Akcija

Neka ti na račun dolazi SAMO ONOLIKO KOLIKO TREBA ZA RATU KREDITA.
Par lipa vi??e, to su bankarske gluposti.

Nije da pametujem ali niko nepise vrime i misto pa evo ja cu vam predlozit pa i ako i netko ima bolju ideju neka je iznese.
Nedilja 14:00 isprid srednjih pomorskih Skola u Du,St,Si,Zd,Ri.........????

Mozda boje da bude ponediljak (mozda neko nediljom gre na vikend). Ja za sastanak na takav nacin i da se pokrenemo.

Dančar;7527 said:
jutros dobio pismo od banke da zasto doznake vise ne dolaze na racun....onda prijete blablabla........jer ako ne budu dolazile po ugovoru o kreditu moram platiti 0.5 % od ukupnog kredita plus kamata raste na zilion % mjesecno itd......pocelo je pocelo.......

Odgovori banci ovako ....

Postovani,

na moju veliku zalost moram Vas obavijestiti da sam trenutno ostao bez zaposlenja.S obzirom da se bavim poslom koji je usko povezan s medjunarodnim morskim prijevozom i s obzirom na cijelokupnu svjetsku krizu ili cak u vecini zemalja recesiju,na moju zalost firma na kojoj sam radio mi je jednostavno rekla kako za mene vise tamo posla nema,te da ce radnu snagu svesti na minimum.

Znaci,doznake Vam vise nemaju otkuda stizati jer sam sada trenutno nezaposlen,
Medjutim,ne vidim u cemu je sad nasto problem jer ja svoje obaveze prema Vama uredno ispunjavam.
Rate kredita nastavljam placati uredno,iako sam sada u teskoj financijskoj krizi.
Shvacam Vasu zabrinutost ali ne vidim povod za ikakve Vase sankcije dok god se kredit uredno placa.
Ukoliko ja vise ne budem mogao redoviti placati rate kredita,tada sam i sam svijestan koje mi sankcije ili pak ovrhe sljede.
Uz nadu za obostrano razumijevanje u ovo tesko doba svijetske recesije...

S POSTOVANJEM
Pero Peric

@Dancar
Dina ti je ovo dobro sastavila jer ko su oni da se bune ukoliko je npr. kompanija odlucila radi njihovih zahtjeva promjenu racuna i sta oni misle da moramo uvik imat racun kod njih do kraj zivota, lipo ti njima ovako odgovori lagano diplomatski

Neka ti na račun dolazi SAMO ONOLIKO KOLIKO TREBA ZA RATU KREDITA.
Par lipa vi??e, to su bankarske gluposti.

BRAVO ! To sam i ja danas mislio da ću napraviti,slat mjesečno doma 2-3 tisućice a ostalo cash advance na brodu i doma va madrac !

ako njega uplićete u bilo ??ta u vezi sindikata ili udruge ili ne znam čega,mene ćete ostavit po strani.

suzdr?žat ću se komentara na njega,hsp,hdz i ostatak političkih stranaka.

Ejjj... ne se odma ljutit.

A cuj - ne znam sta bi ti reka. Ja covika ne poznam, ako se ne varam TRENUTNO je neovisni zastupnik (ili je izdimija iz Sabora? - a i zasto mu je trebalo toliko godina da shvati da je "nesto trulo u drzavi HSPovskoj - ni to mi bas nije najjasnije) i dosta konta pomorske zakone, potrebe i problematiku, pogotovo kad se desavala ova farsa od ZERPa :( :confused:

Tako da, cisto s aspekta struke, mislim da bi moga pomoc?

Oprostite ali kasno san procita ovi post,ja san za sastanak bilo di,iman jos misec dana doma i nije mi problem doc ali ako je bija jucer,nisan vidija,amo se dogovorit kad ponovo,dobra je ideja ponediljak,od ri do du nema problema

Ejjj... ne se odma ljutit.

A cuj - ne znam sta bi ti reka. Ja covika ne poznam, ako se ne varam TRENUTNO je neovisni zastupnik (ili je izdimija iz Sabora? - a i zasto mu je trebalo toliko godina da shvati da je "nesto trulo u drzavi HSPovskoj - ni to mi bas nije najjasnije) i dosta konta pomorske zakone, potrebe i problematiku, pogotovo kad se desavala ova farsa od ZERPa :( :confused:

Tako da, cisto s aspekta struke, mislim da bi moga pomoc?

Jel to o T.Tadicu? Necu puno o njemu jer mi je nepoznanica (i nemam nista protiv da tako i ostane) ali stekao sam dojam da je tip osobe koja se voli petljati tamo gdje mu nije mjesto i u stvari o kojima nema pojma. Voli biti glasan a to sto usput ispadne glup je manje bitno jer ljudi ionako ne znaju ni sami o cemu se radi. Primjera radi, kada je gorio Und Adriyatik, kada posada nije do free falla stigla, T-Tadic je vikao da je posadu treba kazniti jer nisu usidrili brod i gasili pozar vec su kukavicki poskakali u more i otisli u Veneziju u hotel drugim brodom...Pametnom dosta. Zato, mislim da bi petljanje njega u ovo vise koristilo njemu za skupljanje politickih bodova a nasi bi problemi bili sporedna stvar.

Sto mislite, koliko mudra je ideja da kontaktiramo Tonca Tadica?

Mislim - covik je ipak u politici, a cini se da zna znanje... a dobro je kad imas na svojoj strani nekoga tko je vec isprofiliran u javnom i politickom zivotu... inace cemo ostavit dojam grupe T.N.T. iz Alana Forda...

Vasa misljenja...?

Po??tovani,
nemojte se mučiti i tro??iti. Dajte mi samo na e-mail po??aljite da se sla?žete (svi koji se sla?žu) da se ustavnom tu?žbom obori postojeći Pomorski zakon u vezi sa Obveznim osiguranjima i porezom.
Morate znati da u slučaju da uspijemo, a ??ense ima, vraćamo se na stari zakon koji donosi:
1. dva puta veće osnovice za Obvezna osiguranja uz cijeli niz nelogičnosti kao ??to je stručna sprema, pa nam kadet ima veća davanja od plaće.
2. plaćanje osiguranja kada ste na brodu za kori??tenje zdravstvene za??tite u inozemstvu (koju nota bene nećete nikada moći koristiti).
3. naplatu zaostataka obveznog osiguranja bez abolicije za one prijavljene tijekom 2008. godine uz kamatu i vraćanje duga onima kojima je isti odobren u 12 ili 24 rate, odjednom.
itd.

Za poreze:
1. imamo obvezu plaćanja poreza za SVE bez 183 dana
2. prijava i plaćanje predporeza mjesečno i najkasnije 8 dana od dana primitka novca na račun
3. lov na svakoga koji nije u poreznom sustavu i naplata retrogradno poreza sve do dana apsolutne zastare
4. plaćanje kazne do 50.000 kuna
itd.

Prijave na kapetaniju:
1. prijavljujete navigaciju prema pomorskoj knji?žici u koju je upisana i koja vam se priznaje za produ?ženje svjedod?žbi. To dokazujete u zadnjih pet godina, a onda vam porezna sjeda za vrat UNAZAD.

Sve to reći će vam i moji dobri prijatelji Zdenko Jabuka (pomenut od jednog kolege), Gordan Stanković (pomenut od drugog kolege) i moj dobri fren Tonči Tadić koji se prvi javio nakon mog istupa i ponudio pomoć, ako treba, a posebno u vezi sa tu?žbom Ustavnom sudu.
Molim javite ako ?želite da bez obzira na gornje idem sa tu?žbom.
Javite i da li ?želite da vam pribavim mi??ljenje svih navedenih.
Mirno more.
kap.P.Brazzoduro:udriglavom:udriglavom

Postovani Predraze.

Dal' zbilja mislite da ce se itko javiti nakon sto ste napisali sto ce sve "dobiti" ???

Mene zanima zasto se ne moze inzistirati da se dosadasnji zakoni,odredbe i pravilnici jos dorade,jer ovako jednostavno nisu provedivi?
Drugo,dal' ste 100% sigurni da se sav taj pusti porez i doprinosi mogu naplatiti za toliko prijasnjih godina? (PITAM JER NE ZNAM)

Treca,znaci sad je po Vama(KOLIKO JA SHVACAM VAS GORNJI POST) "opcija" ....Ili se pomirite s ovim,il' ukoliko tuzimo "dobivamo" jos vece sranje????

Skuzajte ukoliko sam ja Vas gornji post kompletno krivo shvatila.

S Tim se nikako ne slazem sta je Kapt. Brozzaduro napisao. Zasto mi nebi mogli napraviti jednu novu matrikulu i u onu staru na brodu pisati navigaciju koju cemo slati kompanijama a u novu upisivati smao godinu navigacicje od 5 zadnjih. Drzava mora shvatiti da se triba prilagoditi zahtjevu pomoraca i to je to. Jer vako se nemoze naprid ili da niko neplaca pa neka nas sve zatvore i hrane oni nas mozda im je to lakse. :)

Cini se da ce pasti svakakva obecanja, samo da udjemo u sustav....
Ugradjujte autoplin, to je usteda... da bi se sad najavljivalo poskupljenje...
Uvodite plin u kuce, to je najjeftiniji energent...
Uplacujte u drugi stup, bit ce vam veca mirovina...
Glasajte za nas, imat cete 1000 DEM place...
Gadi mi se...

[/QUOTE] Javite i da li ?želite da vam pribavim mi??ljenje svih navedenih.
Mirno more.
kap.P.Brazzoduro:udriglavom:udriglavom[/QUOTE]

NIsam zelio quotati cijeli post, ali iskreno nisam bas shvatio sto mi dobivamo kada se vratimo na stari zakon.
Da se razumimo, ja sam za bilo kakvu akciju i imate moj glas ali ne shvacam bas najbolje.

Ja sta dublje kopam s tim ljudima u sindikatu sve parim gluolji jer oni nas uopce ne slusaju. Oni voze svoj put a nas kao da stave na dnevni red i kad proddemo gotovo. Triba napraviti smjene i to u korjenu jer lopovluka i iskoristavanja je dosta. Boli me qrac za njihov zakon ocu da bude pravde ako ne tu postoji evropski sud i prava a fala bogu skupicemo do tad glasova jos.

Po tome bi ispalo da ih tuzimo za neke limite,a onda bi mudonje vratile sve na staro kad nije bilo limita.To ja onako ugrubo:)

E ma znate sta?.....ODJEBI 'RVATSKA SKUPA SO HDZ I SKUPA SO "SLOBODA"

Back