Irish Ferries

antunovic

New member
Posto na forumu nisam uspio da pronadjem nista o ovoj firmi evo da prenesem par informacija mozda nekome bude zanimljivo.
Plate su sledece:

Master: ne znam tacno, Irci su pa oni imaju 12000 funti koliko sam ukapirao
C/E 9400 funti
2nd eng 7300
3rd eng / 2nd off 5200
Mtm 2690 eura
Ab 2800
Plumber/ fitter 2800
Chief cook 5100 eura
Drugi kuvar 3100
Placaju i po 500 funti bonusa ko ima papire za 2nd eng, c/off. Prica se i o povecanju plata za nizu posadu jer ima masovno odlaze ljudi, na mom brodu otislo 3 motormana u mjesec dana.

Ovo su plate odprilike, za top 4 lijezu kraj svakog mjeseca za ostalu posadu do 10og u sledecem mjesecu.
Ugovori su top 4 4 nedelje on/off
Niza posada zavisi, 6/3, 7/5, 8/4 kako kad.
U makini se recimo napravi plan smjena za citavu godinu i zna se kad ides a kad si kuci.

Manning glavni office je u Rigi, za Balkan ukrcava Adriatic crewing & maritime agency ( crewing@acma.hr ) iz Rijeke, dosta korektni i sve se ispostuje kako se dogovori. Ukrcali su gomilu ljudi iz HR i CG.

U zdravlje

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Ukrcaj i iskrcaj uvijek iz Dublina ili Brisela, zavisi na koji si brod. Iz Brisela do Calaisa mislim da ima oko 2 sata taksijem.

Vidim da imaju i neke kontenjere na njihovom web-u "fleet list".
Kakva je situacija tamo , dali neko zna.

Ja ne znam, stalno su u im u Dablin, oni su pod Irish continental group koja opet ima njihove kontejnere i logistiku Eucon.

Eto ima platu 6930 funti, 4 nedelje on/off. Manovri trenutno ima 6 dnevno osim vikendom kad se ide za Francusku, eto nije obavezan bit na manovri, zavrsava u 7 i ide u kabinu. Makar koliko sam do sad primjetio.

Pozdrav, Ako ima neko koje na firimi da mi kaze kakvi su uvjeti placa,gvardije za 3rd eng i moze li se upast, mozeli se u portu izac vanka .Iman iskustvo ka motorman na ropax brodima sad san na suplajeru 3 rd eng i tia bi prominit. Hvala.

Last edited:
Moze mali update za firmu? Kakva je postava u makini? Sta radi 2nd eng,1steng,ima li 3rd,4th eng, staff engineer kao na cruiserima??hvala

Od updatea nemam nista jer nisam tamo vise ali sto se tice ostalog na brodovima imas dva kapa nocni i dnevni, 2nd eng je dnevnica 12 sati, dva 3rd eng su u gvardijama po 12 sati isto. 4th eng nemaju. 2nd eng je standardno zaduzen za glavnu makinu da prati ostale itd

Evo i za kolegu iznas sto pita za uvjete, meni je ta firma bila odlicna, i sto se tice plate i svega ostalog. Mozda su malo pojacali za 3rd eng platu mogu se raspitat. Za izlaske u portu nisam cuo da je ko izlazio, bio sam na liniji Dublin - Hollyhead - Cherbourg.

Sent from my Pixel 8 using Tapatalk

Hvala antunovic,
Evo jos par pitanja od mene: imaju li frigoristu ili casnika za ventičaciju,to je na cruiserima uobixajno a vidim da i ivi brodovi nisu bas mali...i tko radi od makinista u hotelu,ima li fittera ili neki 3rd engineer koji radi masineriju po kuhinjama,barovima,sauni i slicno,i zadnje pitanje: kad se radi na motorima tko radi uz 2nd engineera? Ima li fitera za motor?
Thanks!

Back