napredovanje
napredovanje
Vec sam prije bia napisa da problem srednje skole i nemogucnost dobivanja breveta
Prvog kuverte ili 2 stroja je veci problem nego porezi i misli da bi tu vlada uz nase inzistiranje mogla popustit(za porez se bojim dragi su im pinezi)
Cile nove generacije osudene su na poziciju junior oficira a svi znamo na klasicnim brodima pogotovo kontenjeri svi su mahom filipi(e da su samo oni burma kiribatai samoa etc) istocni susjedi i nisu neki proble na tankerima slicne stvari dolaze ili su dosle
Ljudi ce teze dolazit do posla i teze se ukrcavat jer nemaju brevet prvog
Pod hitno to triba vratit jer nase zanimanje u ljepoj nasoj ce nestat postat ce mo rijetka vrsta. Sad sa sss za kapa? Malo je previse ali uz navigaciju 5-7god(na brodu) u svojstvu prvog .
Drzava bi od toga imala visetruke koristi kroz povecana davanja i vise novaca bi se sljevalo u ljepu nasu(ljudi bi napredovali)
I uz neki kurs od misec dva tri zasto ne, ti ljudi su vec prije radili 5,6,7 godina ka prvi
Molim ljepo znaci da bi trebali biti sposobni i za upravnika.
Ako stave samo sa srednjom do upravnika doci ce do hiper inflacija barba i upravnika
manje kvalitete i samim tim ce mo sebi srozat ugled i cijenu
ko ima visu evala brze napredovanje i prije do pozicije i do pinez
sa srednjom ce morat malo se oznojit jer se nije oznoji u skoli i na kraju svi bi tribali biti zadovoljni.
Godisnje zavrsi fax 3,4 ili 5 strojara ili nauticara i 1ili 2 idu namore!!!
Vratit mogucnost ljudima da sa sss mogu bit prvi kuverte i drugi stroja.
To je najvaznija stvar (pustite kape i barbe tiket) bez toga ce pomorci u RH nestat
Mene uopce nije briga o ovoj temi ali vam moram rec.......da san JA,JA,JA zavrsia fakultet pa morate i vi
Pa kad te nije briga za ovu temu ca se uopce javljas na temu