzat izjave mudrog nam ministra financija i ne ic puno u sirinu.

NAs zahtjev je 183 dana vanka drzave ( ne placas porez) pa makar na cevapima u Bosni :D

Bravo svima skupa a posebno nasem "Zamasnjaku"......01.07. eto ti nas u direktnom prenosu na CNN ako nastavimo ovako i zato SAMO NAPRID!!! Zivili svi skupa

Bravo, Dalmos

Bio sam nedavno u našem Sindikatu u Rijeci i mislim da ipak pošteno rade u našu korist. Ipak, najviše si možemo pomoći sami, a i Sindikat treba našu podršku. Ova akcija je dokaz da kod nas još uvijek ima ljudi koji se ne predaju.
Uostalom, možemo govoriti o plaćanju poreza onda kada ga budu u Hrvatskoj plaćali svi koji tu imaju pravo glasa, Moje je predviđanje da će nam vrlo brzo, čim snime naše prijavljene prihode - opet dignuti socijalno

Bravo, Dalmos

Bio sam nedavno u našem Sindikatu u Rijeci i mislim da ipak pošteno rade u našu korist. Ipak, najviše si možemo pomoći sami, a i Sindikat treba našu podršku. Ova akcija je dokaz da kod nas još uvijek ima ljudi koji se ne predaju.
Uostalom, možemo govoriti o plaćanju poreza onda kada ga budu u Hrvatskoj plaćali svi koji tu imaju pravo glasa, Moje je predviđanje da će nam vrlo brzo, čim snime naše prijavljene prihode - opet dignuti socijalno

Tako je majstore,ja sam davno to rekao da ce se dogoditi,jer ako je jedna zemlja poput Bugarske to napravila onda ce i nasa divna drzavica nama to priredit.Dalmos konkretno zna o kome se radi na mom brodu. U Bugarskoj su cak isli i u retroaktivno naplacivanje,tako je moj kolega morao prodati stan da bi vratio drzavi 50k Eura. Tko to nama garantira da se nece dogoditi ????

Jutros son otvori Slobodnu Damaciju kad ono clanak o prosvijedu na pola stranice.
Svaka cast
Ca se tice prosvijeda necu u to vrime bit doma ali poslat cu zenu a ako ona ne nemoze poslat cu mater.

Bravo, Dalmos

Bio sam nedavno u na??em Sindikatu u Rijeci i mislim da ipak po??teno rade u na??u korist. Ipak, najvi??e si mo?žemo pomoći sami, a i Sindikat treba na??u podr??ku. Ova akcija je dokaz da kod nas jo?? uvijek ima ljudi koji se ne predaju.
Uostalom, mo?žemo govoriti o plaćanju poreza onda kada ga budu u Hrvatskoj plaćali svi koji tu imaju pravo glasa, Moje je predviđanje da će nam vrlo brzo, čim snime na??e prijavljene prihode - opet dignuti socijalno

Zanimljivo kako su sada odjedanput poceli raditi(SPH) a do jucer ih nije bilo ni cut mi vidit,svaka njima cast ali mi trebamo nastaviti svojin puten -BEZ NJIH
oni neka zastupaju koga oce mene ce zastupati udruga ZNA SE KOJA
A za ovo sta izlazi u novinama,moran vam ljudi priznat da su mi suze dosle na oci,bravo samo naprid
Ja san iz Trogira pa ako ista triba za napravit samo javite
pozdrav i mirno more

Zanimljivo kako su sada odjedanput poceli raditi(SPH) a do jucer ih nije bilo ni cut mi vidit,svaka njima cast ali mi trebamo nastaviti svojin puten -BEZ NJIH .................

Ma u naj gorem scenariju po nas, da se nista od svega ovog i ne dogodi , napravili smo to da SE POCEA VENTILIRAT USTAJALI I USMRDJENI ZRAK u SPH

Moje osobno misljenje da vise svaka prica o SPH je deplasirana i gubljenje vremena i zivaca.Sa svoji radom (citaj neradom) doveli su se tu di jesu a to je da su jedna velika nula.Posto poznam stvarno puno prijatelja pomoraca ponekad otvorimo i ovu temu te iz iskustva znam da 90% ne da nije nezadovoljno SPH vec je ogorceno, sto nije bez razloga a zasto je to tako valjda je samo njima u sindikatu jasno.Iako to znaju da je tome tako opet ih to ne uzbudjuje puno.Pogledajte samo zadnjih 10 godina koji je to nerad te se sve svodi na to kako upast u sindikat ,laganini foteljica i kad je kaki problem zabit glavu u pijesak i idemo dalje a puna usta pomoraca tipa najbolji izvozni proizvod itd ,itd,Mislim da im pomalo voda dolazi do grla i panike a da je tome tako dokaz je i onajn clanak sa P.B. u naslovnoj ulozi tj kao cinimo ovo cinimo ono a i ptice na grani znaju da ne cine nista i tako godinama ali je prosa kurbin pir.I ZATO GURAT NAPRID BEZ OVIH GLUMACA I NJIHOVE TAKOZVANE POMOCI I BRIGE ZA HRVATSKOG POMORCA
I kao sto kaze ona pjesma .....Gdje je nestao covjek..... A ja se pitam a gdje je nestao g.Svalina u cijeloj ovoj prici, mozda u misju rupu a mozda I ne ,vrime ce pokazat

Veseli i zdravi bili.............

@Hemingway
U Zlatne ??koljke jede tripice. Uvik mu se brci cidu, a kad govori ne??to, kada jezikon čisti zube. Nema on vrimena za nas, di bi on sa nama sija za isti stol i pogleda nas u oči.

@Hemingway
U Zlatne ??koljke jede tripice. Uvik mu se brci cidu, a kad govori ne??to, kada jezikon čisti zube. Nema on vrimena za nas, di bi on sa nama sija za isti stol i pogleda nas u oči.

....samo da te tripice nebi na kraju nekome prisile kad mi skuvamo ovi na "brujet" U slast!!!

Evo najprije pozdrav svim istomisljenicima a tebi Dalmos svaka cast,drago mi je sta si tako uporan i predan.Samo istraj,a znan da ti nije lako.Nisan se dugo javlja ali pokusavan pratit kad mogu.Nebi puno generalizira,samo da osvrt da se nismo bojali 91-e kad smo stvarali ove sta nas sad harace,i dok su nam bake u Skabrnji davale kruha ispod peke oni su kusali poZG restoranima.Ako se ko siti pok.Bike Popovica ili pok.Zutog iz Varosa znat ce o cemu govorim.Nisan nikad bija u nijednoj stranci a i neman namjeru,moja stranka je bila i ostat ce Hrvatska.
Nikad nista od nikog nisan trazija a da san puno,da san godinu svog zivota ,sa svojon puskon i pistoljen kojeg san kupija na crno u Sawanahu prije negoli je pocelo u Sloveniji i iskrca se u Kopru.Izgubija posa i ratova godinu dana.Znan da nisan jedini i zato ovo pisen.
Nikad nista nisan trazija ,ni dobija za uzvrat.
Porez im necu platit,dosa mi neki papir,o med.plovidbi.Iskida odma uredno,pa ako triba u przun nek me uvale ,ja san spreman odma s aerodroma ali in ga necu platit iz principa i nije me straj nikoga.Sta se prosvjeda tice ako nebuden ja ice otac ,zena ,dica ,punac i punica ,zetovi i surjaci a bogami i svi prijatelji koji me znaju .Bit ce nas ,ne brinite.
Ka sta san reka nisan bija u nijednoj stranci ali pristupam odmah ovoj udrugi iz moralnog nacela,i sta god triba pomoc ili ucinit ako mogu tu san.
Triba tome Sukeru neko stat na rep jer tesko je s njima kad se oni uvate fotelje,isti ka i moj skolski kolega koji radi u L.K. Split ,onaj sta van pecatira matrikule,meni osobno samo uzme matrikulu i ne pita nista ,samo izbuba,moga san bit i 5 godina vanka,zato sta zna di san bija kad je grmilo.Decka prije mene je gnjavija po ure za iskrcajne liste i da mora doc 10 dana po iskrcaju.Eto takva van je nasa pravna Drzava.Samo sta vidin razliku kod njega ka i kod Sukera sta idu godine masne naslage su mu vece.Mali Suker,rekli bi.
E nece mene takvi zajebavat.Sta me ne more slomit samo me cini jacim ,stara je uzrecica.
U Crnu Goru se necu prijavljivat niti im granicu pric dok san ziv,osim ako me brod ne dovede,ko zeli nek izvoli ja ne zamjeran ali nemogu zaboravit sta su nam cinili.
Ukratko jos jednom samo dobronamjeran savjet,Dalmos ovo si poceja,sad vodi i dalje,molaj te Svaline i Brazadure,stari su to lisci sa puno kupljenih utakmica u nogama.Pametan si ne daj se priveslat.
Ima nas dosta,a vidin svakim danom sve vise,vazno je ostat i opstat neiskvaren,ne tribaju nam stari sarlatani ma sta oni cinili ili glumetali.Imamo dobre temelje i na njima se more dobro radit.
A sve one koji nisu dali glas ili glasali za clanarinu molim da to ucine
Jos jednom srdacan pozdrav svim ljudima dobre volje

Back