Diplomski studij - Magistar

evo ja sam na 5 godini nautike u rijeci, sve redovno dajem i cak sam u meduvremenu na brodu bija, rijesija kadetutu i bija za treceg.
predmeti su lagani i nemaju veze sa navigacijom i pomorstvom te se vise bave pozadinskim radom na kopnu koje se tice pomorsktva. uglavnom matematika je najteza ali ne i nerijesiva.
ako se naviga tj. vanredno ve se da dogovoriti sa prof i izlaze u susret.
nije tesko, a posliziti ce u buducnosti.

Mo?žda ima?? pravo u tome da ti mo?že poslu?žiti u budućnosti...

Inače sam diplomirao na vi??oj u Rijeci...

nikad ne zna?? ??ta ti ?život sprema,nisan n i skeptik ni paranoik, pogotovo ako si na brodu a svi smo svjesni kako je ljudsko tijelo krhko i koliko je malo dovoljno da ti onemoguči daljnju navigaciju, tako da u svakom slučaju je dobro imat visoko obrazovanje pogotovo u hrvatskoj, jer trenutno skoro jedino pa tako mo?že?? doč na poziciju "uredan posal" .....dobro osin "veze", koja je ipak jo?? uvik prije svega

Pozdrav kolege, evo da se uključim, namjeravao sam upisati ove godine bas po sistemu koji tu komentirate, zavrsio sam dva smjera vise na faksu u Rijeci, plovio 4 godine i dobio prilku u kapetaniji, sada namjeravam upisati vanredno trecu pa i ostale dvije i pokusati dati ispite uz rad,pa ako ima jos netko da namjerava istim putem neka se javi na private radi razmjene materijala za studij.

Pozdrav svim hrabrima i ludima...hahaha!!! :confused

Ok dečki, sve je to krasno ??ta pi??ete. Ja sam zavr??io drugu generaciju visoke u Splitu, smjer nautika. Taa jo?? nije bilo smjerova, menad?žment, itd.......

Već sam 10 god zapovjednik i jedini posao koji mi je ponuđen na kraju je bio, prije 6 god za asistenta na faxu za 4100 kn.

sad sam na doktorskom ali mislim da bi bez broda krepao od glada.

nije mi??ljenje, treba ići u ??kolu. samo u nas sa ovim profilom je te??ko. u Njemačkoj grabe i ??akom i kapom njihove za uredske poslove, a posebno ako imaju ne??to iskustva na moru.

:udriglavom

Ok dečki, sve je to krasno ??ta pi??ete. Ja sam zavr??io drugu generaciju visoke u Splitu, smjer nautika. Taa jo?? nije bilo smjerova, menad?žment, itd.......

Već sam 10 god zapovjednik i jedini posao koji mi je ponuđen na kraju je bio, prije 6 god za asistenta na faxu za 4100 kn.

sad sam na doktorskom ali mislim da bi bez broda krepao od glada.

nije mi??ljenje, treba ići u ??kolu. samo u nas sa ovim profilom je te??ko. u Njemačkoj grabe i ??akom i kapom njihove za uredske poslove, a posebno ako imaju ne??to iskustva na moru.

:udriglavom

Imamo Hrvatsku!:udriglavom

doktorski studij

doktorski studij

Zdravo, Vladimire, reci jel ti studiraš ono redovno ili vanredno na doktorskom studiju, zanimaju me konkretno neke stvari, pa ako imaš vremena da mi odgovoriš na neka pitanja, pošalji mi e-mail preko pm-a...

Last edited:
Ako ima netko da je 4. ili 5. godina faksa po bolonji pa da ka?že svoje mi??ljenje jesu li te?že prve tri godine faksa ili te zadnje dvi

diplomski studij

diplomski studij

Po??tovanje kolega,

ja sam zavr??io diplomski studij, smjer pomorska nautika u splitu. Bio sam prva generacija i to je ovako izgledalo: budući da nas je bilo samo 4 na mom smjeru a oko 15 svi smjerovi predavanja su se odr?žavala na konzultacijama i to svak drugi, treći tjedan ili samo jednom u semestru. Uglavnom nije bilo ispita nego napi??e?? seminarski rad i to ti je ocjena za taj kolegij. Ovo se ne odnosi na matematiku IV, operacijska istra?živanja i jo?? par kolegija gdje su predavanja bila po rasporedu i to su najte?ži predmeti ali opet nisu te??ki kako najte?ži iz prve 3 godine. Sve u svemu diplomski studij je daleko lak??i od preddiplomskog.

Moj savjet ti je da upi??e?? te dvije godine jer nema?? ??to izgubit, ima?? potporu ministarstva i ne plaća?? godinu, ima?? puno slobodnog vremena koje obavezno iskoristi za TRA??ENJE UKRCAJA (a ne ko ja na kave, izlaske i pizdarije) jer ako nema?? vezu trebat će ti bar 6 mjeseci a mo?žda i godina dana tra?ženja ukrcaja. Ako ti uleti dobra ponuda prihvati i zaledi godinu (pod ponudom mislim konkretan ugovor, nemoj nasjedati na priče i ne vjeruj nikom dok ne vidi?? pismeni ugovor) a kad se vrati?? s broda nastavi studij. Profesori će ti izaći u susret i za jedan semestar mo?že?? bez problema očistit godinu. Osim toga nikad ne zna?? kad ti mo?že zatrebat master diploma. Jedina stvar je to ??to u te dvije godine nema?? niti jedan predmet vezan za struku nego su sve menad?žment, ekonomija, marketing, informatika itd. a to je problem na??eg ??kolstva - u na??em ??kolstvu nije cilj da se ljude ne??to nauči nego samo da se izmuzu pare od studenata tako da neće?? puno toga novoga naučiti vezanog za struku ali će?? imati na kraju masters diplomu a to je bitno. Sve vezano za posao će?? naučiti na brodu.

? to se tiče ovih komentara kako je magisterij sranje i glupost to mogu pripisati nekakvoj zavisti i neupućenosti jer nema?? ??to izgubiti a mo?že?? samo dobiti.

Nadam se da ti je ovo pomoglo, ?živia.

Svaka čast na postu,tako i mislin kad zavr??in ovu 3. godinu odraditi ??est miseci ??ta je ostalo kadeture pa onda jo?? te 2 upisati.

Malo da osvjezim. Ima li ko da je nakon vise po starom sistemu, znaci dvi godine, nastavio studirat. Sta je potrebno za upisat itd

Poslano sa mog GT-I9301I koristeći Tapatalk

Ja mislim da upisujes 3 godinu (bolonjsku, a koju drugo) tj prilicno sam siguran... Daj boze da me netko demantira i da imas pravo upisat 4 godinu...

Back