??ivili ljudi jo?? jednom. Tija bih pitat vas koji ste na kruzerima, kakve su ??anse za terca se ukrcat. Poslao sam molbe direktno Carnivalu u Monaco, i nekome F. Nielsenu u RCCL.![]()
Pozdrav svima...
Evo ne bih otvarao temu da se održi urednost forumu, pa ću pisati u ovom topicu, nadam se da se vlasnik ne ljuti.
Gledajući po internetu uočio sam jedno zanimanje na kruzerima a to je Environmental officer (a i vidio sam na hrvatskim stranicama Časnik zaÅ¡tite okoliÅ¡a).
Za to radno mjesto dijelom se traži environment/geoscience struka.
Zato sam htio upitati za savjet o mogućnosti zapoÅ¡ljavanja s environment/geoscience ili drugom relevantnom strukom + breveti D2 + D48.
Ili neka slična kombinacija (ili za početak može kao assistant/cadet/entry level)?
enivromental ti je oficir palube,sto znaci da moras krenuti od kadeta,a da bi bio kadet ta enviroment/geoscience struka ti ne znaci puno![]()
Viva ne pisi pizdarije i ne davaj ljudima oprecne informacije.
ENVO moze bit bilo ko. Nije potrebno imat nikakvu formalnu izobrazbu pomorske struke ali je , naravno, pozeljno.
Vecina cruise kompanija regrutira ENVO iz svog postojeceg kadra, obicno casnika palube i stroja i to ljude koji su
" uvatili godine a nisu uvatili senior pozicije , ljude koji im nisu perspektivni iz raznih razloga i/ili na zahtjev samog zaposlenika kompanije". Ja sam na brodu imao ENVO-a koji je bija nostromo kuverte i jednu curu koja je radila kao JAP ( junior assistent purser ). ENVO je obicno odgovoran direktno Masteru ( u zadnje vrime su poceli pribacivat na Staff kapetana ) i moze ali ne mora biti ukljucen i u poslove vezane za safety na brodu ( npr. Princess Cruises).
Kompanija te posalje na tecaj od cca 7 dana i onda ides na neki brod za trening i to je to. Nikakva velika pamet ni skola nije potrebna za taj posao. Ako imas malo soli u glavi za cca 2 ugovora ces skontat sta i kako triba radit pa sviras qurcu, radis dnevnicu i primas nelose novce.
Hvala svima na odgovoru.
Ima oglasa u kojima traže environment/geoscience struku.
Još bih samo pitao smatrate li da bi bilo pametno položiti D2 i D48?
Viva ne pisi pizdarije i ne davaj ljudima oprecne informacije.
ENVO moze bit bilo ko. Nije potrebno imat nikakvu formalnu izobrazbu pomorske struke ali je , naravno, pozeljno.
Vecina cruise kompanija regrutira ENVO iz svog postojeceg kadra, obicno casnika palube i stroja i to ljude koji su
" uvatili godine a nisu uvatili senior pozicije , ljude koji im nisu perspektivni iz raznih razloga i/ili na zahtjev samog zaposlenika kompanije". Ja sam na brodu imao ENVO-a koji je bija nostromo kuverte i jednu curu koja je radila kao JAP ( junior assistent purser ). ENVO je obicno odgovoran direktno Masteru ( u zadnje vrime su poceli pribacivat na Staff kapetana ) i moze ali ne mora biti ukljucen i u poslove vezane za safety na brodu ( npr. Princess Cruises).
Kompanija te posalje na tecaj od cca 7 dana i onda ides na neki brod za trening i to je to. Nikakva velika pamet ni skola nije potrebna za taj posao. Ako imas malo soli u glavi za cca 2 ugovora ces skontat sta i kako triba radit pa sviras qurcu, radis dnevnicu i primas nelose novce.
druze ja mu govorim realnost...ako ces ga savjtvoat da baci pare na brevete(na ovu krizu) jer ce se ukrcat prvi put kao enviromental,svaka ti cast..aj mu ti plati,pa kad se ukrca vratice ti duplo,i ja cu ti dat isto tolko...
a ta cura sto je dosla za envo sa asistent pursera,nije ti palo na pamet kolko je k.... ispusila za te ugovore kao asistent purser pa je dosla za envo,ka da ne znas politiku na kruzere.. pusti pricu stari..
A citam malo forum i smjesno mi je sto traze cruiser iskustvo , oofsore iskustvo itd......
za kruzere cu samo jedno reci a malo znam o toj vrsti broda da mi je dosao sekondo sa 8 godina iskustva kao 2/e na kruzeru (a pomocni motor nije takao u zivotu), niti mu je poznato ista sa motora, jer je na kruzeru kao sekondo samo javljao alarme u makinu........ tako da otpusu sa tim pizdarijama......
neka ta gospoda koja traze ljude sa iskustvom dodju malo na tankere di se jos uvijek sve radi po starom sistemu i bez servisa......., pa da vide iskustvo.
zove me jedna veca kruzer firma za sekonda i skype interwiev....... pita mestar Svabo sto je po meni najvaznije za putnike i za brod......... ja kazem pomocni motori tj struja..... i kaze nije...... ja nabrojao sve ostale pizdarije.... a on kaze air condition......pa kazem ja majstore sto sam ja rekao na početku. ..... pa air condition ne radi ako ne radi pomocni.......i tako iz supljeg u prazno.......
uglavnom svi bi iskusnog covika uzeli za sto je manje moguce para i da ima puno iskustva.....