U slobodno vrime

Lijepo!

Medjutim, ja kad imam slobodnog vremena, pokusavam ga odvojit na nesto sto apsolutno nema vremena sa brodom na kojem sam i poslom koji radim. Inace da je drukcije propuho bi ko' onaj HDZ-ov shaman :confused::hihi

----

----

Sramota me reci,ali u radno vrime spavam :o
Kuverta nema bas posla jer je lose vrime,nesto lagano se opitura,gvardijica 4 ure i onda filmic ili neka druga zanimacija :-)
Uglavnom laganini...

Koje je godisnje bia nesicam se, ali se dobro sicam da je bia karampana samo takva i da smo ga odveli prodat Gregima :hihi koji su ga odveli posli u rezaliste. To mi je bia prvi brod i rekao sam te davne 1996, ako su svi brodovi kao ovaj nece me more vidit hehe. Evo danas jos uvik po brodima a nikad nisam naisao na rasulo te "klase" :hihi

Age is only number it is important how you (ship) feel.

Buga , Labor ..."ljepotice" ondašnje Lošinjske .
Kad su Labora kupovali u Amazoni , Tarzan im je bia na primopredaji . Samo rezanje lijana je trajalo tri dana .
Tri wc-a po posadi , čučavci naravno , sa tim da se ne može na njih u isto vrijeme , jerbo kad ovi potegne vodu do tebe imaÅ¡ zalijevanje stopala . Å paher u kužini na rasprkać , ka kaldaja .Do kabine kompresorska stanica , fineÅ¡trin dva metra od mora i crn od crnila sipa , liganja Å¡to je ekipa prije lovila . Makina bez control rooma , u mlakom zdencu najnormalnije 20 posto teÅ¡ke nafte . Tankovi komuniciraju svak sa svakim , paluba se ne piketaje ,dvije mjeÅ¡alice za beton .Vosak u uÅ¡i prije spavanja , da ne bi bakula uletila tamo za vrijeme spavanja . Topla voda za tuÅ¡iranje se regulirala parom . itd...itd...itd
Novorosisk - Odesa - Kerson - La Valleta - Mersin - Tripoli - Aleksandria - Ploće -Rijeka

Last edited:
Može koja aktivnost sa kopna u slobodno vrime?Recimo rastavljan glave motora,hobi i kondicija,haha!

Buga , Labor ..."ljepotice" ondašnje Lošinjske .
Kad su Labora kupovali u Amazoni , Tarzan im je bia na primopredaji . Samo rezanje lijana je trajalo tri dana .
Tri wc-a po posadi , čučavci naravno , sa tim da se ne može na njih u isto vrijeme , jerbo kad ovi potegne vodu do tebe imaÅ¡ zalijevanje stopala . Å paher u kužini na rasprkać , ka kaldaja .Do kabine kompresorska stanica , fineÅ¡trin dva metra od mora i crn od crnila sipa , liganja Å¡to je ekipa prije lovila . Makina bez control rooma , u mlakom zdencu najnormalnije 20 posto teÅ¡ke nafte . Tankovi komuniciraju svak sa svakim , paluba se ne piketaje ,dvije mjeÅ¡alice za beton .Vosak u uÅ¡i prije spavanja , da ne bi bakula uletila tamo za vrijeme spavanja . Topla voda za tuÅ¡iranje se regulirala parom . itd...itd...itd
Novorosisk - Odesa - Kerson - La Valleta - Mersin - Tripoli - Aleksandria - Ploće -Rijeka

Znam da nije lipo se smijat tudoj nesrici ali stari tako sam se ode nasmija da je obrazi bole :D

Cudi me da Dektiva nije ovo komentira

Last edited:
Nije sve tako bilo ni loše tamo , Dalmos !!
PoÅ¡to se na te brode nisu ukrcavali normalni , nego samo pomorci po grijehu sa prijaÅ¡njih brodova i početnici prvi puta na moru koji ne znaju ko im glavu nosi ( tu sam spada ja tada haha ) , dakle kažnjenićki . Tako da ti sa tom ekipon nikad nije bilo dosadno .
A isto kad uletiÅ¡ u Novorosisk porat pred Božić i preko noći spusti na - 18 zaledi kompetnu hidrauliku dizalica i tako za rivom opaliÅ¡ dva mjeseca . Pa se ono malodolara potroÅ¡i , pa Tata Kapo i Tata Barba uvale joÅ¡ neÅ¡to siće pa i to nestane .
Pa u gvardiji 00-04 opeljeÅ¡imo par jogurta , voćnih kompota , konzervi . Pa i to nestane . Pa i one 501 dam ća , ostanem skroz suh a joÅ¡ ima biti sedmicu dana . I tu Alika ( gospođica iz Seamans cluba ) prepozna ljubav i sve gratis .
VoziÅ¡ za Drač 2000 grudnjaka , a cargo manifest piÅ¡e 4000 albanskih kapica .
Ostatak tereta recriklirane limenke .
A diÅ¡ govoriti o pojadama isprid Matapana i ribe i ribe . Zlatne godine , kaj bi rekel StipiÅ¡ić :)

Back