Msc

stari fala lipa svakako, ali nisan nasa nista o placama prvog jebat ga...
nema veze fala lipa uzdravlje!!!

Mislim da 3rd Officer ima 3800 eura, 2nd ima 4500 eura, a C/O mislim da je između 6-7000 eura, neznam ti točno, netko je mislim stavio plaće tu.

Prije 5-6 godina je Barba ima 8000€, C/O 6000, 2/O 5100 (ili 5200) a 3/O 4100 €.
Sad se to navodno prominilo,place su isle dole (tako san cuja nije 100% sigurno).
Prije godinu dana mi je jedan prvi makinje reka da oni stari imaju i dalje 6000 € a ovima novima nude manje.
Tada je na putnickima placa bila 500 € manja....
Ako oces update uzmi tel u ruke i nazovi, u ST ti sad radi kap. Pero Stambulic. Tipa poznajem osobno (ne s broda vec privatno) i rado ce pomoc svakome, covik je doslovno bolji od kruha sta se ide....
:uzdravlje

A koliko znam sada je smanjena posada sa 24-22 po brodu, a place za seniore su isle gore..
Ne znam u detalje, ali znam da je to vec nekih 2-3 mjeseca.

A koliko znam sada je smanjena posada sa 24-22 po brodu, a place za seniore su isle gore..
Ne znam u detalje, ali znam da je to vec nekih 2-3 mjeseca.

Istina, to je i meni rekao kap. Pere, čovjek je stvarno legenda, nije od muljanja i čovjek kaže stvarno stanje stvari, onako kako je trenutno na MSCiju.

hi

hi

Upravo sam na jednom od brodova msc
Trenutno smo u portugalu
Placa kormilara je 1520 dolara itf placa
Oficali crnogorci posada samuanci indonezani madagaskar
Cemu to vodi neznam velika firma na glasu ali svasta se dogadja po brodovima mrznja omalovazavanje
Zar stmo to zasluzili za ovu Mali placu?
Svaka cast agenciji u splitu I u sinju ali Volke da pogledaju ko je sve po brodovima I sto se radi

Ja sam na MSC Poh Lin evo nas u Valenciji ima nas sad 3 iz Splita i jedan struja iz Marine posla puno plaća mala, ali dobro je....

mirno more svima

Jesi li kadet i ako jesi jeli istina da je plaća kadetima 700 USD?

kadeti ako odradjuju kadeturu po itf-u je 700 dolara,ali ako imas svog kapetana koji jace rangira na kompaniji onda mos uletit cak na talijanski ugovor cca nekih 2700 eura znam momka iz rijeke koji je tako uletio

kadeti ako odradjuju kadeturu po itf-u je 700 dolara,ali ako imas svog kapetana koji jace rangira na kompaniji onda mos uletit cak na talijanski ugovor cca nekih 2700 eura znam momka iz rijeke koji je tako uletio

Sto bi rekao kad ti ukradu novac za lasing
Ovdje na brodu se pravu selekcije
Neznam ali mislim da je zalosno sto moramo trpiti omalovazavanje
Za koje novce

Talijanski ugovor za kadeta je 1800Eura
Ne vjeruj sto svak ovdje pise trenutno sam na jednom od brodova msc

Last edited:
Nisan timunjer sam, bia je kadet iz Italije do prije par dana otkad je otiÅ¡a nema ni kadeta ni terca joÅ¡... a lashing ne radimo mi nego ekipa iz porta, jedino kad dođu reeferi onda ih imamo ukopčat ili iskopčat, ako nema njihovih i za to...bar na ovom brodu, ne znan kako je na drugima. Al Å¡ta se toga tiče moj brat je iÅ¡a z 300$ samo da odradi kadeturu, i sad osta na firmi ka terco....

Last edited:
Da li ko zna kakve ugovore ima ova firma? Koliko imaju priblizno place timunjeri? Ima ko koji naviga ili je naviga kod njih?
Hvala na odgovoru
:kafa

Ne znam da si dobio informacije, ali u slucaju da nisi napisacu ti. Ja sam se prije tri dana iskrcao sa MSC broda. Dosta je netacnih gluposti napisano. Posadu na MSC cine crnogorci,hrvati,srbi,indonezani,samoanci,bugari, filipinci i u zadnje vrijeme sve vise bosanaca. A.B je na ITF ugovoru, odnosno na dolarskoh plati. Ugovor je 6 mjeseci, ali te niko ne dira ako zelis ostati i 2 godine. Plata je 1450 USD, Od kapetana do kapetana zavisi da li imas ili nemass placen overtime. Po ugovoru moras odraditi 105 sati overtime. Svaki je dan radni, nedelja do podne. Opet zavisi od kapetana. npr Barba na ovom mom bivsem brodu je svake nedelje organizovao gradele i nije se radilo. Ako te sta zanima pitaj i ne slusaj pola ovih sto nemaju sat navigacije, osim mozda trajektom i ove sto imaju rodbinu po brodovima. Veliki pozdrav

oo

oo

Zanimljivo da od svih brodova u jihovoj floti nema teorije za ukrcat ass. Makinje.

pa kako ne, naravno da postoji sansa lipo nades nekog visoko rankiranog na brodu i on te preporuci i mos ic,,,tako su se svi ukrcali i kod ovoga u splitu i kod bogdana u sinju....ja sam reka da nemam nikoga nije mi ni tija uzet papire :D

pa kako ne, naravno da postoji sansa lipo nades nekog visoko rankiranog na brodu i on te preporuci i mos ic,,,tako su se svi ukrcali i kod ovoga u splitu i kod bogdana u sinju....ja sam reka da nemam nikoga nije mi ni tija uzet papire :D

Prijatelju ni tako ne ide, kad imas nekoga ko je tamo makinista 30 god. i imas pozive s broda od njega i ostalih seniora (a ne mozes) onda znas dokle je sve doslo. :hihi

Back