Sto mislite, koliko mudra je ideja da kontaktiramo Tonca Tadica?
Mislim - covik je ipak u politici, a cini se da zna znanje... a dobro je kad imas na svojoj strani nekoga tko je vec isprofiliran u javnom i politickom zivotu... inace cemo ostavit dojam grupe T.N.T. iz Alana Forda...
Vasa misljenja...?
Po??tovani,
nemojte se mučiti i tro??iti. Dajte mi samo na e-mail po??aljite da se sla?žete (svi koji se sla?žu) da se ustavnom tu?žbom obori postojeći Pomorski zakon u vezi sa Obveznim osiguranjima i porezom.
Morate znati da u slučaju da uspijemo, a ??ense ima, vraćamo se na stari zakon koji donosi:
1. dva puta veće osnovice za Obvezna osiguranja uz cijeli niz nelogičnosti kao ??to je stručna sprema, pa nam kadet ima veća davanja od plaće.
2. plaćanje osiguranja kada ste na brodu za kori??tenje zdravstvene za??tite u inozemstvu (koju nota bene nećete nikada moći koristiti).
3. naplatu zaostataka obveznog osiguranja bez abolicije za one prijavljene tijekom 2008. godine uz kamatu i vraćanje duga onima kojima je isti odobren u 12 ili 24 rate, odjednom.
itd.
Za poreze:
1. imamo obvezu plaćanja poreza za SVE bez 183 dana
2. prijava i plaćanje predporeza mjesečno i najkasnije 8 dana od dana primitka novca na račun
3. lov na svakoga koji nije u poreznom sustavu i naplata retrogradno poreza sve do dana apsolutne zastare
4. plaćanje kazne do 50.000 kuna
itd.
Prijave na kapetaniju:
1. prijavljujete navigaciju prema pomorskoj knji?žici u koju je upisana i koja vam se priznaje za produ?ženje svjedod?žbi. To dokazujete u zadnjih pet godina, a onda vam porezna sjeda za vrat UNAZAD.
Sve to reći će vam i moji dobri prijatelji Zdenko Jabuka (pomenut od jednog kolege), Gordan Stanković (pomenut od drugog kolege) i moj dobri fren Tonči Tadić koji se prvi javio nakon mog istupa i ponudio pomoć, ako treba, a posebno u vezi sa tu?žbom Ustavnom sudu.
Molim javite ako ?želite da bez obzira na gornje idem sa tu?žbom.
Javite i da li ?želite da vam pribavim mi??ljenje svih navedenih.
Mirno more.
kap.P.Brazzoduro