Offshore braveti savjet iskusnjaka :)

Dobar dan kolege!!

Treba mi lagani savjet pa vas iskreno molim.

Moje pitanje je !! Dali utjece na potraznju posla na offshore-u gdje su se braveti polagali (u kojoj drzavi i u kojem maritime training centru).Npr DP bravet mogu polagati u C-MARA U SPLITU,isto tako i HV. U sibeniku mogu polagati BOSET i HUET ili jednostavno da odem u U.K

Dakle dali kompanije gledaju gdje su se polagali braveti i ako ih iman dali mi se povecava sansa za ukrcaj za razliku od ljudi koji nemaju nego cekaju da im kompanija to sve financira..

Eto unaprijed hvala :D

Iskusni kolege ce ti dati kompletniji odgovor ali, nije bitno mjesto koliko to da li je centar gdje polazes prohvacen od strane odredenih tijela. Na primjer, BOSIET mozes polagati i kod nas ali taj nije OPITO prihvacen i osim za par firmi, za vecinu ti je to "toalet papir" i nece ti biti prihvacen. Zato kod nas svi idu polagati doticni certifikat u npr. Aberdeen ili blize nama Ravenna odnosno Pavia. DP tecaj je mislim prihvacen od Nautical Institute i u Apave mare i u C-mara (ne sjecam se tocno za ovog zadnjeg). Za njega ti takodjer isto vrijedi. Mozes ga ici polagati u npr. Zabok (figurativno) ali nitko ti ga nece priznati ako nije prihvacen od odredenog medjunarodno proznatog tijela odnosno organizacije ...

Najbitnije ti je u nase centre poslat upit jesu li njihovi braveti opito priznati...koliko ja znam jos nisu bar ne adria mare

Tnx

Tnx

Kolege fala lipa na odgovoru budem okrenija brojeve pa cemo viditi sto se tice OPITO ,ijako iskreno malo sam nevjeran sto se tice HR jel nebi volija dati 1200e pa da ne naguze .. Nikad ne znas ..

:udriglavom:udriglavom:kafa:kafa

U Å ibeniku sam polaga HUET i BOSIET,na certifikatu je pisalo OPITO approved.
3 godine sam tako radia u meksickom zalivu,dok nisam dosa u sjeverno more.
Gori mi nitko to nije tia priznat i mora sam polagat sve ispocetka + lijecnicki pregled.

Firma me poslala u falck nutec-NL

U Å ibeniku sam polaga HUET i BOSIET,na certifikatu je pisalo OPITO approved.

100% znam da je ovo nemoguce. Jer ako je istina sta ti pises (a sumljam da je) onda bi firmi u Sibeniku koja ti je to izdala bio zabranjen rad zbog falsificiranja OPITO pecata. Stoga ako mislis da ti ja osobno virujem molio bih te da to skeniras i stavis ode da vidimo svi. To je po meni laz sta si napisao. Jer nas je ode misecno 20K usera i ti si PRVI koji je napisao da je u SIbeniku OPITO priznat a svi znamo da nije. U HRVATSKOJ jos uvik NE POSTOJI OPITO priznat centar

To sta si radio u GOM-u je sasvim drugi par postola jer tamo i ne traze bas sve firme da imas OPITO priznate brevete. Stoga kad si dosao u NS naravno da su ti rekli da s tim ''obrises guzu'' jer naravno da nije OPITO.

Cekam tvoj scan da vidim (naravno ako neces reci da si ga bacio)

Istina receno, nije napisao da je OPITO approved vec da mu to pise na certifikatu kojeg je kod njih dobio...

Istina receno, nije napisao da je OPITO approved vec da mu to pise na certifikatu kojeg je kod njih dobio...

MA cekaj jel ti mene zajebajes ili sta? PA rekli bi stari ljudi nije govno nego se pas posra. PA covice kako moze pisat na certifikatu OPITO approved ako nije centar koji ga je izdao OPITO appsove???? ILi sam ja opet nesto krivo procita?

Ne razumijemo se ... Jasno je sto mislis, uostalom napisao sam isto to u mojem prvom odgovoru na ovu temu. Sto zelim reci jest da po njegovom tekstu ne zvuci kao da on tvrdi da je to sigurno OPITO approved vec kako mu tako pise na certifikatu ( "...na certifikatu je pisalo OPITO approved). Jasno da je to laz, ako tako pise na doticnom papiru, a na netu se to moze provjeriti u par minuta doslovno (tako sam sogoru provjerio kad je htio ici u Sibenik, ali je otisao na kraji u Ravennu). Vjerujem da je sad jasnije. Moj predhodni komentar nije bio u kontekstu istinitosti certifikata vec opaska kako pokretac teme nije zapravo tvrdio da ono sta on ima je sigurno i iskljucivo OPITO approved certifikat nego da mu eto, tako pise na onom papiru kojeg je dobio, a on (ocito) nije to isao provjeriti ...

MA cekaj jel ti mene zajebajes ili sta? PA rekli bi stari ljudi nije govno nego se pas posra. PA covice kako moze pisat na certifikatu OPITO approved ako nije centar koji ga je izdao OPITO appsove???? ILi sam ja opet nesto krivo procita?

kolega kad ce taj opito u ljepoj nasoj.
negdi si pisa da ce do kraja godine.
je znas sta i ako znas oce li nas tu opet pokusat oderati ili ce biti slicna cijena ka u drugim centrima. poz

Offshore braveti savjet iskusnjaka :)

kolega kad ce taj opito u ljepoj nasoj.
negdi si pisa da ce do kraja godine.
je znas sta i ako znas oce li nas tu opet pokusat oderati ili ce biti slicna cijena ka u drugim centrima. poz

A slusaj vlasnik firme koji zeli otvorit OPITO u Hrvatskoj je ve cotvorio OPITO u svijetu i sad zeli na racun toga svog priznatog u svitu otvorit podruznicu u HR. Rekao mi je osobno da ce bit do kraja ove godine ali u zadnjem razgovoru s njim sam zakljucio da to neide bas kako bi trebalo te da ce to potrajat.

Takoder bih nadodao da sam dogovorio intervju s njim za Pomorac.net cim bude blize otvaranju tj dobivanju dozvole za Hrvatsku.

Eto

@Pelorus

Sve 5 care ali ja jos uvik nevirujem da je pisalo na certifikatu da je OPITO approved kako je main block naveo u svom postu.

Last edited:
Ako se dobro sican pise da je uskladjen sa OPITO programon ako se nesto nije prominilo. To nije OPITO niti je priznat ka takav

hvala dalmos
ja imam huet na kojem pise napravljen po oppito standards. mozda je kolega mislia na to...s tim mogu letiti samo po africi i mogu s njim napraviti avion i baciti s 15 kata...al za sada mi sluzi svrsi i nekad pomogne

@Dalmos
Nisam na sudu...nemam se ja kome sta pravdat.

Å ta se tice tog certifikata kojega sam polaga u Sibeniku 2010,na njemu pise sljedece:
Course is conducted as per opito
Znaci tecaj se provodi (odrzava) po opito standardu.
Kako netko onda moze drzat tecajeve po opito standardu ako nije ovlasten?

@Dalmos
Nisam na sudu...nemam se ja kome sta pravdat.

Å ta se tice tog certifikata kojega sam polaga u Sibeniku 2010,na njemu pise sljedece:
Course is conducted as per opito
Znaci tecaj se provodi (odrzava) po opito standardu.
Kako netko onda moze drzat tecajeve po opito standardu ako nije ovlasten?

To samo znaci da provode kurs kao sto se provodi opito kurs, ali ako ustanova di se radi kurs nije prepoznata od opito organizacije, to ne vrijedi. To je igra rijeci...mozda da privuku ljude :confused:
Na certifikatu bi trebalo pisati OPITO approved.

:uzdravlje

Back