• Raspored Ispita

Instrukcije by Mayday

KokoÅ¡injac iliti sve o svačemu?

Dobro evo padobranski ulet - ja sam jučer primala pozive u panici da Ne dozvoljavaju viÅ¡e da imamo rijeÅ¡ene zadatke na poručničkom kako to zaÅ¡to to... Prvo nisam shvatila pitanje, mislila sam da sam krivo čula, a onda nakon odlaska na forum shvatila odakle je potekla ta "panika" i kad sam pročitala post... bolje da ne kažen Å¡ta san sve tila napisat. Evo ni jutros nisam bolje volje pa neću tamo niti povirit. Da imat rjeÅ¡ene zadatke, i da zaÅ¡to je to problem... MožeÅ¡ imati formule, obrasce, ali rijeÅ¡ene zadatke, pa čekaj malo. Pa ...

Ne znam. Držat fige da će svi koji su proÅ¡li radi sriće, a ne pameti sutra na brodu potrudit se i "pokupit" tu pamet mi nije baÅ¡ najbolja politika. Ne shvaćam kako se može poručnički postrožiti? ImaÅ¡ tri pismena, zadatci uvik isti, ali uvik, ono 20 godina. Stabilitet MOMENT = SILA × KRAK, jedina formula
Terestika i astronomija = sferna trigonometrija, dvije formule - sinusov i kosinusom poučak. Sve na temelju trokuta. U terestici joÅ¡ lakÅ¡e jer je trokut pravokutni.
Usmeni učit dva mjeseca prije malo po malo. I zaÅ¡to onda dva dana prije ispita trčat okolo kao da ti je žeravica u cipelama?

Saznala sam i da su se neki za ispit počeli pripremat proÅ¡li tjedan. 7 dana prije ispita. Å ta na to reći? I jedni i drugi su krivi. Predavači Å¡to im nisu dali znanje u Å¡koli i oni Å¡to nisu tražili znanje svaku sekundu kad su ga mogli dobiti.

Pitanje:

Kako legalno održavati konzultacije? Ima li tko da je već otvorio ta vrata i vidio Å¡to je iza? Shvaćam da nezaposlena osoba može otvoriti doo ili obrt, ali Å¡to je sa zaposlenim osobama, profesorima, učiteljima? Pitam za nekog, i mene zanima.

Zasto "trik"?

Zato Å¡to navode da moraju imati OPITO certifikat, a ne certifikat. U Americi ne moraÅ¡ imati OPITO certifikat, dovoljan je API. Da su stavili da radnici moraju imati certifikat da bi radili određeni posao, onda bi bilo promotion of safety video, ali kako su stavili OPITOv certifikat, to je onda marketing.

Poštovani svi,

Hitno mi trebaju dobrovoljci koji imaju dobro predznanje iz informatike i/ili nautike. Imam posao za Vas u trajanju od 10-15 minuta. Nećete dobiti niÅ¡ta zauzvrat, samo izgubiti 15 minuta, ali ćete pomoći meni i budućim pomorcima...

Na linku imate ispit iz terestričke navigacije, demo verzija, prvi probni uradak. Možete ga startati u internet pretraživaču ili ako imate neovisni Flash player. Zanima me da li vam radi (ako da ili ne, koji operativni sustav koristite), te općenito miÅ¡ljenje o ispitu, pitanjima, izgledu, jedan review.

Unaprijed zahvaljujem svima koji odluče pomoći i biti alfa testeri (nije beta jer smo daleko od bete).

Last edited:
Poštovani svi,

Hitno mi trebaju dobrovoljci koji imaju dobro predznanje iz informatike i/ili nautike. Imam posao za Vas u trajanju od 10-15 minuta. Nećete dobiti niÅ¡ta zauzvrat, samo izgubiti 15 minuta, ali ćete pomoći meni i budućim pomorcima...

Na linku imate ispit iz terestričke navigacije, demo verzija, prvi probni uradak. Možete ga startati u internet pretraživaču ili ako imate neovisni Flash player. Zanima me da li vam radi (ako da ili ne, koji operativni sustav koristite), te općenito miÅ¡ljenje o ispitu, pitanjima, izgledu, jedan review.

Unaprijed zahvaljujem svima koji odluče pomoći i biti alfa testeri (nije beta jer smo daleko od bete).

Isprobao, nema nikakvih problema sve radi kako treba ;)

Isprobao, nema nikakvih problema sve radi kako treba ;)

Hvala, a jel vridi Å¡ta? Ovo mi je prvi probni. Moram joÅ¡ iskemijat kako stavit na web stranicu da ga ne morate downloadat. Za prvu ruku ciljam prema srednjoÅ¡kolcima da mogu ponoviti gradivo pred ispit... a onda kako bude iÅ¡lo. NajviÅ¡e sam izgubila vrimena dok sam ove botune prevela na hrvatski, al sad će biti automatski. Nisam htjela riskirati sa animacijama i dekoracijama dok ne vidim da li sve radi. Moram joÅ¡ vidjeti kako funkcionira za Ipad jer ima i ta opcija. Ima posla...

Meni se svidja ideja, mozda bi bilo dobro ako se pogrijesi da se vidi koji je tocan odgovor (kad ima vise ponuđenih odgovora) ali sve u svemu jako dobar nacin za naucit i podsjetiti se svima nam drage Terestričke navigacije :)

Na kraju testa moze se pregledati cijeli test i onda ima naznaka koji su odgovori tocni. To cu jos onda dodati u opisu na pocetku. Hvala

Last edited:
Meni se svidja ideja, mozda bi bilo dobro ako se pogrijesi da se vidi koji je tocan odgovor (kad ima vise ponuđenih odgovora) ali sve u svemu jako dobar nacin za naucit i podsjetiti se svima nam drage Terestričke navigacije :)

Hvala ti. Evo izgleda svi drugi zaposleni, nadam se da su makar adekvatno plaćeni za svoj rad. Stoga mi je tvoj review jedini neutralni, a pozitivni. Na temelju povratnih izjava korigirala sam test, popravila zadnju sliku (pitanje Merkatova 46 S a na slici je N) i finalizirala prvi test od mnogih nadam se.

Uz malo Googlanja naÅ¡la sam način da se koriste offline i online. Testirala sam ih na win XP, 7 64× 32×, Android mobitelima i tabletima i sve radi.

Hvala još jednom i poziv svima još vrijedi. Recite slobodno ako je što loše, da to popravim.

Otvoreni poziv

Otvoreni poziv

PoÅ¡tovani pomorci koji upravo odrađujete ugovor na brodu,

upućujem otvoreni poziv svima jer upravo u ove dane dolazi do zamjene starog godiÅ¡njaka za 2013 sa onim za 2014. Ukoliko ga nije netko do sad rezervirao (uključujući i Vas same), molim da ga uzmete i kad se vratite u RH poÅ¡aljete meni. Ako Vam je ovo prevelika "tlaka" za napraviti pro-bono, javite mi na PM koliku cifru bi tražili pa ako je unutar moje platežne moći, morat ću se snaći. Ne govorim o jednom primjerku, svi koji se žele uključiti su dobrodoÅ¡li, pogotovo ako imate od različitih izdavačkih kuća.

Unaprijed se zahvaljujem svima na suradnji!

PoÅ¡tovani pomorci koji upravo odrađujete ugovor na brodu,

upućujem otvoreni poziv svima jer upravo u ove dane dolazi do zamjene starog godiÅ¡njaka za 2013 sa onim za 2014. Ukoliko ga nije netko do sad rezervirao (uključujući i Vas same), molim da ga uzmete i kad se vratite u RH poÅ¡aljete meni. Ako Vam je ovo prevelika "tlaka" za napraviti pro-bono, javite mi na PM koliku cifru bi tražili pa ako je unutar moje platežne moći, morat ću se snaći. Ne govorim o jednom primjerku, svi koji se žele uključiti su dobrodoÅ¡li, pogotovo ako imate od različitih izdavačkih kuća.

Unaprijed se zahvaljujem svima na suradnji!

Jel dolazi u obzir samo godiÅ¡njak od hhi-a ili je brown's ili od admiralitiya isto prihvatljiv? Osobno bi mogao poslati ovaj od admiralitya za 15-20 dana kad dođem doma, pa ako je to ok poÅ¡alji mi adresu na pm..

Jel dolazi u obzir samo godiÅ¡njak od hhi-a ili je brown's ili od admiralitiya isto prihvatljiv? Osobno bi mogao poslati ovaj od admiralitya za 15-20 dana kad dođem doma, pa ako je to ok poÅ¡alji mi adresu na pm..

Odgovorit ću na PM sa adresom, ali ovdje na prvo pitanje - sve mi odgovara, sve trebam imati da sve mogu pokazati i da sve mogu vidjeti, pa makar ih ne koristili, da znaju za ispite na kapetaniji vježbati sa onim kojeg budu imali na brodu.

I enormno HVALA!!

Evo i video na temu godišnjaka

Evo i video na temu godišnjaka

Dear captains and officers, in next couple of days your nautical almanac for 2013 is going to be cancelled. As a celestial navigation instructor I am kindly asking for this book not to be thrown away. If you have no use of it please send it to me so I can increase the quality of education process. All editions of this book are welcome. Please contact me at private message system. Thank you and happy new year.

Last edited:
Poštovani,

ovim putem se želim zahvaliti svima koji su se odazvali pozivu da se ne bacaju nautički godiÅ¡njaci i ostala Kancelirana brodska literatura.

Zahvaljujem se onima koji su navedenu literaturu poklonili meni za moju biblioteku, a i svima koji su sačuvali za sebe knjige i tako spriječili da sasvim dobre knjige zavrÅ¡e u spalionici.

Nadam se da ćete očuvati ovu tradiciju i da sigurno nećete dozvoliti da se desi ono Å¡to sam vidjela na slikama, da stvari sa mosta od broda koji ide u rezaliÅ¡te zavrÅ¡e u smeću (dobila sam slike karata, sekstanta itd. u kantama za smeće) Smatram da osobe koje su bile na tom brodu i to dozvolile ne zaslužuju epitet pomorca. EDIT: Gdje drugi vide smeće, ja vidim potencijal. Ja recimo nemam niti jedan novi mobitel ili uređaj, sve su to uređaji koji su drugi htjeli baciti, a ja čačkala i popravila. Draže mi je koristiti popravljeno nego novo, ali ne dijeli većina miÅ¡ljenje stoga isprika.

Srdačan pozdrav i javite se ako budete imali bilo Å¡to sa broda viÅ¡ka, literatura, oprema, fotografije...

Last edited:
Stabilitet kapetanski

Stabilitet kapetanski

Pozdrav svima... Evo dobila sam telefonski poziv da održim konzultacije za kapetanski, i nije da ne volim pare il da mi ne trebaju, ali čovik je daleko i ža mi je da se pod prvo tramaka do mene, pa gorivo i onda joÅ¡ konzultacije. Tko će te pare stvorit... Triba men para, ali triba meni dosta toga, laptop, kamera, dvosobni stan u Å ibeniku na 9 godina, ali...
Pa sam nako odlučila u zadnji tren evo drugu noć za redom visim iznad PPTa da napravim video upute koje pokrivaju taj stabilitet za kapetanski, onaj C7 ispit. Kako gledam u brojeve već XY uri bez prestanka molila bi da netko provjeri jel sve dobro rjeÅ¡eno/objaÅ¡njeno. Pogotovo bi bilo idealno da ovi aktualni kandidati za kapetanski bace oko.
Evo prvi: Kolko tereta za summer line?

Sutra bi trebao biti draft survey, preko pličine, samarica za teÅ¡ke pomak, a ako ne zaspem od umora onda ću i pÅ¡enicu (ono sa simpsonovim) pripremiti. Draft me uniÅ¡tio najviÅ¡e, svako malo interpolacija. I svako malo moram prepravljat jer ja piÅ¡em 8,23 gaz a treba pisat 8.23 ispravno jer su u hidrostatskim decimalni zarez stavili za odvajanje tisućinki, a točka za cijele brojeve pa znaju ljudi prepisat 23,456 MTC kao 23.456 u digitron i normalno sve krivo nadalje.

I onda oznake, malo Ts malo Dm, malo LCF dc pa XF... triba prvo rječnik ponit Å¡ta je Å¡ta na naÅ¡im i na stranom i na "drugom" naÅ¡em. Svak svoju oznaku stavi pa se ti misli.

Uglavnom, sutra ako sve bude išlo po planu, nove video upute koje pokrivaju stabilitet za kapetanski (iliti za prvog).

Back