Kadetura

ej ljudi, bilo mi moga neko rec sta sve triba za kadeturu, koji su uvjeti,placa i kako uopce upast negdi na kadeturu. Momak bi mi trebao odraditi kadeturu, a ja bi radila bilo sta na brodu. Da li postoji mogucnost da nas ukrcaju skupa jer sam cula da postoje neke kompanije koje ukrcavaju parove.

hvala unaprid

ej ljudi, bilo mi moga neko rec sta sve triba za kadeturu, koji su uvjeti,placa i kako uopce upast negdi na kadeturu. Momak bi mi trebao odraditi kadeturu, a ja bi radila bilo sta na brodu. Da li postoji mogucnost da nas ukrcaju skupa jer sam cula da postoje neke kompanije koje ukrcavaju parove.

hvala unaprid

Pozz Marija
Opcenito o kadeturi,placama i svemu ostalom imas tu na forumu dosta tema.
Ovo drugo sta se tice tvog odlaska i ukrcaja skupa sa momkom,mislim da je jako tesko.Ti mozes dosta toga radit na putnickim brodovima,ne znam za sta si osposobljena ili zavrsila i dali uopce imas potrebne papire za ukrcaj.Imas jako puno tema tu na forumu.ionako je vani hladno pa lipo gustaj i citaj.

Ako stvarno nemate di na kadeturu, Splo??na Plovba Portoro?ž vam jo?? uvjek ukrcava Kadete!! Uvjeti nisu sjajni dapače mogu bit i vrlo lo??i, plača kadetu je 100 euriča od Barbe zavisi plačanje za pranje ??tivi i prekovremeni, a od va??eg interesa i čifove volje i znanja ovisi kolilo čete naučit!!
upozorenje ovaj post je samo za one koji stvarno oče ič odradit kadeturu a nemaju di!!!

Pardoniram fulo sam jednu nulu znači plača je 1000 a ne 100 eura da budem precizniji 1017 eura!!!!

Last edited:
Ako stvarno nemate di na kadeturu, Splo??na Plovba Portoro?ž vam jo?? uvjek ukrcava Kadete!! Uvjeti nisu sjajni dapače mogu bit i vrlo lo??i, plača kadetu je 100 euriča od Barbe zavisi plačanje za pranje ??tivi i prekovremeni, a od va??eg interesa i čifove volje i znanja ovisi kolilo čete naučit!!
upozorenje ovaj post je samo za one koji stvarno oče ič odradit kadeturu a nemaju di!!!

Pardoniram fulo sam jednu nulu znači plača je 1000 a ne 100 eura da budem precizniji 1017 eura!!!!

Pa to je skoro sami vrh plaća za vje?žbenike.

Placa nije losa, ali ima drugih problema :). Ugovor za kadeta je 12 mjeseci +-1, a mislim da se moze dogovorit za 7+-1, ali to znaci 8 mjeseci, ista je prica za oficire i ratinge (ovaj ugovor je za EX Jugu, a za sve ostale zemlje je 4-5 mjeseci, nije mi jasno zasto moze dobit ukrainac ugovor od 4-5 mjeseca a Slovenci i Hrvati koji su vec od uvjek na toj kompaniji 8).
Ekipa zavisi od broda, u prosjeku je na palubi 50% Slovenaca i 50% Hrvata(a ima i Poljaka i Rusa,...), a u makini vise ili manje Ukrajinci, Rusi,Crnogorci(nesto i Slovenaca i Hrvata) a ratingi u makini su iz filipina(i ostale azijske zemlje).
A najvecja lutrija je na koji brod upadnete, imaju par novih, i par starijih koji su dobro odrzavani, a ima i par ajmeboze brodova :), ali mislim da su ove najlosije vise ili manje prodali.
Jos jedna stvar je da ima firma veliki problem sa senior kadrom, jer jih puno juniora napusta (niko ne zeli biti chief tamo ), i zbog toga imas par kapetana na ovoj firmi koji stvarnu niso vrjedni tog naziva (alkoholicari ili sociopati ili neznalice koje je firma doslovno natjerala na kapetansku poziciju a oni su sami na firmi rekli da bi najvise voljeli biti sekondi do kraja kariere :confused: ), a imas i par dobrih, pogotovo koliko cujem Poljaka.
Spiza zavisi ali vise ili manje vrlo lose (problem je i sa kuharima, ima par prekvalificiranih strojara, i par alkoholicara, i par njih koji si zajedno sa barbom punijo dzep sa lovu od panatike).
A sta se posla tice je dosta ok, radi se 8h dnevno, mozda prvih par mjeseci samo na palubi, a onda striktno 4-4(most-paluba), al opet naravno sve zavisi od ekipe i od broda.(naprimer ja sam bijo svoj zadnji ugovor tamo nonstop na palubi jer smu imali ogromne probleme sa brodom i jos jedan mornar je bio invalid(doslovno, lik je imao brain stroke par mjeseci prije nego je dosao na brod :confused:), most sam vidio samo kad sam bio na timunu, a bar to sam bio dosta jer nam cjeli ugovor nije radio autopilot :udriglavom :D )

Ali nije sve tako ruzno kao izgleda, dosta ovih brodova ima dobre portove, i dosta se stoji tamo tako da se moze i puno izlazit, i dok si kadet nema problema mozes biti vani cjelu noc(ako nisi u duploj gvardiji, ali se i to moze dogovorit), i na kraju ugovora cete imat dosta para za platit porucniski i sve ostale brevete.

jesu hrvati...ako nisu....bilo bi lipo da nam ne vadis mast s tim. ima nas ode i previse pa se nadam da razumis

Mo?že koji savjet???

Mo?že koji savjet???

Eto nakon dugo vremena imam ukrcaj za kadeta i to prvi ukrcaj... :uzdravlje
Idem na cma cgm Platon 03.06., ukrcaj u Rotterdamu. Zanima me ako bilo tko ima kakva iskustva i savjete za podjeliti te me tako malo pripremiti za ono ??to me čeka. Brod je novi ali kako sam čuo posada su rumunji i ukrainci, sa filipincima... izgleda ću biti jedini croat tamo :( i to me malo zabrinjava jer mi je to ipak prvi ukrcaj. Eto to je prilika da se neki stariji prisjete svojih početaka pa neka slobodno daju savjet, hvala....:D

Eto nakon dugo vremena imam ukrcaj za kadeta i to prvi ukrcaj... :uzdravlje
Idem na cma cgm Platon 03.06., ukrcaj u Rotterdamu. Zanima me ako bilo tko ima kakva iskustva i savjete za podjeliti te me tako malo pripremiti za ono ??to me čeka. Brod je novi ali kako sam čuo posada su rumunji i ukrainci, sa filipincima... izgleda ću biti jedini croat tamo :( i to me malo zabrinjava jer mi je to ipak prvi ukrcaj. Eto to je prilika da se neki stariji prisjete svojih početaka pa neka slobodno daju savjet, hvala....:D

Samo kreni slobodno i ne boj se nicega a to sta si sam nas je prednost za poslije jer ces na engleski i razmisljati sta je plus za karijeru na stranca.

Evo ekipa svi vi sta trazite ukrcaj za kadeturu,Vship uzima kadete,sazna san da su uzeli kadeta i asistenta koji uskoro idu na brod.Tra?žite kopajte,posla ima ne brinite se,ali isti se pripremite na cekanje!!

Pozdrav svima!!

Ima li koga da radi kadeturu na MITSUI-a?
ili koga da navigaje tamo...
Zanimaju me uvjeti i općenito stanje u firmi i po brodovima za kadete.

Unaprijed zahvaljujem

pozdrav svima

zanima me jeli moguće odraditi kadeturu sa zavr??ene 2 godine faksa ( nautika ), inače prva generacija po bolonji, a bez zavr??ene srednje pomorske, znam da je prije bolonje to bilo moguće , kakva je sad situacija neznam

unaprijed zahvaljujem na odg

pozdrav svima

zanima me jeli moguće odraditi kadeturu sa završene 2 godine faksa ( nautika ), inače prva generacija po bolonji, a bez završene srednje pomorske, znam da je prije bolonje to bilo moguće , kakva je sad situacija neznam

unaprijed zahvaljujem na odg

Trebalo bi biti moguće, samo trebaš zatražiti nekakvu potvrdu o odslušane i položene prve dvije godine.

Jutros me zvali iz CSM Rijeka da odrzavaju u ponedjeljak intervju za kadete na njihove kontejnerase, pa eto kadeti ko trazi ukrcaj...probajte ih malo zvat u vezi toga ili se pojavit tamo u pon... Isao bi i ja ali sam nasao ukrcaj prije nego me zvali... javite sta je bilo ako ko ode

Jutros me zvali iz CSM Rijeka da odrzavaju u ponedjeljak intervju za kadete na njihove kontejnerase, pa eto kadeti ko trazi ukrcaj...probajte ih malo zvat u vezi toga ili se pojavit tamo u pon... Isao bi i ja ali sam nasao ukrcaj prije nego me zvali... javite sta je bilo ako ko ode

Pozdrav

Mene zanima to za CSM i iz Rijeke sam ali tek počinjem slu??ati D2 u ponedjeljak pa neznam da li ima smisla ići uopće tamo bez matrikule?
A opet s druge strane ako odslu??am sve do kraja 10 mj. bi mogao sredit sve papire hm...i imat matrikulu i D2 !!!! Zvat ću ih pa da vidim ??to ka?žu u CSM-u.

Back