IT na cruiseru

netijakST

New member
Pozdrav,
ako sam falia podforum molim mod-a da premjesti.. :)

Imam 28 godina i zavrÅ¡en Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje.... smjer elektronika i računalno inženjerstvo.
Radim u struci već preko 10 godina od toga zadnjih 6 kao sistem inženjer (projektiranje i održavanje IT sustava... mreže, serveri, virtualizacija...)

Čuo sam od kolega pomoraca, koji su uglavnom strojari i strujaÅ¡i, da na cruiserima ima posla za IT inženjere. Zanima me može li se u mojim godinama do tog posla (nisam prestar?). Molio bih ako netko ima nekakav link za preduvjete i opise tih poslova ili joÅ¡ bolje nečiji kontakt kod kojeg bih se mogao raspitati Å¡to, kako, gdje i koliko :)

Hvala unaprijed :)

Zasto bas to..koliko se ja sican na kruzerima i nisu neke pare za tu poziciju pogotovo ako nisi IT menager...tu su i dugi ugovori...sa tim iskustvom bi trazija posa rade u offshoru

Zasto bas to..koliko se ja sican na kruzerima i nisu neke pare za tu poziciju pogotovo ako nisi IT menager...tu su i dugi ugovori...sa tim iskustvom bi trazija posa rade u offshoru

a gledam ovaj drugi link Å¡to sam stavio... Computer Systems Hardware Technician, znači tehničar ili kako mi to zovemo u struci "mali o' kabela/printera" ima $5000... i nije baÅ¡ malo

nisam baš vidia da ima offshore IT poslova...

Evo pokusat cu malo objasnit kako to kod nas izgleda na manjim brodovima za systems managera.
Prvo znaci najbitnije je 3200€ do 4200€ misecno samo na brodu.
Posal se odnosi na odrzavanje microsoft workstationa,domena,VMware,cisco,satelitski net i tv, raznorazni software koji je razlicit od firme do firme (sve je windows).
Na to jos ide GMDSS, vrata od pax kabina (kartice), sefovi, Public announcement... vjerovatno jesan neke sitnice zaboravia al sve u svemu ne triba bit neki lumen za to povatat sve ko ima nekog backgrounda u svitu kompica :uzdravlje
Ako jos sta triba detaljnije obrazlozit tu san ;)

PS. godine nebi tribale bit problem koliko san ja vidia do sad...

Koji su to manji brodovi? Koliki su to sistemi? Koliko vmware hostova, koliko workstationa...
S Microsoft i VMware tehnologijama radim od samog početka... Å¡to se toga tiće nema problema :)

Trebaju li neki posebni breveti? Kakvi su ugovori? Jesi li ti system manager? Tko ukrcaje "takve"? :)

imam pitanja gzillion :)

Koji su to manji brodovi? Koliki su to sistemi? Koliko vmware hostova, koliko workstationa...
S Microsoft i VMware tehnologijama radim od samog početka... Å¡to se toga tiće nema problema :)

Trebaju li neki posebni breveti? Kakvi su ugovori? Jesi li ti system manager? Tko ukrcaje "takve"? :)

imam pitanja gzillion :)

150-600 ljudi. Ja nisan system manager al koliko toliko san povata ovako priko oka zato neznan bas sve u detalje ;)
2 su server-a a koliko ima dignutih VM-ea neman pojma.... workstationi su laptopi / desk za posadu i public racunala(20-30 racunala otprilike), po domeni su im dozvoljene / ukinute stvari te individualni poslovni email racuni.

Za system managera netreba nista osim D2, ako firma trazi da si zaduzen za GMDSS onda moras i to polozit te naravno passenger ship safety... ugovori su 3/3 al naravno to je opet individualno od firme do firme ;)

to je otprilike 10 puta manji sustav od ovog kojeg sad održavam... :)
jel može neki kontakt od neke kompanije ili neÅ¡to... da se raspitam jel uopće tko ukrcaje...

--------------------------------------------------------------------------------

Category : ETO

Location/City : EU - 31370|Antibes

--------------------------------------------------------------------------------

Title:
ETO needed for a 80m+ M/Y (JOB ID: 31370)

Position Location:
Mediterranean

Min Other

Qualifications:
STCW, ENG1

We looking for an ETO needed for an 80m+ M/Y located in the Mediterranean.
The rotation schedule is not a fixed schedule so the candidate needs to be flexible with these conditions.
Job responsibilities include:
Maintaining the ship's communications systems to ensure the yacht has all available communication means, including satellite, GSM, data, TV, radio and safety equipment.
Ensuring all navigation and GMDSS equipment is operational at all times.
Ensuring ship's audio/visual systems are operational
Maintain daily work schedule and work unsupervised.
Liaising with shore based staff on technical matters both when at sea and when in refit periods.
Preferable experience in:
- Server virtualization with VMWare
- Microsoft Windows Active Directory and Exchange servers
- Mitel PABX and phone systems
- 3Com and Cisco switches
- Seatel antennas (VSat & TVRO)
- Crestron automation
Salary € 5200/month.
Position to start as soon as possible.

Requirements for this position

Market Sector:
Yacht Power

Positions:
ETO

Recruiting Area:
Northern Europe, Western Mediterranean, Eastern Mediterranean

antibes@crewnetwork.com
Antibes, France

+ 33 (0) 4 97 21 13 13
+ 33 (0) 4 97 21 13 14

Javi se na ovaj broj 091 1957 275,to ti je Ancoram Solverage agencija iz Splita,danas me zvali i pitali za com.officer potrazuju za kruzere Fred Olsena!

Sritno

Pozdrav ljudi,

evo nakon nekog vremena i slanja životopisa okolo imam dogovoren prvi interview s jednom kompanijom.

Dobio sam mail za dogovor termina za webcam interview. Radi se o Norwegian Cruise Lineu.

Znam da će vam neka pitanja zvučati smijeÅ¡no ali novi sam u "pomorskom svijetu" pa ne znam... :)

Zanima me Å¡to mogu očekivati na tom interviewu. Znam da se moram pripremiti i govoriti o sebi kao i imati predznanja o njima i njihovima brodovima (bar koliko ih imaju). Rečeno mi je također da ne vole "bradonje".... da li se obrijati za sam interview ili je dovoljno reći da bih pristao se obrijati ukoliko dobijem posao... Nije mi prvi interview preko weba niti mi je prvi interview na engleskom... Posao je uglavnom isti kao i na kopnu tako da s tehničkim pitanjima nebih trebao imati problema. Da li je i tu isto prvo razgovor s HR ljudima, pa ukoliko zadovoljim, tek onda tehničke prirode ili je odmah sve skupa?

Eto, ukoliko je netko imao interview s njima bio bih mu zahvalan da napiše ukratko kako je to izgledalo..

Hvala!

Na interview za NCL ce ti biti opcenita pitanja o svemu I svacemu, a vrlo malo o konkretnom poslu IT-a.
Izgled ti je bitan kao I sve ostalo da ostavis prvi dobar dojam na tom interview-u. I ne postavljaj nikakve svoje uvjete jer ti koji rade interview su najvise alergicni na takve stvari, a oni ionako nemaju pojma o onom sto ces ti radit na brodu.
A za posao ne bi trebao imati problema ako vec imas iskustva u windows okruzenju, ionako imaju System Managera I na manjim brodovima po 2 Assistenta, ovdje na vecima imaju tri. Nema sanse da te uzmu odmah za Managera, tako da ces pocet kao Assistant. A kad bilo tko od njih nesto ne zna onda posalju sefici IT-a u Miami (bas je ona sada ovdje kod nas na brodu) koja obicno sve zna I rijesava im stvari online...:D

Back