mmmmmmmmmmm da!istina je da je od uvik bilo: 3 hrvata na brodu - barufa, 4 - rat. zato sta se bavimo pizdarijama, ko je hdz, ko je torcida,ko je za juga, ko za keruma. osim toga, bahati smo na kvadrat. svi pizde, samo mi znamo sve.
i kad lupis ledjima o ledinu...svi drugi su krivi. ajmo malo pljunit istini u oci:
kakve su nan skole? nikakve. pogledajmo malo skole u indiji, na filipine, necu spominjt englesku i norvesku, pomorstvo se tamo gasi. ja san bija u chennai di u skoli postoji cila makinja i most (cila krma broda stoji na pontonima, accommodation, LPG simulator... ma sve). sta mi imamo? par simulatora i zvizde na plafonu! ko predaje u skoli? sta ja znan, vecina profesora nema ni tri pecata u matrikulu, a dosta njih ni matrikulu. programi? dobri za vozit flotu carice marice. kaskamo za sviton 50 i vise godina.i na kraju... koliko nas ima?sacica. jedna kineska skola izbaci godisnje koliko sve nase u pet godina.i sad glavno: svaki nas momak kad vidi razne kerume, kutle, todorice... pa je li lud se poc topit? dileri voze ferarije, a on studira i onda ne moze nac posla ni za
odvest curu na pizzu? cemu sve to? ovo je surova istina hrvatskoga pomorstva. moj mali sto posto nece u pomorsku skolu, samo priko mene mrtvoga. doda bi na kraju, da vjerovatno iman najbolji uvid u situaciju od svih ovde na forumu, a ko misli da pizdin.... neka prova obrnuto od svega gori navedenoga. za ove omladince sa fakulteton... ne cekajte velike avancamente, do sekonda... i odma salji CV klasi, osiguranju,strpaj se di za safety-a... bilo sta.strpaj guzicu u katrigu ranije, moglo bi ih ponestat. za srednju skolu... ako upali ova dalmoseva susta... ajde, ajde.ako ne,matrikulu brokvon na zid. posada... a nije vrag da se nisu obadali do sada. eto, to je kako ja vidin buducnost pomorstva u hrvata. da bog da sve falija!