Holland America Line

Jel ko dobija koji datum za ukrcaj? i jeli ima ko od palube da osin prvog congrats nije dobija nista? I sta kad sve to zavrsite jeli ides na brod dobijes datum tada ili kad uleti sta?
Jeli ko od palube dobija info kad ce ic polagat ecdis jer nacos se polaze samo u amsterdamu koliko ja znan
C systems je jedino misto di mos dobit nacos brevet

ima li iko od makinista da mu se javilo
ja sam se aplicira za 4th eng i ništa još ne dolazi a imam ponudu za na jahte asap i sad budi pametan
poslao sam i mail onoj ženskoj ali ništa od odgovora

:udriglavom:udriglavom:udriglavom:udriglavom

i btw jel marlins sličan onome na netu može li ko stavit link marlinsa za ove koji joÅ¡ čekaju

Evo sto Lefering kaze.

The 205 is indeed correct. The 180 was the salary for 3rd engineer.
Please note that the Chief Mate (Class II) COC has to be the Dutch COC meaning when you have your Croatian Class II you will have to complete the Dutch Law exam first to get the Dutch Class II COC.

Hereby the wage scale.

3RD OFFICER (CLASS 2)
$205.00
3RD OFFICER
$150.00

Ako ima netko da je pisao Nizozemsko pravo neka napise o cemu se radi.???
Ekipa samo da nebi ostali vijecni terci haha ipak triba Nizozemsko pravo poloziti a ja jedva polozim i Hrvatsko hahah:udriglavom:udriglavom:udriglavom:udriglavom

Jednom davno (2000 godine) sam radio za Nizozemsku firmu Spliethoff i morao sam (unatoc nasem brevetu) polagati klasu u. Nizozemskoj da bi dobio njihov CoC. Ispit je bio kao i u nasoj kapetaniji samo sta je naravno sve bilo na engleskom. Na kraju krajeva sam ga polozio u Roterdamu, tako da nemojte od toga prezati nego hrabro naprijed jer to je samo jedna stepenica u nasem zivotu, a ako covik ima volje pride on i brdo a kako nece stepenicu.

Lip pozdrav

Last edited:
pogledaj na dno stranice, nisam otvarao linkove, mislim da ćeÅ¡ nać Å¡to ti treba.
Dutch Law assessment

skriptu Dutch law syllabus moraÅ¡ imati na ispitu, poželjno je markerom proći preko bitnih stvari, da se brže snađeÅ¡.
ne bubati napamet, već naučiti brzo koristiti skriptu.
ako imaÅ¡ problema probat ću nać skriptu pa ti mailat. u Rotterdamu si ti, kompjuter, sat i piči. mislim da je 70 ili 75% prolaz. ako padneÅ¡, sutra opet. mislim da nakon trećeg pada moraÅ¡ pauzirat od ispita 6mjeseci (ovo uzmi uvjetno, jer sporo pamtim, brzo zaboravljam). nema straja, samo naprid. e da, ima nekih ustanova di je lakÅ¡e proć, jer u r'damu nema livo/desno. npr moj choff filipino ima dutch law i misli da je to neÅ¡to u vezi tulipana.

Last edited:

Je to je to...polaga proÅ¡le godine isto u Rotterdamu i potvrđujen gore napisano da tu skriptu treba malo prolistat i boldat markeron da se bolje snađeÅ¡.
Inaće prije se to polagalo i pismeno i usmeno, a od nedavno su uveli samo pismeni tj. na računalu 30 pitanja u 60 minuti i nemojte da vas zavara prolaznost je pala. Nemojte me držat za rič ali ćini mi se da se 5 može falit.
Predpostavljan da je to zbog sličnosti ponuđenih odgovora (ipak se radi o pravu na engleskom jeziku), ali ako se dobro snalaziÅ¡ po skripti ma taman bilo samo po naslovima no frks...

Evo stigli i meni detalji vezano za marlins test, medical itd...
Malo kasnin sa mailom tek san sad otvoria, pise da moze u narednih 36h uradit test, pa mislin to ostavit za sutra ujutro, jer sigurno su zavrsili oni danas sa radnim vrimenom. eto sta vi mislite ostavit za sutra ili da ne riskiram nego odma da ga ja uradin ? Zivili. :uzdravlje

Evo stigli i meni detalji vezano za marlins test, medical itd...
Malo kasnin sa mailom tek san sad otvoria, pise da moze u narednih 36h uradit test, pa mislin to ostavit za sutra ujutro, jer sigurno su zavrsili oni danas sa radnim vrimenom. eto sta vi mislite ostavit za sutra ili da ne riskiram nego odma da ga ja uradin ? Zivili. :uzdravlje

Napravi kad oces, ionako ti njima saljes diplomu kad oces!:D

Kako ste poslali rezultate Marlinsa, kad se odradi test i kad prikaze rezultat imaju samo 2 opcije CLOSE i PRINT ?

Meni isto sve to stiglo ima tu ispunjavati jedan cili dan. Ovaj marlins test sam rijesio sa 78 % medutim malo sam brza pa nisam ubra sto oce u predzadnjem zadatku te sam tamo imao 22% (tako da vodite racuna o tome vi koji jos niste pisali) ovo ostalo sve preko 80%. Malo me bode u oci ali jebiga. Neznam je li netko zna je li se gleda ukupni skor ili sve rubrike trebaju biti preko 50%???:udriglavom

Meni isto sve to stiglo ima tu ispunjavati jedan cili dan. Ovaj marlins test sam rijesio sa 78 % medutim malo sam brza pa nisam ubra sto oce u predzadnjem zadatku te sam tamo imao 22% (tako da vodite racuna o tome vi koji jos niste pisali) ovo ostalo sve preko 80%. Malo me bode u oci ali jebiga. Neznam je li netko zna je li se gleda ukupni skor ili sve rubrike trebaju biti preko 50%???:udriglavom

I ja san ima 78%, ali nisan sacuva rezultat, a ne mogu vise uc jer san iskoristija license code !:udriglavom

I ja san ima 78%, ali nisan sacuva rezultat, a ne mogu vise uc jer san iskoristija license code !:udriglavom

Pa rezultati su ti na certifikatu (donji dio) znaci otidi na svoj mail koji si poslao i u njemu ti je tvoj dokument u kojem imas rezultate svakog dijela. Ja nisam ni pokusavao ponovno uci kad malo bolje razmislim da ga oni pisu neznam bas koliko bi ga bolje napisali.:mad: Je li ko pisao ovaj drugi nazovimo ga strucni ako je neka podijeli s nama svoje videnje testa???

Zdravstvujte,

Nisam sinoc nista piso jer sam doso nervozan sa ispita mehanike pa eto...
Uglavnom, marlins 93%... sutra lijecnicki. Poslao im i onaj zahtjev za matrikulu i eto.

Jedino sto imam osjecaj da neko jebe moje kokosi oko ovoga osiguranja na brodu. To inace rjesava kompanije preko P&I cluba, ali ona meni jucer spominje u mejlu neki Premera Blue Cross ili da sredim doma...

Koje su to finte? Jeli to nesto dodatno ili to znaci da dok sam na brodu moram ko i doma rjesavat sam sve tako da pljunem na prste i izbrojim doktoru za dat mi aspirin ? Tako da se izrazim...

Jeli ima tko pametan da mi objasni molim liiepo

Back