Jel kasno za navigat

I je i nije.
Ja sam isto kasno krenuo navigati (ne toliko kao i ti) ali ako nadjes gdje ce te primiti (moguce da ce ti problem biti s obzirom da dosta firmi ima limit godina za kadete/asistente, npr. 25 godina, a neke imaju age limit i za cinove - 2nd ne preko 45 i sl.) da odradis asistenturu i kasnije uspijes naci gdje poceti navigati, ne bi trebalo biti problema.

Jedino se privikni na to sto ce ti vecina nadredjenih biti mladja (ponekad i dosta mladja od tebe). Ja sa time nisam nikad imao problema, ali znam neke koji jesu (njihova stvar) ...

Sretno!

Radije trazi posao doma jer dok rjesis papire proci ce 6mj ili vise pa dok se ukrcas za kadeta opet min 6mj do godinu dana, pa 2 puta po 6mj asistenture pa klasa ...

Da ti sve po loju ide sa 40g ces se poceti aplicirati za terca makine i onda je upitno hoces li naci posao s obzirom da si bez iskustva i da imas 40g.

Izvedivo je ali triba nesto novaca,vrimena, sriće i strpljenja.

Poslano sa mog SM-G975F koristeći Tapatalk

A vjerovatno i kada dodjes do treceg u tim godinama tesko je napredovat do drugog
Hvala na odgovoru
Nikad nije kasno samo sto pocetak sigurno nece biti lak , pokusaj jer nemas sto izgubiti.

Samnom je na ubrzanoj bio kolega sekondo sa 60+ godina.

Ako te zdravlje posluzi mozes 20g odraditi.

A realno je da ce tesko naci posa u tim godinama,nema potribe da covika zavaravamo i tjesimo ga.Naravno uvik je moguce ali jako tesko...

A realno je da ce tesko naci posa u tim godinama,nema potribe da covika zavaravamo i tjesimo ga.Naravno uvik je moguce ali jako tesko...
Na tankerskoj ce naci posao bez puno problema.

Ima skolu zavrsenu , neka rjesi bravete i ukrcati ce se brzo.

Koje brevete treba za prvi ukrcaj?jel to ima sve u Zadru?
Vecinu imas u zadru , najbolje odi do kapetanije i vidi sa Anitom sto ti sve triba i kad to sve mozes rijesiti.

Tribaju ti osnovni braveti + tanker familiarizacija ako ces na tankera.

ako imas svoj cilj naci ces i nacin kako ga ostvariti. samo triba biti uporan i slijediti svoj put koji cesto nece biti nizbrdica ali na nakon nekog vrimena kad se stvari poslozu bit ces zadovoljan jer si ostvarija svoj cilj iako su te mnogu odvracali od njega

Prijatelju moj nikad nije kasno.

Oca sam uspia ukrcat na kruzere u kasnim 40-tima sad je na renomiranoj firmi u toj industriji i senior je (7godina je proslo od tada). Unatoc tome sta su mi svi govorili da je nemoguce i da je kasno i da nema smisla. Kaze stari da ce dokle god ga zdravlje sluzi navigat, da kamo srece da nije i ranije otisa na brod !!!

Stoga ovo pisem iskljucivo vama koji se dvoumite i mislite da je kasno. Za ovaj posao je potrebno puno odricanja(nasprem posla na kopnu) ali ako si vridan i radisan nebo je granica.

Sent from my SM-A530F using Pomorac.net

Ja sam ETO a prvi mi je ugovor, 37 godina. Nije bilo lako ali sam uspio. Još misec dana i pravac doma, poslje će mo vidit. Tribat će ti sriće, para, živaca i veze za upast ali poslje ide lako. Budi uporan!!!

Back