Konobari, kozmeticarke, frizerke, maseri itdi

fiume88

New member
Kolege koji rade na putnickim brodocima i koji imaju doticaja s ljudima koji rade u navrdenim i dlicnim poslovima na brodu molio bih da mi pomognu u vezi sljedeceg tj da mi odgovore na pitanje dali su slhedeci troskovi kod prvog ukrcaja neophodni ili se radi o iznudivanju live od kandidata. Znam i citao sam da je prije ukrcaja i za ukrcaj iskljuceno bilo kakvo placanje posrednicima, agentima i inima, pokusavam to objasniti prijatelju al ne vjeruje tj ne slusa. Rijec je o ukrcaju na kruzer odredene firme preko doticne gospode iz nase metropole koja je navela kandidatima sljedece troskove i suguran ukrcaj uz prethodnu edukaciku u londonu. Citiram sljedece: before london: US C1/D visa 160$ (130€),travel to london +/- 100€,career consulting fee 350€(agency) in london:maritime facility fee 505funti cini mi se(training,uniform,airport),norweigian medical exam 270funti-,spending/traveling money(bus,taxi,hotel kad me budu slali na ukrcaj) +/- 600funti.
Upucene u ovo molio bih da komentiraju i napisu osibno misljenje jer smatram da su navedene cifre prenapuhane imaprosto nestvarne da bi se zauzvrat dobilo ukrcaj u svojstvu posade ma kruzer. Hvala unaprid

Last edited:
Ide u london na stainer academy? To mu naplacuju, a i ove dvije agencije za bjelo osoblje jos uvijk naplacuju svoje usluge jer mogu i jer im ljudi placaju.
A u C1/D je poskupio na 190$ mi se cini.

Nisam siguran, mislin da da. A cuj, naplacivat sve to cca 15ak tisuca kn, pa nasi makinisti klasu toliko plate pa bar znaju za sta navegaju, ovi plate tecaj konobarenja, masiranja, cega vec toliko pa rade za tip!??

JA sam radio 8 godina na cruiseru i nikad nisam cuja da niko placa tolike cifre za ukrcaj a pogotovo ljudi koji se zaposljavaju u poslu koji si ti naveo. Za mene su to budalastine i ja ih nikad nebi platio. Viza je nesto drugo ali nedajmo nikome da nas ''dere''.. Kakve konluzlacije i kakve bakrace oni spominju? Ja razumin da mozes platiti vizu ali sve drugo je sranje.

To je moje osobno misljenje

Na mom brodu je bila cura iz Slavonije, radi ka maserka priko Steinera za HAL. Mora se platit trening, viza i let. Ne znam kako je s drugim agencijama, ali sam od cura s prosloga broda cua da one moraju placat cak i let do broda. To sve vridi za Steiner, ne znam kako je s drugim agencijama. Cijena za norveški lijecnicki je prenapuvana, to se moze obavit i u nas za duplo manju cifru.

Let do broda uvijek si sam placas kao bijelo osoblje ( kada ides prvi put na brod ).Barem je tako bilo nekada.

savjet

savjet

Pa ako se plati ova cifra za ukrcaj treba 2-3 place da se dde na nulu i pocne zaradivat. Apsurd

ako je agencija uspinjaća nije zajeb,ili suzana žagar.kozmetičari i maseri su uvik iÅ¡li u london na obuke ali bijelo osoblje plaća samo avio kartu.lječnički za carnival di sam ja bija je u većini gradova kod nas ali imaju svoje doktore i prvi put je neÅ¡to skuplji jer se snimaju pluća rengenom mislim oko 1200 kn sve skupa.onda nisu breveti trebali to se na brodu polagalo besplatno ali vride samo za kruzere.nazovite uspinjaću i pitajte ali danas viÅ¡e nije isplativo kao prije teže se vancaje za glavnog konobara a samo on diže novce i metredi ali za doći do njega treba 5-6 godina uz veliku volju.ovo govorim za carnival za ostale ne znam.bolje tražit charter luksuzne jahte.nadam se da sam pomogao ako nekom treba savjet za carnival,intervju,koja pozicija,napredovanje neka me kontaktira i sve ću objasnit.ne oćekujte odma velike novce,proÅ¡la su ta vremena posli se može zaradit dobro ali treba vremena jer su prominili sistem sada je puno manje glavni konobara nego prije a viÅ¡e pomočni teže je vancat

savjet

savjet

ako je agencija uspinjaća nije zajeb,ili suzana žagar.kozmetičari i maseri su uvik iÅ¡li u london na obuke ali bijelo osoblje plaća samo avio kartu.lječnički za carnival di sam ja bija je u većini gradova kod nas ali imaju svoje doktore i prvi put je neÅ¡to skuplji jer se snimaju pluća rengenom mislim oko 1200 kn sve skupa.onda nisu breveti trebali to se na brodu polagalo besplatno ali vride samo za kruzere.nazovite uspinjaću i pitajte ali danas viÅ¡e nije isplativo kao prije teže se vancaje za glavnog konobara a samo on diže novce i metredi ali za doći do njega treba 5-6 godina uz veliku volju.ovo govorim za carnival za ostale ne znam.bolje tražit charter luksuzne jahte.nadam se da sam pomogao ako nekom treba savjet za carnival,intervju,koja pozicija,napredovanje neka me kontaktira i sve ću objasnit.ne oćekujte odma velike novce,proÅ¡la su ta vremena posli se može zaradit dobro ali treba vremena jer su prominili sistem sada je puno manje glavni konobara nego prije a viÅ¡e pomočni teže je vancat

kuhari za carnival nemojte tamo rade indijci za 700 dolara i posli vas neće tit prebacit u konobare nema Å¡anse osim ako nisi peder i skidaÅ¡ gaće kapetanu ili hotel direktoru a ima ih puno

kuhari za carnival nemojte tamo rade indijci za 700 dolara i posli vas neće tit prebacit u konobare nema Å¡anse osim ako nisi peder i skidaÅ¡ gaće kapetanu ili hotel direktoru a ima ih puno
ajde molim te objasni kakve veze ima jedan ass. waitter ili ass. cook sa kapetanom?

odgovor

odgovor

ajde molim te objasni kakve veze ima jedan ass. waitter ili ass. cook sa kapetanom?

kako nema veze,ako ideÅ¡ za kuhara i želiÅ¡ preći u konobare jer je 100 puta bolje je nemoguće osim ako kapetanu nisi cura pa ti on pomogne promjenit departnent.bilo je puno takvih slučajeva.ali normalnim putem je nemoguće iz kuhara se prebacit za konobara jer to svi žele.

Evo koga zanima neka proba.

Dear Denis,

How are you?

I am currently recruiting for the 2015 season for my River Cruise clients. I am also sourcing Senior Hospitality and Galley crew for the new build Ocean Cruise lines that will be launching in the new year.

There are a range of Senior Hospitality and Galley positions available. If you are looking for new employment opportunities on-board cruise ships or wish to keep in contact for future job opportunities then please send your CV to: beth.dancer@faststream.com.

I look forward to receiving your CV and speaking with you.

Best Wishes

Head steward/ess

Head steward/ess

[[WANTED]] Experienced HEAD STEWARD/ESS (administrator) starting 18/03. Rotation: 5 weeks on/off. Hours p/d: 12. Period: Long term. Location: Rotterdam, the Netherlands. Interested? Send your resume, references/appraisals and your working dayrate at Justin@ tos.nl / J.Tolenaars@ tos.nl. Thank you in advance!

[WANTED]] Head Steward on an accommodation barge next to the biggest offshore vessel worldwide, located in Rotterdam, the Netherlands. Project will take about 3 till 6 months. Interested? Send your resume at Justin@ tos.nl / J.Tolenaars@ tos.nl. Thanks in advance.

Temporary Assistant Steward required for a Scientific research vessel

Temporary Assistant Steward required for a Scientific research vessel

Temporary Assistant Steward required for a Scientific research vessel joining on the 05th April 2015 in Panama and disembarking on the 20th May 2015 in Mexico, Must have the following certificates in order to apply • ENG1 • STCW basic safety training (Fire Fighting, Personal survival techniques, Personal safety & social responsibility, Elementary first aid) • Passport • Discharge book • Health and Hygiene certificate level 2 Please send your certificates and updated Cv to james@exciterecruitment.com

Assistant Maitre’D / Head Waiter JOB to join ASAP!
We have a URGENT opening for an experienced and skilled AMD. 4 on 2 off. Euros 2713 per month. Join ASAP.
If you are available and interested, please send you CV to petros@mc-psl.com

Back