• Skini ovdje https://mega.co.nz/#!i4RBxR6Y!Z9G1ZlwZC3_zIDEqPcfF0fJFhPAsovAHw2kv_HDb32c

Prijava poreza na dohodak za 2009

Evo bas sam jutros lutajuci bespucima interneta naletio na jako interesantan blog(Predragov dnevnik).Covik dobiva tisuce pisama sa upitima pomoraca vezano za dane i daje konkretne odgovore nakon sto je to vec ovdje izneseno.Ima jedan jako interesantan stav i objasnjenje koje nudi vezano za dane.Naime postoje dvije vrste obracuna dana( dva tumacenja).Jedna bi bila ona lucke kapetanije,poreznih ispostava i ostalih drzavnih institucija koje se drze slova zakona i tumacenje blogera Predraga. Sad ne znam cisto prakticno obracunavat ove dane po Predragovoj metodi. ali mislim da bi bilo najbolje da sami sebi ispisete dane na komad skartoca udrete na njih pecat kucnog savjeta i dopisete obradjeno po Predragovoj metodi i proslijedite poreznom uredu zajedno sa poreznom prijavom baremko dok se ne usvoje zahtjevi za ocjenu ustavnosti.
Ne znam mozda ne bi bilo lose pocet placat i davanja za zdravstveno i mirovinsko po nekakovoj Predragovoj metodi.Ili jos bolje porez na promet nekretnina.To me uvik srbilo 5%,a veliki iznosi u pitanju( napisem u zalbi na porezno rjesenje obradjeno po Predragovoj metodi prema stopi od 1% i ovo Vam je puno).Srica mi i za ovo konja za trku imamo.Predrag je rijesenja za sve nase probleme. Bas mi je drago sto sam dosao u doticaj sa ovim blogom.Probleme pomoraca je rijesija u potpunosti na jedan elegantan i svakome lako razumljiv nacin.Mozda pomogne i u drugim segmentima zivota.
Bitna je ideja.Pa da zavrsim citatom blogera Predraga;"Zato dragi kolege, bolje je plaćati članarinu nego porez."

Last edited:
Evo bas sam jutros lutajuci bespucima interneta naletio na jako interesantan blog(Predragov dnevnik).Covik dobiva tisuce pisama sa upitima pomoraca vezano za dane i daje konkretne odgovore nakon sto je to vec ovdje izneseno.Ima jedan jako interesantan stav i objasnjenje koje nudi vezano za dane.Naime postoje dvije vrste obracuna dana( dva tumacenja).Jedna bi bila ona lucke kapetanije,poreznih ispostava i ostalih drzavnih institucija koje se drze slova zakona i tumacenje blogera Predraga. Sad ne znam cisto prakticno obracunavat ove dane po Predragovoj metodi. ali mislim da bi bilo najbolje da sami sebi ispisete dane na komad skartoca udrete na njih pecat kucnog savjeta i dopisete obradjeno po Predragovoj metodi i proslijedite poreznom uredu zajedno sa poreznom prijavom baremko dok se ne usvoje zahtjevi za ocjenu ustavnosti.
Ne znam mozda ne bi bilo lose pocet placat i davanja za zdravstveno i mirovinsko po nekakovoj Predragovoj metodi.Ili jos bolje porez na promet nekretnina.To me uvik srbilo 5%,a veliki iznosi u pitanju( napisem u zalbi na porezno rjesenje obradjeno po Predragovoj metodi prema stopi od 1% i ovo Vam je puno).Srica mi i za ovo konja za trku imamo.Predrag je rijesenja za sve nase probleme. Bas mi je drago sto sam dosao u doticaj sa ovim blogom.Probleme pomoraca je rijesija u potpunosti na jedan elegantan i svakome lako razumljiv nacin.Mozda pomogne i u drugim segmentima zivota.
Bitna je ideja.Pa da zavrsim citatom blogera Predraga;"Zato dragi kolege, bolje je plaćati članarinu nego porez."

A ća je sa onim danima provedenim sa brodom-novogradnjom u brodogradili??tu ili sa starijim brodom u doku, jesu li se napokon i za to izborili da se priznaje? Mi smo u UPH i prije o tome govorili i upirali, pa su nas oni iz SPH, tj. Braco-brk popljuca da je to u proceduri ri??avanja i da ća se mi mi??amo kad neznamo.
Ma nisan vidija slu?žbeni dopis ili dopunu Pomorskog zakonika i na tu točku i jeli se sad i to uključuje u navigaciju.

Ukljucuje se u dane ali ne u navigaciju.Ja znam da je to isto zasluga najpoznatijeg blogera pomorca u Rvata. Neka mu je vjecna slava i hvala.

A eto očito, tribalo bi mu dignit spomenik, ća je je. Ima mota za posudit tuđe ideje i prezentirat ih u svoje ime u javnosti na vrime. To triba ipak znat, a te??ko je naučit dicu od malena na to, to su ipak plemeniti geni koje dobije?? čučanjem materinog mlika.
Mi iz splitske provinjencije bi mogli za početak nač onoga kojeg dobroga domačeg kipara ća marendaje u Fife i da mu napravi poprsje isprid Kluba pomoraca, mislin da bi ispod uvik bija buket cvića i lenta.

Eto vidite nismo jedini koji zovu na uplacivanje clanarina.
Salu na stranu molim one koji po sili kolektivnog ugovora placaju barba pedji clanarinu da ga pitaju di se moze kupit onaj obrazac za obracun dana na kom nam LK salje izracun dana ili ako to on kojim slucajem ima u Wordu, Excelu ili nekom slicnom office programu da to posta kao link na svoj blog, pa eto ako moze:hihi:hihi.

Pustimo bloggere na stranu..,

Ima toliko tih blogova danas, jer ih svatko piše. Premda se radi o elektronskom načinu, ipak vrijedi ono što je rekao Kranjčević u njegovo vrijeme - "svatko hoće da piše knjige, uskoro nećeš imati gdje ni pljucnuti od tolikih knjiga".

Evo da izvjestim -

Danas sam predao poreznu prijavu i platio odjednom sva osiguranja za prošlu godinu, (uključujući i produžena). Nisam u prilici da to plaćam mjesečno pa to činim na ovaj način, znači početkom naredne godine i odjednom. Sada me zanima gdje bih mogao provjeriti da li ONI to knjiže pravilno. Zapravo, htio bih provjeriti u vezi mirovinskog da li je evidentirano sve na način da nema neplaćenih 'šupljina' u radnoj knjižici. Do sada to nisam provjeravao, a prošle godine sam jednom bio u poreznoj da ispravim zadatke koje su ONI računali, nešto su falili.

A vezano za zdravstveno, npr. nisam dobio nikakvu karticu, samo dobijam redovno one indigo obrasce 'prijava-odjava'. Već su izblijedile toliko da nisu čitljive..,

Last edited:
Ako si u Poreznoj upravi Sinj, poslat ću ti broj moje prije na PM, ona će ti sve uplate izlistat, po potrebi i printat da ima??...

pomoc

pomoc

Ima li medju vama netko s mojim (a ima nas dosta) slucajem.
Radim na Saipemu, ali preko Rijeckog ureda i hrvatskog ugovora. Mlatim more na pipelayeru, cca 240 dana godisnje, placa sjeda doma na tekuci racun, svi porezi i davanja su placeni. Sve po zakonu, kao da sjedim u nekom uredu doma. Imam Panamsku matrikulu s pecatima brodova i vremenu provedenom.
Kada sam se isao raspitat za povrat poreza, u poreznoj mi je teta na salteru rekla da nemam pravo, jer nisam pomorac, a i u mom ugovoru je navedeno da me je firma poslala na brod / gradiliste.
Ima li netko kakav pametan savijet.
Hvala.

A ća je sa onim danima provedenim sa brodom-novogradnjom u brodogradili??tu ili sa starijim brodom u doku, jesu li se napokon i za to izborili da se priznaje? Mi smo u UPH i prije o tome govorili i upirali, pa su nas oni iz SPH, tj. Braco-brk popljuca da je to u proceduri ri??avanja i da ća se mi mi??amo kad neznamo.
Ma nisan vidija slu?žbeni dopis ili dopunu Pomorskog zakonika i na tu točku i jeli se sad i to uključuje u navigaciju.

je je.....za ovo ti je sigurno da se prizna premda su meni lani upisali misec dana manje jer san bija u brodogradili??tu pa san se pobunija i donija im ispis iz firme kad san partija od kuće.....onda su na LK to poslali u ZG, jerbo oni odi ni??ta ne znaju o tome, i iz ZG su javili da je OK i onda su mi u LK napravili u matrikulu ISPRAVAK PO SLU??BENOJ DU??NOSTI i unili i taj misec dana:D:D:D

VEZANO ZA OVE PRIJAVE POREZA.....JEL MI MO??ETE ODGOVORITI A ? TA AKO JA NE PREDAM KOPIJU UGOVORA ILI PLATNE LISTE JER NE ??ELIM DA MI ONI ZNAJU PLAĆU(imam vi??e od 183 dana),da li podlije?žem kakvim sankcijama????:o:o

Nisi du?žan predati nikakve platne liste,cifre....Pi??e u pravilniku/zakonu.

isto san pita jednog kolegu kad san ga trevija na Poreznoj pa mi je reka da ako ne predam da će me svejedno oni zvat da opet dodjem:o:o:o

SVEJEDNO TI HVALA NA ODGOVORU:uzdravlje:uzdravlje

A jel mi mo?? Frenkie molim te odgovorit, ali bez tvog sarkazma, da li si ti preda potvrdu o dohotku u pro??loj godini........

BEZ SARKAZMA PLIZZZZZZZ......jo?? sam novi u svemu ovom(mislim pomorstvu)

Last edited:
Bez sarkazma gubim na kvaliteti.Jasno da sam preda.Ja sam legalist i u mene je sve u okvirima zakona.A kome to ne odgovara prikazat legalno zaradjen novac tax free. A ako se porez uvede,e onda nastupaju drugacije okolnosti.

Bez sarkazma gubim na kvaliteti.Jasno da sam preda.Ja sam legalist i u mene je sve u okvirima zakona.A kome to ne odgovara prikazat legalno zaradjen novac tax free. A ako se porez uvede,e onda nastupaju drugacije okolnosti.

Tenk ju veri mač maj GURU......

Samo mi nije jasno kako pratiš ove postove ako ti piše non stop da si OFFLINE ?????:hihi:hihi:hihi:hihi

Baj d vej PREDLAŽEŠ DA PRIDAM ILI NE ????

prijava poreza

prijava poreza

pozdrav kolege!
kad sam predao poreznu prijavu za 2008 god. nisam prilozio platne list.prije nekoliko dana sam isao predat za 2009 god i gosp. koja tamo radi mi je rekla da moram predat platne list ili mi se porezna prijva nece vaziti ijako sam imao vise od 180 dana navigavije. Porezna prijava se mora napravili ili svake godine u 2 mjesecu ili najkasnije 8 dana nakon iskrcaja za prslu godinu. sa prilozanom kopijom matrikule, kopijama platnih lista ili ugovora te DPOM obrazac kojeg dobijee od lucke kapetanije.
nadam se da sam pomogao!:)

@ortalano
To je tvoja odluka.Pravi domoljub se mjeri uredno ispunjenom/prijavljenom poreznom prijavom,a ne mahanjem zastavama izvikivanjem imena Hrvatska na noometnim utakmicama i sl...

@ortalano
To je tvoja odluka.Pravi domoljub se mjeri uredno ispunjenom/prijavljenom poreznom prijavom,a ne mahanjem zastavama izvikivanjem imena Hrvatska na noometnim utakmicama i sl...[/QUOTE

Protiv njih se nemoze. Vjerujem da ce kroz par godina i pocet oporeziva nasa primanja! onda cemo se borit malo zese!:mad:

Nisi dužan predati nikakve platne liste,cifre....Piše u pravilniku/zakonu.

stari guc,

Gdje si pročito ovo što si rekao - 'Nisi dužan predati nikakve platne liste'
Ja sam ih predao i prošle godine za 2008, a također i prije neki dan za fiskalnu godinu 2009...

U krugu pomoraca koje poznajem ima puno onih koji su totalno neinformirani. Prošle godine su čak i službenici poreznih uprava davali zavaravajuće informacije - neki su govorili treba, a neki ne treba. Ja sam predao sve jer sam na sajtu porezne pročitao da se mora predati, a kazne nisu male. Evo prije neki dan mi reče jedan kolega da lani nije uopće ispunio poreznu prijavu, a također kaže "neće ni ove godine".

Osim toga ima još pomoraca koji ne razlučuju porez i plaćanje zdravstvenog i mirovinskog osiguranja. Neki još misle da je to jedno!

Last edited:
Osim toga ima jo?? pomoraca koji ne razlučuju porez i plaćanje zdravstvenog i mirovinskog osiguranja. Neki jo?? misle da je to jedno![/QUOTE]

a jel se ima kakve olak??ice na ovo ??ta sami plaćamo zdr. i mir. osiguranje:(:(

@ortalano
To je tvoja odluka.Pravi domoljub se mjeri uredno ispunjenom/prijavljenom poreznom prijavom,a ne mahanjem zastavama izvikivanjem imena Hrvatska na noometnim utakmicama i sl...

Hvala Frenkieeeeee.....slomija si me ....nisan tija ali ću ipak predati......ali samo ako budu tra?žili, pravit ću se da ni??ta ne znam, oli svi moramo čitati i poznavat zakone :D:D:D:D:D

Last edited:
Back