problemi sa godinam

Molim vas za savjet. Dobio sam ponudu za ukrcaj na nasu kompaniju da idem ka cistac/asistent . Da li je to pametno prihvatiti? I dali se moze recimo ukrcati npr na cruzera kao cistac pa traziti kasnije da me prebace za as . Po toj logici da bitno je da uđes u firmu pa se bori��

JA sam davno kad sma bia asistent se takoder ukrca za cistaca i pisalo mi se asistent u matrikulu.

ako da nevidim tu problem ako se pise ass u matrikulu

dalmos, znas i sam ako mu ugovor nije na rank asistenta da mu nece priznat ni dana navigacije ka asistentu jer matrikula mora bit match sa ugovorom...

Ako ce mu upisat u matrikulu da je bija as i da vodi dnevnik za taj period kom brige.Niko to ni ne mora znati.

dalmos, znas i sam ako mu ugovor nije na rank asistenta da mu nece priznat ni dana navigacije ka asistentu jer matrikula mora bit match sa ugovorom...

Ivane ja mislim ako u matrikuli pise godina dana navigacije i pise asistent u matrikuli i ako ima dnevnik. Ko ce provjeravat na polaganju klase sta pise u ugovoru?

Ivane ja mislim ako u matrikuli pise godina dana navigacije i pise asistent u matrikuli i ako ima dnevnik. Ko ce provjeravat na polaganju klase sta pise u ugovoru?

nece mu ovjerit navigaciju na kapetaniji...

u sustav se ubaci ono sta pise u ugovoru nije bitno da li je to napravila agencija za njega ili je sam prijavija ukrcaj (mora prilozit ugovor)...

ako u sustavu pise jedno a on donese matrikulu sa drugim rankom nece mu ovjerit navigaciju...

Last edited:
navigaciju u svojstvu asistenta mu nece priznat ako nema ugovor na rank asistenta...
eto neka me netko ispravi ako sam u krivu... a volija bi da jesam jer bi to obradovalo puno svita :D

navigaciju u svojstvu asistenta mu nece priznat ako nema ugovor na rank asistenta...
eto neka me netko ispravi ako sam u krivu... a volija bi da jesam jer bi to obradovalo puno svita :D
A u krivu si znan bar 5 kolega koji su navigali ka mornari na ugovoru a u matrikuli in je pisana kadetura. Ja san osobno bija na jadroliniji mornar a u matrikuli kadet.(i da bija san na brodu i radija nije mi plovila matrikula)
Radi se o kapetaniji u zadru di me niko nikad nije pita ugovor pri ovjeravanju.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

A u krivu si znan bar 5 kolega koji su navigali ka mornari na ugovoru a u matrikuli in je pisana kadetura. Ja san osobno bija na jadroliniji mornar a u matrikuli kadet.(i da bija san na brodu i radija nije mi plovila matrikula)
Radi se o kapetaniji u zadru di me niko nikad nije pita ugovor pri ovjeravanju.

1. Kad je to bilo?

2. Ugovor se ne dostavlja kod ovjeravanja navigacije nego kod prijave ukrcaja (prije nego se ukrcas).

1. Kad je to bilo?

2. Ugovor se ne dostavlja kod ovjeravanja navigacije nego kod prijave ukrcaja (prije nego se ukrcas).
A jadrolinija je bila ima 5 godin.

A ovo drugo posto se radi o domacoj firmi kako je covik navea ne virujen da ce on ici ista prijavljivati prije ukrcaja. Bar ja na tankerskoj to nisan radija.

ne vidim u cemu je problem ukrcat se kao mornar ako imas srice
i tuc pecat od kadeture i vodit dnevnik kadeta,sta kadet radi ista drugo neko ka mornar i ako ti se ko smiluje i kaze kojeg vraga

u krajnu ruku kopiraj i nacini taj stambilj i sam to izreguliraj...

nadzi nekog u kapratniji prije nego ides neka ti poprica da ruku ,ljudi uskoce za te stvari..

A jadrolinija je bila ima 5 godin.

A ovo drugo posto se radi o domacoj firmi kako je covik navea ne virujen da ce on ici ista prijavljivati prije ukrcaja. Bar ja na tankerskoj to nisan radija.

Tankerska je to napravila za tebe jer je takva procedura a to sta je bilo prije 5 god vise ne vridi tako da ti info nije friska...

Tankerska je to napravila za tebe jer je takva procedura a to sta je bilo prije 5 god vise ne vridi tako da ti info nije friska...
Ma samo ti kazen da to nase firme rade stalno.
To krcanje ljudi u svojstvu nizeg clana posade a lupaju u matrikulu drugo.
To je cinjenica a na koji nacin to zakonski rijesavaju neman pojma ali ljudi plove, rade i polazu klasu na taj nacin.
I prije 5 godina i danas.

Na TP to prolazi i danas,ne znam kako ali prolazi.Decki budu mornari,vode dnevnik i pise im se kadetura.I dolaze za terca tako da ipak ide...

Sent from my SM-G920I using Tapatalk

Ma samo ti kazen da to nase firme rade stalno.
To krcanje ljudi u svojstvu nizeg clana posade a lupaju u matrikulu drugo.
To je cinjenica a na koji nacin to zakonski rijesavaju neman pojma ali ljudi plove, rade i polazu klasu na taj nacin.
I prije 5 godina i danas.

Ma ako ce ga stavit na manice odma cim se ukrca.... njje bitno sta ce on radit na brodu. Ja ti govorin kako funkcionira sada sustav dakle ugovor i matrikula moraju bit u istom ranku.

Kazem opet ako netko ima FRISKU info neka napise jer znan par ljudi sta su tili napravit asistenturu na taj nacin pa nisu mogli radi toga sta im firma nije tila dat uovor na rank asistenta!

Ma ako ce ga stavit na manice odma cim se ukrca.... njje bitno sta ce on radit na brodu. Ja ti govorin kako funkcionira sada sustav dakle ugovor i matrikula moraju bit u istom ranku.

Kazem opet ako netko ima FRISKU info neka napise jer znan par ljudi sta su tili napravit asistenturu na taj nacin pa nisu mogli radi toga sta im firma nije tila dat uovor na rank asistenta!
A covik moj ja ti ponovo kazen. I ka sto je kolega harry hole napisa.
Trenutno znaci FRISKO na tankerskoj ima bar nekolicina takvih slucajeva.

Na TP to prolazi i danas,ne znam kako ali prolazi.Decki budu mornari,vode dnevnik i pise im se kadetura.I dolaze za terca tako da ipak ide...

Jesi li im vidija ugovor koji je prilozen na kapetaniji?

Ako tamo pise kadet u ugovoru to je bitno a garant pise kadet u ugovoru!

Moze on na brodu radit poslove i mastera u kapa totalno nebitno za priznavanje navigacije...

Nisam vidija ugovor s kapetanije ali jesam ovaj na brodu.U njemu pise mornar.U matrikuli mu je kadetura i uz ovjeren dnevnik ide na porucnicki.Kao sto rekoh,ne pitaj me kako prolazi jer ne znam...

Jesi li im vidija ugovor koji je prilozen na kapetaniji?

Ako tamo pise kadet u ugovoru to je bitno a garant pise kadet u ugovoru!

Moze on na brodu radit poslove i mastera u kapa totalno nebitno za priznavanje navigacije...
Pa jesan ti reka da ne ulazin u to kako oni to rijesavaju ja san na tankerskoj bija kadet i u ugovoru mi je pisalo kadet.

A opet ima momaka koji primaju mornarsku placu i jedini su mornar na brodu i rade u dnevnici tj mornarski posa cili dan i pisu dnevnik i u slobodno vrime kako ih je dalje volja, uce, idu na most itd.
Za mene je to biti mornar a ne kadet i velika je razlika.
A sto dalje prilazu kapetaniji e to neman pojma ali ovaj covik od prije se vjerojatno s njima dogovorija za taj aranzman

Back