Napravilo se nesto, malo se uradilo, a ucinilo se nije nista. Dragi Bog zna sta nas ceka, a objavit ce nam to ukazom na stranicama MMPI-a u neko dogledno vrijeme, vjerovatno sa zakasnjenjem...
Pa jebote nije UPH odlucujuci faktor u RH pomorstvu. Jesmo malo zasmrdili, al nismo bas mocni ko Mamic.
Mozda da se vise pomoraca prikljuci ovim i ovakvim akcijama, a ne samo cekaju da im netko sve pojasni na Forumima i portalima, ne bi trbali cekat Bozje objave na stranicama MMPI-a, nego bi ponesto i sami odlucili.
Al jebi ga, ja sanjam, ipak sam daleko trenutno...
Evo da imate uvid u to koliko i kako sam ja sudjelovao u radu radne skupine "tankeri" vezano za ovu konvenciju. Nakon ovog maila dobio sam zahvalu i vise mi se nitko nije javio. Nadam se da ste zadovoljni
.
.
.
.
.
.
evo malo sam pogledao izmjene STCW zakonika vezano za tankere i ovako na prvu, ne čini mi se da se u ovom dijelu puno toga mijenja, osim ??to se uvodi sistem "treninga" na brodu za "advanced" brevet kao mogućnost, uz prija??nji uvjet od 3 mjeseca navigacije u "support" ranku na tankeru (oil,gas ili chemical).
Barem sam ja tako to shvatio.
Uvesti to i u na?? sistem kao mogućnost i nije neki problem, jer većina će i dalje radit advance brevet preko ova tri mjeseca navigacije, a ukoliko se ?želi preko "treninga" najveći će problem stvarati verifikacija tog treninga od strane MMPI, koja je u biti moguća jedino kroz nekakav "training book" kao ??to ga imaju vje?žbenici palube i stroja. Sam sadr?žaj i forma training booka ne bi trebao predstavljat problem, na brodu bi ga potvrđivao kapetan(kapo), a doma Kapetanija kao uvjet za polaganje advanced breveta.
? to se tiće ostalih izmjena vezanih za tankere, nisam primjetio drugih većih izmjena. Isto tako bih napomenuo da po mom mi??ljenju nije potrebno ići sa stro?žim zahtjevima s na??e strane od samog STCW-a. Training ljudi na tankerima kontroliraju i provode i same kompanije, te se i bez obzira na izdani brevet, management ne daje ljudima koji nisu za njega spremni (u najvećem broju slučajeva).
Eto toliko za ovaj put. Molim Vas javite se s bilo kakvim pitanjima.