Akcija

Sea_st

Sea_st

Sto dobijamo sa starim zakonom ako se vratimo na njega ? Nista , nema vise starog zakona, taj zakon postoji od '91 i kako smo lipo postali pravna drzava taj zakon se samo lipo doradio, izglasao u Saboru i sad...pusi...
Da li ga mozemo izbjeci , vjerojatno mozemo ( kao Engleski pomorci koji su prijavljeni u Spanjolskoj , ili sto Englezi eto ti nasi sportasi Monte Carlo )ali dokle....Stavili su nas lipo u sustav Mirovinskog i zdravstvenog, sad u Porezni sustav , imaju uvid u sve nase bankovne racune ,imaju u sistemu svakoga tko je uopce napravio iti jedan bravet ili pomorsku knjizicu ...pa ti vidi kako to izbjeci. A uvatit ce te , pa nisu zanista napravili te trapule, a pomorci su najbolji platise za napuniti budzet.
Sto kaze Dalmos da nas Brazzoduro ne slusa, ma slusa on nas i razumi on sto mi hocemo samo mi se cini da ovdi jos nitko nezna ko pije ko placa.A da je i neko od nas Brazzaduro ili Svalina neznam koliko bi konkretno dobroga moga napraviti u ovom momentu. Ja sam zvala poreznu da mi objasni neke stvari - sto se tice potvrda o placama koje dobijes od kompanije za predati im , od koga to treba, ko ti to izdaje....pa mi poceli objasnjavati a ono glava boli....mislim da pobici od poreza nemozes (ako imas manje od 183dana)
nego jedino da se vratim na pocetak otici u Monte Carlo .

Po??tovani svi članovi Foruma,

nova sam na Forumu i ?željela bih se uključiti u va??u diskusiju. ? to se tiče osnivanja udruge, to mi se čini odlična ideja, naravno, ukoliko ne ostane samo na dogovorima i planovima. Znam da je ote?žavajuća okolnost ??to su neki doma neki na brodu i te??ko je skupit kritičnu masu, međutim dosta pomoraca ima ?žene, cure, sestre koje mogu bit njihov glas na forumu kao i u udruzi dok su oni na brodu. Ne zna da li je sastanak kojeg ste dogovarali odr?žan, ali ako nije ajmo stvarno utvrdit neki dan i sat u skoroj budućnost pa tko mo?že nek dođe, a ostali mogu biti o rezultatima informirani putem ovog foruma.
Nadalje, iako je u zakonu definirano da porezu podlije?žu dohoci hrvatskih dr?žavljana ostvareni u inozemstvu, smatram da je ta stavka u startu neustavna. Da pojasnim svoj stav: pomorce (kao i druge koji rade u inozemstvu) se na neki način mo?že tretirati kao turiste koji borave u Hrvatskoj nekoliko mjeseci godi??nje. Svoj dohodak ostvaruju negdje van Hrvatske i ta vrijednost je stvorena u inozemstvu. Ono ??to pomorci rade je da vrijednost stvorenu vani donose u Hrvatsku i tro??e je tu. U tome je npr. bit zarade od inozemnih turista. Znači Hrvatska nije dala ni lipe za plaću pomorca ali ima koristi od njihovih plaća na ime potro??nje. E sad to njima nije dovoljno nego jo?? hoće i ubrat porez, molim lijepo. Po meni je to stavka koja bi se trebala korigirat u zakonu, da pomorci ne plaćaju porez neovisno o ona 183 dana. Dovoljno novaca uberu od mirovinskog i zdravstvenog puno vi??e nego ??to će ti pomorci ikad imat priliku iskoristit na ime bilo kakvih liječenja (pogotovo s ovom kaubojskom reformom zdravstva).
Oprostite na podu?žem postu, pisala bih ja jo?? jer sam uistinu revoltirana ali radije ću u nastavcima nego ovako u obliku eseja.

Podržavan ovaj vaš revolt!
Vidia san na nekoj od ovih famoznih formi da triba upisat i broj računa upisat...da nebi možda...
Još malo pa će nan počet i čipove ugrađivat u glavu tako da nas mogu lakše pratit priko GPS-a..ili još bolje neka nam ugrade bar-kodove tako da nas ka u dućanu samo pruđu sa onin aparatom i eto,imaju cili uvid u naše stanje i imanje!

Tu nema sredine.Ovako,il ćemo NEŠTO ZBILJA POKUŠAT NAPRAVIT il se ne živcirajmo i plaćajmo.Nema tu mile-lale.

@Splitski_kanal - potpisujem apsolutno sve gore napisano.
Triba inzistirati da se to sve i prihvati.
Koliko se meni cini,sve do kraja drugog miseca Vlada ili Ministarstva, nece pristati na ikakve pregovore.Valjda cekaju da vide koliko su se uspili nakrasti!

Podrska

Podrska

Podrzavam Pismo, pametna ideja da ide preko SPH, ali ne zaboravimo onu staru:
"Uzdaj se u'se i svoje kljuse".
Pozdrav svima.

do kada???

do kada???

Pa ljudi moji nikako mi nije jasna jedna stvar,pa zar vi stvarno mislite da cemo nas problem rjesiti na ovaj nacin?? Nama treba radikalna akcija da skrenemo na sebe paznju inace nista od svega ovoga,pa ova drzava poznaje samo jezik nasilja,barbarstva,piratstva i slicno i zato bi nam somalski pirati trebali posluziti kao najbolji primjer!!! Ne trebamo mi oteti trajekt na linija Split-Brac ili slicno ali mozemo npr. skupit 50 brodica i blokirati splitsku,dubrovacku,sibensku,zadrasku,rijecku luku i to je onda vijest i skretanje pozornosti na sebe i jos se eksponiramo na domacem terenu tj MORU!!
Sjetite se samo umirovljenog branitelja Benca? sto taj ni radio od ulazaka u zupaniju sa pistoljem,zabijanja autom u policijsku postaju,pokusaj ubojstva i gdje je sada? slobodno seta nasim ulicama a penziju cemu isplatiti od naseg poreza!!! I tko je tu sada lud?? Kolege,prijatelji,subori,istomisljenici i sve ostalo SAMO RADIKALNA AKCIJA NAS SPASAVA!!!!

kanal, svaka čast.Na?žalost pro??la godina je pro??la tako kako je, ajmo se borit za iduće.Da budu bolje.

@splitski kanal
Pozdrav
Ne slazem se sa:
4.ja sam placen samo kad radim a za dane puta nisam.
7.zakon tretira pomorca kao nezaposlenog cim nije na brodu i to ne treba dirat jer dosta ljudi je na permanent ugovoru i to samo komplicira stvar i daje jos vise prostora za moguce probleme
8.nikakva stopa poreza ne dolazi u obzir na novac zarađen vani.Drzava ima privilegiju da mi te novce trosimo ovdje a ako se ikakav porez uvede ja cu ih drage volje potrosit negdje drugdje.

Back