STUDI:Pomorske elektrotehničke i informatičke tehnologije

Bok ljudi .Dali je iko na tom smjeru na pomorskom fakultetu (Split,Rijeka) Mozete li mi reci kakva je organizacija , prakticna nastava i slicno .. Hvala unaprid.

Pozdrav :)

ja san se okusa tamo, ali to je cisto sranje i ne virujen da ces dobit ista osim diplome!
bija san jednu godinu u splitu na tome smijeru i sta rec osim da su laboratoriji smijesni, od prije drugog svijetskog rata, a sami profesori strucnih predmeta egocentricni, s tim da ako vec navigajes, i pogledas sta se tamo uci na prvoj godini nema veze sa zivotom i brodom! tih vecina ljudi nema veze sa brodom i vidili su ga samo na slikama priko interneta! ne pricam o drugim smjerovima, nego iskljucivo o ovom!
neuspjesno sam zva i isa nekoliko puta na sam fax,pisa mailove u nadi da ce mi neko moc odgovorit oce li se odrazavat ona "ubrzana nastva"(legalno kupljena diploma) za ovaj smijer al bi me uredno svaki put skartali, i dali informaciju tipa "vidit cemo"...
u splitu se ovaj sijer odrzava na 3-4 pozicije i MORAS sudjelovat cak i kao vanredni studnet 75% predavanja!

znaci stizat sa jednog kraja grada na drugi i pokusavat sve to zbog cega??
ako se odluce smilovat nama elektricarima sa ubrzanom nastavom ja cu bit prvi u redu radi diplome koja ce mi sutra mozda nesto znacit! ali plovit i studirat vanredno na tome fakultetu u spitu, nema sanse!

tnx

tnx

Hvala ti puno na odgovoru.Pitanje se javlja dali je tako i u Rijeci .. Ovi su u st napisali na naslovnoj stari .Suvremena tehnologija uredaja i posebni programi za nas koji smo na moru ..Koliko vidim od tebe to je promasaj.....
Biti na 75% predavanja mi je nemoguca misija .

Hvala ti ..Pozdrav

za nekih misec i kusur cu bit doma, pa cu se pokusat raspitat jos jednom nakon nekoliko neuspijelih promasaja!
isto bi bilo lipo imat taj komad papira, cisto radi sebe, da sutra ako se zakoni budu minjali i nemognemo plovit vise u ovom svojstvu sa srednjom skolom, imamo taj komad papira!

Germa ovo si fantasticno napisa!
Malo je rec da je sve istina u tome.
Ima li uopce koji faks u HR a da ga ne potresaju kojekakve afere i sranja.
Evo sad anatomija na uglednom medicinskom faksu se prodavala za 2000EURA i sad bi se tribali ka prigledat u tog likara sutra, a taj isti ce vjerovatno izdavat ljecnicke potvrde pomorcima.

Pa di mi to zivimo majko mila!:udriglavom:udriglavom:udriglavom:udriglavom

Germa ovo si fantasticno napisa!
Malo je rec da je sve istina u tome.
Ima li uopce koji faks u HR a da ga ne potresaju kojekakve afere i sranja.
Evo sad anatomija na uglednom medicinskom faksu se prodavala za 2000EURA i sad bi se tribali ka prigledat u tog likara sutra, a taj isti ce vjerovatno izdavat ljecnicke potvrde pomorcima.

Pa di mi to zivimo majko mila!:udriglavom:udriglavom:udriglavom:udriglavom

Eh,da sam zna da toliko kosta, prosli ugovor bi kupija sebi jednu, tek tako da me sada mozete oslovljavat sa dr.Germa!
;) :D
Kod nas ionako sve funkcionira na principu "rođo, brajo, prika" i sve dok se ne budu gledale prave vrijednosti ostat cemo ni vise ni manje nego hrvati, svaki doktor svoga zanata! :P

ZavrÅ¡io sam u Splitu, ovaj smjer, i nije istina da je tako loÅ¡e kao Å¡ta pojedinci piÅ¡u. Ljudi treba učiti i žrtvovati se, ako vam je teÅ¡ko ići na 3-4 različita mista na predavanja i uopće dolaziti na njih nemojte upisivatim fakultet. Gle čuda, svi koji nisu uspili zavrÅ¡it pričaju loÅ¡e o ovome smjeru, a to nije istina. Isto tako nije istina ni za profesore, radi se o vrhunskim znalcima (prof. Kezić, Komar, Antonić, itd) od kojih se može puno naučiti, iako je program malo čudan ali nisu oni za to krivi.triba sist na stolicu i učiti, nije PEIT neki ubrzani tečaj...

@ Markost
ok,ispricavan se vecina profesora je egocentricna...
al ne virujen da si naucija nesto toliko bitno sta ces moc prinit na brod, i sta ces koristit u struci! ako si zavrsija elektrotehnicku to je samo malo naprediniji dio stiva, koji ces ionako sa vrimenom savladat! ucis teoriju, ali od prakse ni blizu!
i viruj mi da je tesko plovit i uspisat ovaj smijer,studirat i davat u roku! jer neces potpise dobit!
a ionako je sve stavr iskustva, i zasto PEIT nebi moga bit ubrzani tecaj, ako moze bit nautika ili brodostrojarstvo, sta smo mi to bolji ili losiji od njih!
ionako se znanje i vjestine, trikovi i cake ne sticu na faxu nego iskustvom!
ispricavan se ako si me krivo svatija, ali to sta san ja radija na prvoj godini toga faxa, a da san 80% predmeta, nema veze sa brodom, a oni bi trebali pripremit i skolovat kadar za plovidbu!:cool:

@terco22

to bi trebalo bit LEGALNO!! ako drzava smatra da je tako zasto bi ja govorija drugacije!?
kako stanovnici drugih europskih drzava mogu od OS do barbe u 10 godina, zasto bi mi bili drugaciji??:kafa

Markost

Osim ta 3 koji su odlicni profesori sta je sa ostalima koji nezanju di je prova a di krma?
A sta je s onima sta jos predaju busene kartice?
Ima tu more toga sta je za neku stvar.

E da a zasto nebi bija ubrzan tecaj i za ovaj smjer ako ima i za ova druga dva kako je Germa natuknija ako ima kandidata?
Tecaj ubrzane vise za kapetana traje 3 miseca ispiti su iza male teke smotane u zadnjem zepu a ispiti se polazu iz malog mozga. koliki je prosdjek studiranja na brodostrojarstvu i struji?
To te ja pitan.

koliko cujem priprema se nesto slicno i za vas u trajanju slicnom ovome za paluba/stroj doduse nije svugdje 3 mjeseca ali je izvedivo

koliko cujem priprema se nesto slicno i za vas u trajanju slicnom ovome za paluba/stroj doduse nije svugdje 3 mjeseca ali je izvedivo

e,to bi bilo super... a koji su uvijeti da bi se tome tecaju uopce moglo pristupit? iskustvo, vrijeme plovidbe??

ne znam tocno jer je to jos u povoju koliko sam saznao i vjerovatno bi bilo na istoj ili slicnoj bazi kao kod palube/stroja ako nesto saznam sigurno ce biti objavljeno na forumu

Vi ste neki vidoviti Milan?! pa znate da ce te proć sve ispite :confused:

A ovo oko ubrzane viÅ¡e je djelomićno sramotno, kad vidin ko sve prođe to, ajme...
Svaka cast kolegama koji se trude i to , ali mi padne mrak na oći kad prođen Hrvojevom i vidim neke tipove tamo...

Evo cujen da se i na medicinskom fakultetu sprema ubrzani tecaj.... Znaci u 6 miseci do doktora opce prakse
a onda jos 3 miseca specijalizacija i eto do manje od godine dana i postanes specijalist :udriglavom:udriglavom:udriglavom

Za koju godinu nece postojat niti jedan faks a da nije ubrzan. A sta kad nam i to postane pre dugo za zavrsit, mogli bi nakon toga izmislit jedan super ubrzani tecaj. Od osnovne do doktorata u misec dana :udriglavom:udriglavom:udriglavom

Meni je zaj sta nisan jos koju godinu razvuka studiranje....:confused::confused:

Da se razumimo neman ja nista protiv da ljudi koji su uvatili vec lipi staz na brodu, da im se omoguci da polazu
taj ubrzani tecaj. Naravno mislim tu i nauticare i na strojare.
Ali uvodit ubrzani tecaj za struje????? Ode pricaju o brevetima za ETO a jos se nije na razini ministarstva donila odluka
sta ce bit potribno za dobit ETO brevet.

Slazem se s Kikom, ali prica se da ce uskoro i na Splitski pomorski fakultet doc sredit racune, jer mnogi koji su "zavrsili" visu tamo puno pricaju preko VHF:mad:
Znam ja puno njih sta su tako "zavrsili". Samo ne pricaju puno priko VHF, ne zato jer im se ne prica nego ga ne znaju ni upalit. :udriglavom:udriglavom:D

Bok ljudi .Dali je iko na tom smjeru na pomorskom fakultetu (Split,Rijeka) Mozete li mi reci kakva je organizacija , prakticna nastava i slicno .. Hvala unaprid.

Pozdrav :)

Daniele, ja sam zavrsio 5 godina tog smijera u rijeci i magistrirao sad 18.9. i imam same pohvale sto se tice profesora i organizacije cjelokupnog studija. kao i na svakom smijeru, kao i na svakome fakultetu ima lakših i težih kolegija, manje vaznih i dosta važnih uz samu struku, a na kraju sve ovisi o tebi samome koliko te to zanima pa ces paralelno tome toliko znanja i steci. tako da pusti price i pricice i ako te to stvarno zanima kreni i neces pozaliti, a ako ti treba kakav savjet ili pomoc ne ustrucavaj se pitati

zaboravio sam napiati da je do sada bilo, koliko sam ja upoznat, da kao vanredni student nisi dužan prisustovati predavanjima, a u dogovoru s profesorima i naravno kada si ti doma obavljas ispite ... raspitaj se još

Back