Kadeti i asistenti

U redu boomerang, to ću i napraviti pa ću znat sve potankosti. Znam da agenti obavljaju to sve, al iden direktno priko atlanshipa a oni nemaju agenta u Hrvatskoj, pa se raspitujen da nebi do??lo do toga da mi ne ovjere navigaciju u kapetaniji zato ??ta iden čistać/asistent, pa da mi se ne prizna asistentura. Nebi mi to nikako i??lo u prilog..........

http://www.mmpi.hr/userdocsimages/2008/071220-reforma-pomorci-info.pdf

ajde na ovi link (stranica 15)...dakle, triba ti ugovor pri ukrcaju...na temelju cega ce ti poslat uplatnice ako ne znaju tvoje svojstvo...
pokusaj to sredit ranije...zamoli ih, shvatit ce...

Kadet

Kadet

Pozdrav svima!
Kadet sam na RKSu (kontejnerasi),prvi mi je brod,vrlo pozitivno iskustvo,ljudi su na brodu bili vrlo korektni prema meni,nije bilo nikakvih izivljavanja.Negativna strana: prije tjedan dana cijela je posada poslana doma jer smo ostali bez posla.Kriza kriza.

..pozdrav.. :)

..svima koji trenutno traze asistenturu, preporucio bih da previse ne biraju nego da prihvate prvi brod koji im se nudi jer ce im kasnie bit sve teze i teze..

..i ja sam do pred par tjedana bio u neizvjesnosti i problemu di odradit asistenturu, ali eto igrom slucaja ukazala mi se prilika i odlucio sam je iskoristiti..

..u 12mj. sam rjesio fax i odonda traje moja potraga za poslom..proso sam cijelu rijeku, okrenuo stotine telefona, poslo xy mejlova da bi svi nakraju rekli "sorry al sad je takva situacija"..
..napravio sam sve moguce brevete (koji se mogu napravit za prvi put, sve o vlastitom trosku), medical, cijepljenje, u nadi da ce mi to pomoc da budem sto vise rankiran na agencijskim "listama prioriteta"..

..slucajno sam nakon posjete zorovicu otisao vidjeti u csm, rekli su mi da im posaljem app na mejl i drugi dan su me zvali da sam primljen i da imaju brod za mene..nisam mogao vjerovati..rekli su da su uzimali 3 asist. i da sam uletio u zadnji cas..

..sad vec brojim sitno, jos drugi tjedan i onda partenca..ugovori su za asist. 6mj. on a kasnie za oficire po 4mj..malo puno za prvi put ali barem cu izbjec punjenje drzavnog proracuna.. :D

..svima zelim puno srece u trazenju, saljite na shto vise mjesta, negdje ce vam nesto iskrsnut..

LP

Evo san bija u kapetaniji i pita za prvi ukrcaj za asistenta stroja, rekli su mi da mi treba ugovor za prijavit ukrcaj i kad san im reka da ću ugovor potpisat na brodu, rečeno mi je da doneden ugovor kad se vratin, u formularu za prvi ukrcaj ću upisati asistent stroja a ugovor je samo kao potvrda da je to doista tako na račun čega će mi slati uplatnice

tra?žim pametnu firmu za prvi put kao treči palube???

...haha sretno mene ni jedna nije htjela (osim onih najgorih). navodno nemam iskustva kao terco (pa kako ću ga imat kad idem prvi put za terca ????)...
pa sam se ja lipo opet ukrca kao apprentice officer na kruzeru...

tra?žim pametnu firmu za prvi put kao treči palube???

Imas dobru odskocnu za kruzere WEST WIND 021/485-652 i adriaferries,krca ti tu cini mi se euros ili mos direkt priko ancone,probat cu ti nac broj.

Al nemoj puno birat,kad opalis prvi brod otvaras mnoga vrata

Imas dobru odskocnu za kruzere WEST WIND 021/485-652 i adriaferries,krca ti tu cini mi se euros ili mos direkt priko ancone,probat cu ti nac broj.

Al nemoj puno birat,kad opalis prvi brod otvaras mnoga vrata
Otvara?? đavla,
ja imam godinu iskustva kao časnik pa se niko nije ni javio da bi moglo biti ne??to a svugdje sam poslao CV
jebena su vremena do??la,bolje imat nego neimat;):p

Alo ekipa, tražija san po forumu u vezi poreza za asistente i kadete (mirovinsko i zdrastveno se plača to znan) pa san naša tamo u pismu SPH da kadeti koji imaju primanja do 1600 eura su oslobođeni plačanja poreza a preko te cifre ulaze u porezni sustav pa sad neznan jel to točno ili?
Molim za informaciju. Pozdrav.....

sve kako ti je sea st reka.
samo to produ?živanje ti mena puno smisla. tako i tako moras ostati 12 miseci.
bolje to lipo od dva puta, uz malu pauzu doma. znaci ti mali odmor u glavi, vidices...

Alo ekipa zvalo me danas iz agencije zorović da su se na steni ostvorila četiri mista za asistenta stroja al nažalost nisan moga prihvatit jer san potpisa drugi ugovor za dobre novce, znan da san falija al ovi trenutak mi je je bitnija lova. Sad ako neko ima interes neka zove možda bude sriće, mene su zvali jer san ispunija aplikaciju i posla, završija višu pa su mi možda dali prednost, ljudi probajte zvat nije opet sve tako mrtvo. Pitajte da li postoji mogučnost ukrcaja!
Koja san ja budala, da je bar bilo ovo prije misec dana, ajme...

Evala ekipa!

4.4. mi je ukrcaj u Fujairah. Zanima me kakvi su tamo pregledi u vezi laptopa i dvd-a ??to mislim nosit? Jel pale laptop i vanjski disk i gledaju ??ta ima u njemu i jel stvaraju probleme ako su filmovi (ne oni xxx sadr?žaja) i igre piratski ???

Evala ekipa!

4.4. mi je ukrcaj u Fujairah. Zanima me kakvi su tamo pregledi u vezi laptopa i dvd-a ??to mislim nosit? Jel pale laptop i vanjski disk i gledaju ??ta ima u njemu i jel stvaraju probleme ako su filmovi (ne oni xxx sadr?žaja) i igre piratski ???
Znaju ti u Fujairah na izlazu iz porta sve pregledavati....jedan po jedan CD.Na dolasku rijetko ali svaki Agent je obavijesten da te upozori prije odlaska.Zabranjeni su piratski CD i DVD i znala je ekipa imati problema.Bolje se nemoj igrati s tim pa ces se lipo vratiti doma nakon ugovora umisto da te tamo ostave koju godinu.....

spži sve cd/dvd-ove u iso pohrani ih na disk i u propreties-u stavi kvačicu na hide,ne vjerujem da če tako daleko iči,ja ionako ne nosim nijedan cd na brod muka mi je to sve je na hardu pod hide...........

Znaju ti u Fujairah na izlazu iz porta sve pregledavati....jedan po jedan CD.Na dolasku rijetko ali svaki Agent je obavijesten da te upozori prije odlaska.Zabranjeni su piratski CD i DVD i znala je ekipa imati problema.Bolje se nemoj igrati s tim pa ces se lipo vratiti doma nakon ugovora umisto da te tamo ostave koju godinu.....

U kojim sve drzavama se ovakva s***nja desavaju? :udriglavom

Isplatili si privodit kadeturu kraju (jos 3 miseca) na kojem ti banda nije dala placu vec 2 miseca? :mad:
Ili odj... bandu i ic di drugo??? :hihi

Fala :uzdravlje

moj savjet je da privedeš kraju jer ćeš se teško gdje drugo ukrcati jer je sad slaba potražnja,
a za kadeturu i nema para ,
važno je odradit

A znan da za kadeturu nema para al kad nemas za duvan i osnovne potribe na brodu??
Zvat ćaću i mater da po??alju ??ta?!?Posudit? :kafa
Bla?ženi Jadroplov! :hihi

Jebiga stari, upa si u kasetu brokav. Ali isto bi ti bilo bolje pritrpit i zavrsit kadeturu sta pri, pa ih onda sve posalji u p.m.

Bez uvrede ali triba mi savjet dali da iden ca sa broda i firme koju su propali ili sidit cili dan na brodu ne radit nista,ne ucit nista i zavrsit kadeturu. :udriglavom

Last edited by a moderator:
Back