A ko onda prica istinu sta se tice place na MSC-a,agent u splitu prica jedno,ja san bija prije par dana i obeca mi ukrcaj za 3eng ili po nasi sekondo i daje mi 4200eura plus ekstra ako ima sta.
a sto je sa nostrumima, jedan mi prijatelj nostrumo ide vec zadnjih 4 godine na msc kontenjerase po talijankskom ugovoru,nekih 4200 eura? a znam ljude koji idu kao nostrumi ni za 1500 dolara,![]()
KADET......a zašto pališ ljude....govoriš u neku ruku stvari koje ne idu
Ovako...istina nažalost kadet prvi put ima 700 USD, terco ovisi koji ugovor potpiÅ¡e i dali ima iskustva može imat 2700e ili 3800e plus dodaci na kraju +/- 350e; 2/0 ima 4250 plus 450+/-; za čifa nisam čuo to Å¡ta pričaÅ¡....imam dečka na brodu kojeg sam avanco i ima normalnu plaću....nikakvi 2/0 plus overtime.....a friÅ¡ki je na firmi
za makinu je to isto plus ti dodaci koje (izvinite na izrazu) izmišljate i nabijate cifru
spominjeÅ¡ terce....a ti sinko ti si doÅ¡ao na brod od 300 i viÅ¡e s full iskustvom, ma molim te......svakom od nas je trebalo pomoć u početku tako da ne pizdi previÅ¡e.....
2nd bosun je "izmiÅ¡ljena" plaća za naÅ¡e ljude da dobiju malo viÅ¡e od indonežana.....finili su mare bali s ciframa od prije (na žalost).......a to je 2750 USD....
Ljude trebaju ko i sve firme....je istina viÅ¡e strojare nego palubarce ali......savjet svima javite se u "novi" ured u Split i vidite sami jer ovdje ima nekih netočnih informacija...reko bi da se pojedinci boje za svoju poziciju....
Ako si uredu uredu si i nemaÅ¡ se čega bojat......
Je istina ugovori su i dalje malo dugi ali neki uspiju dogovorit kraće
trenutno na brodu NoÅ¡tromo s "normalnom" plaćom
I "Južina" ao ti je Capt. Pere rekao onda je to to!!!!!!
Pozdrav s MSC broda
![]()
KADET......a zašto pališ ljude....govoriš u neku ruku stvari koje ne idu
Ovako...istina nažalost kadet prvi put ima 700 USD, terco ovisi koji ugovor potpiÅ¡e i dali ima iskustva može imat 2700e ili 3800e plus dodaci na kraju +/- 350e; 2/0 ima 4250 plus 450+/-; za čifa nisam čuo to Å¡ta pričaÅ¡....imam dečka na brodu kojeg sam avanco i ima normalnu plaću....nikakvi 2/0 plus overtime.....a friÅ¡ki je na firmi
za makinu je to isto plus ti dodaci koje (izvinite na izrazu) izmišljate i nabijate cifru
spominjeÅ¡ terce....a ti sinko ti si doÅ¡ao na brod od 300 i viÅ¡e s full iskustvom, ma molim te......svakom od nas je trebalo pomoć u početku tako da ne pizdi previÅ¡e.....
2nd bosun je "izmiÅ¡ljena" plaća za naÅ¡e ljude da dobiju malo viÅ¡e od indonežana.....finili su mare bali s ciframa od prije (na žalost).......a to je 2750 USD....
Ljude trebaju ko i sve firme....je istina viÅ¡e strojare nego palubarce ali......savjet svima javite se u "novi" ured u Split i vidite sami jer ovdje ima nekih netočnih informacija...reko bi da se pojedinci boje za svoju poziciju....
Ako si uredu uredu si i nemaÅ¡ se čega bojat......
Je istina ugovori su i dalje malo dugi ali neki uspiju dogovorit kraće
trenutno na brodu NoÅ¡tromo s "normalnom" plaćom
I "Južina" ao ti je Capt. Pere rekao onda je to to!!!!!!
Pozdrav s MSC broda
![]()
U pravu si kolega, ja sam bio kod kapetana Pere, polozio sam porucnicki i imam sve brevete, ali bit ce tesko jer nemam ni jedan ugovor kao terco, da imam ne bi bilo nikakvih problema tako mi je reako. Sve sto si napisao potpisujem!![]()
Ima momaka ka sta si ti dosta, nitko se nije rodia sa iskustvom, ali meni smeta sta oni posalju momka sa polozenom klasom na brod za kadeta I onda mu daju manju placu jer toboze nema iskustva (1500usd, 2400usd, 2700e kako kome) a on radi posal trecega... znaci j... se njih za to sta ti nemas iskustva jer te nisu poslali ucit uz iskusnijeg trecega pa ces toboze povatat konce I ostat umisto njega na placi, nego ces ti radit posal sam a mi ostali cemo ti pomagat dok ce firma skupit sebi tu razliku u placi....
Ajde drzim ti fige...sad u ovo blagdansko vrime se zna dosta mista otvorit pa se nadan da ce ti upalit...neka je sa sricon!
Prije mesec dana, bilo meni dosadno, pa istampah cv, cl, kopirao bravete, u kovertu pa posla u Sorrento. Danas oko 6 zvao me Branko Petranovic, sledeci pon, 7 juli, najverovatnije ukrcaj na MSC Rossella. Kaze da ga je zvao Amaresca, da nisu odavno primili koverutu sa cv. Stari dobri dani...
Mene sad interesuje dje naci schedule...? Na conector trazi da uplatim accaunt, a na ostale samo dje je bio, nista za ubuduce. Ovde sam nasao da plovi severna evropa - zapadna Afrika.
P.S.
Ako vas pita Branko za koga navijate, Zvezda!
Pozdrav.
Dobra vecer,
postovane kolege zanimalo bi me plaće za prvoga, duzina ugovora, koja je posada na brodima i tako u kratke crte...