Royal Caribbean

Obavjest o cijepljenju je bila ne očekivana nego gotova stvar. Nema tu diskusije. Bez cijepiva nećeš moći ni u avion a kamoli na brod
A to o početku krstarenja.... :p:p:p

Obavjest o cijepljenju je bila ne očekivana nego gotova stvar. Nema tu diskusije. Bez cijepiva nećeš moći ni u avion a kamoli na brod
A to o početku krstarenja.... :p:p:p

Ma to prislino cijepljenje ce bit kap koja je prelila casu. Lipo matrikulu o klin i zivit doma ka svi normalni ljudi i onako nema vise ni susta ni gusta u navigaciji, samo, stres,pritisak, maltretiranje i izivljavanje sa svih strana.

Last edited:
Ma to prislino cijepljenje ce bit kap koja je prelila casu. Lipo matrikulu o klin i zivit doma ka svi normalni ljudi i onako nema vise ni susta ni gusta u navigaciji, samo, stres,pritisak, maltretiranje i izivljavanje sa svih strana.

Slazem se 100%, sve je islo kvragu... izolacija prije ukrcaja, pa narukvice za kontrolu kretanja, pa cesto po Aziji izolacija prije kuce 10d u hotelu. Nema kraja ovome...

Drage kolege,

Prošao sam 2. intervjua za RCCL, i trebao bih se ukrcati na Mein Schif ili na Happag Lloyd kao 3rd Off. Interesuje me da li neko od Vas ima iskustva na jednoj od ove dvije kompanije?

Mirno more!

off-topic za RCCL

ali vezano za IZOLACIJE

Brazil imamo 7 dana karantena

5 dana je free karantena ,otvorena mozes kliznuti vani

zadnja 2 dana je zatvorena PB te nadzire i zastitari...

ali si na Barra da Tijuca tako da su tu plaze ,restorani 5* i betule pa dok dodze PB karantena zazelis se odmora...

kad ides doma lazes mazes da dolazis iz EU inace opet 7 dana karantena i PCR

za doc do plovnog objekta ima s ejkedan test doam i 3 testa u Brazilu prije ukrcaja

na plovnom objektu svaki tjedan je swap test...

uglavnom covik ka i bestija na sve se navikne ali postaje zamorno...

Zna li možda itko iz prve ruke trazi li se sta ETO-a na Royala i ako da kako je najbolje aplicirat, direkt na neki email ili?
Sla san in onu njihovu aplikaciju jos u 12i misec al nikakvog odgovora...
Radin ka struja na putnickon brodu al volija bi se dokopat royala u buducnosti...

Fala lipa unaprid i mirno more svima!

Znan jedan brod na kojem tri Električara nisu dobili smjenu jer nemaju koga poslati. Znači nemaju ljudi. Ali nemoj misliti da je Royal raj. Kalali su plaće i produžili ugovore. Sa novim uvjetima su daleko od top kompanije

Znan jedan brod na kojem tri Električara nisu dobili smjenu jer nemaju koga poslati. Znači nemaju ljudi. Ali nemoj misliti da je Royal raj. Kalali su plaće i produžili ugovore. Sa novim uvjetima su daleko od top kompanije
al nije vise kraljevska kompanija, je ih covid sjebao ili banke

Poslano sa mog POCOPHONE F1 koristeći Tapatalk

Neman pojma ko ih je sjebao, ali daleko je to od onog što je bilo. Ili je sve to bio neki mit. Ko će ga znati

Sjebala ih je pohlepa, ništa drugo.
Kao da je prije Covida bilo sve idealno i teklo je med i mlijeko.
Tu je u prvom planu profit, a ljudi koji rade su nužno zlo.

Kad kažem plaće su pale onda mislim na razdoblje od ccca 5 godina a ne samo u vrime korone. Recimo da je ETO prije ima 12000 a sad 8500. Ugovor se u vrime korone prominija sa 10/10 tjedana na 14/12 tjedana. 14 na brodu od kojih su dva karantena i onda ide pola plaće

To je još uvijek dobro i bolje od prosjeka. Na mojoj zadnjoj kompaniji Ch. Elec. je imao 6000 $ i 6 mjeseci. S obzirom na trendove i na eventualne nove krize može se očekivati daljnje pogoršanje uvjeta ugovora. U tom slučaju matrikulu o klin, pa neka traže indijce i pakistance da im nasukaju i potope brod.

Last edited:
Kolega, kako nešto može biti dobro?
Imaš ljude koji su godinama na kompaniji, praktički znaju sistem rada i posao.
Zapošljavaju nove bez iskustva, znanja i volje za radom i na kraju prime plaću kao i onaj što je expert u svom dijelu posla.
Možda je dobro za nekoga što radi za 5-6 tisuća kuna kući i misli da je svaka plaća poviše toga "dobra".
Nema tu ništa dobroga, jednostavno kompanije gledaju iscijediti maksimum na uštrb ljudi koji odrade sve za njih.
Zar je dobro da jedan jebeni CEO ima godišnji bonus nekoliko milijuna dolara?
​​​​​​Uvjeti su se srozali jer zarade nikad dosta.
​​

Obrazložio sam zašto je još uvijek dobro, jer je još uvijek plaćeno bolje od prosjeka a i ugovori su duplo kraći nego kod većine kompanija. Vidim tu se kuka radi 2 tjedna produžetka, a što bi tek rekli da morate lupati 4/2 ili 6/6 i više mjeseci kao što sam ja radio u prošlosti? Budite sretni sa ovakvim uvjetima takvim kakvim jesu jer na većini drugih kompanija je gore nego na Royalu.

Obrazložio sam zašto je još uvijek dobro, jer je još uvijek plaćeno bolje od prosjeka a i ugovori su duplo kraći nego kod većine kompanija. Vidim tu se kuka radi 2 tjedna produžetka, a što bi tek rekli da morate lupati 4/2 ili 6/6 i više mjeseci kao što sam ja radio u prošlosti? Budite sretni sa ovakvim uvjetima takvim kakvim jesu jer na većini drugih kompanija je gore nego na Royalu.
Postovanje
10/10 tjedana je ugovor zbog kojeg smo i vecina tu. Ocigledno je da se stanje pogorsava cak i prije COVID-19 pandemije te sto je vise ovakvih odgovora da budemo sretni da radimo nas dovodi do situacije koju poslodavcu sigurno nije u koristi promijeniti i u nekoj normalnoj buducnosti.
Naime, jos uvijek je situacija nedorecena zbog pandemije. Uzmimo u obzir da poslodavac ne zaradjuje tako da strpljenje treba postojati isto tako nema nekih naznaka od povratka na staro. Da se razumijemo MARINE odjel je sasvim jedna druga prica i treba drzati do HRVATSKOGA pomorca pocevsi od njega samoga.
Pozdrav

Kad kažem plaće su pale onda mislim na razdoblje od ccca 5 godina a ne samo u vrime korone. Recimo da je ETO prije ima 12000 a sad 8500. Ugovor se u vrime korone prominija sa 10/10 tjedana na 14/12 tjedana. 14 na brodu od kojih su dva karantena i onda ide pola plaće

Obmanjujete napaceni narod! I dalje ETO koji je dugo godina na kompaniji ima 12000 USD novi koji dodju imaju 8500, osobno moj kolega je na intervjuu pogodio 10500 i tijekom godina rada se moze doci do oko cca 11000 neznam tocno iako sam i sam u spomenutoj kompaniji. to govorimo o 2nd Elec. Eng. poziciji a rankovi za ETO su od 4tog do Chiefa. Istina da su ugovori 14 tjedana al to je trenutno dok se ne sredi situacija sa COVIDOM, ako se ikad sredi. Pozdrav!

Da. To sam i rekao prije je 2nd EEO imao 12 kad bi došao na tu poziciju sad ima 8500. Je li to smanjenje. Je. Ne za one koji su došli na vrijeme ali se više ne može doći do te plaće.

Back