@Dalmos
Proćita san ove diskusije zadnjih nekoliko dana, pa to je za nevirovat da ovoliko ?žući i nervoze za jednu normalnu raspravu, ali naj?žalosnije da da to "kolege" re?že jedni na druge!!??
Nisan sku?žija da se je pro??lo onih par na??ih zajedničkih pisama i zahtjeva i jeli to bilo dobro i jeli ćagod triba minjat ili dopunit, jer ćemo vi??e manje neke ideje stavit u svoj program Udruge za koji ćemo se i borit, pa i makar protiv "vjetrenjaća"!
Ma Dalmos prika, tribalo je napravit temu za pomorce sa VS i VSS, pa neka se tamo komentira o vi??oj ili već o slićnim temama, mo?žda bi se ovo izbjeglo.
Meni se ćini da ekipa nerazumi ili namjerno ne?želi razumit da je odi TEma o problemima ??kolovanja pomoraca sa SSS.
Koliko san ja uspija saznat, junior oficira ima između 2000-3000 pomoraca sa SSS. Tako su mi jednom prilikom rekli u Diversa u Splitu. I uz napomenu da su to njihove procjene, koliko su oni imali judi u svom učili??tu. Znaći da bi taj broj moga bit i veći, jer se je sada u socijalno-mirovinski sustav prijavilo SAMO oko 20000 pomoraca, a MMPI je prije 2 godine, 2007 god., kad je donosija Pomorski zakonik na Dan sv. Nikole iznija podatak da nas ima 26000 oficira i 11000 posade, a jo?? kad se zna da ima izdanih oko 50000 hrvatskih matrikula od kad smo samostalna dr?žava, di je nesta toliki broj pomoraca. Inaće je mala tajna, da je ta razlika u gubitku broja pomoraca od 30000 (50000 matrikula-20000 pomoraca u sistemu=30000 skrivenih pomoraca), pa bi tu moglo biti pomoraca koji su već i u penziji i onih koji se nisu prijavili u sustav. Navodno, je ovaj represivni sistem prema nama pomorcima i napravjen da se ti "skriveni pomorce" prisile uvalit u sistem, to su priće koje san ćuja u Poreznoj upravi u Splitu, ali ja to sa sigurno??ću neznan. Znan samo da ima dosta tih "skrivenih pomoraca", jer me uvik neki poznanik iznenadi kad mi ka?že da on ne plaća ni??ta i sl. priće.
Mora san citirat sam sebe, da Vam svima skrenem pogled na naslov ove TEME!
Ajmo otvorit novu priću o pomorcima sa VS i VSS i njihovin problemima!
KOLIKO IMA NA? E POSADE ĆA IMA VS ILI VSS POMORSKOG SMJERA, A STICAJEN OKOLNOSTI NEMOGU OVANCAT, RADI RAZNO-RAZNIH STVARI, PA SU JO? TIMUNJERI ILI MAZAĆI ILI PUMPMENI; JA SAN SREJA TAKVIH DOSTA.
JESMO LI MI SIGURNI DA OD OVIH 26000 OFICIRA, VI? E OD POLA NEMA SSS, JER JE MALO VIROVATNO DA JE OBRNUTO, TJ. DA VI? E OD POLA IMA VS ILI VSS???
DALI SVI IMAMO DOVOJNO SNAGE I MUDROSTI BORIT SE KROZ NA? U UDRUGU O SVIN NA? IM POMORCIMA I POKU? AT NAĆ RI? ENJA ZA SVE SLIČNE SITUACIJE ILI ĆEMO SE SVAKI PUT OVAKO NEPOTRIBNO RASPRAVJAT I OBJA? NJAVAT, A ZADATAK NAM JE SAMO USAGLASIT STAVOVE I DONIT ODLUKU SA PRIDLOGOM??
Po??tovanje.