? tovane kolege,
Evo sam za osobitim zanimanjem procesljao skoro svaki topic na ovom forumu i nakon svega dosao sam do frapantnog zakljucka: Mi se na sve zalimo, nama svaka mala smeta;te nema ovo, te nema ono, smrde indijci, englezi su govna, talijani da ne spominjem, placa nikad dovoljna,a u PM!....A kakvi smo mi?
Situacija po mome, nakon 24 godine na strancima svake vele, je ovakova:
1) Nikad nije bilo vise firmi koje su voljne krcati nas kadar
2) Nikad nije hrvatski pomorac bolje kotirao na globalnom trzistu
3) Nikad nisu bile vece place....na stranu kupovna moc u HR, to je nesto van nase kontrole
4) Nikad vise nasih zapovjednika i upravitelja, inspektora i fleet managera
5) Permanentni ugovori, dugorocna sigurnost, narocito vrijedno zbog kreditnog statusa u bankama
6) Bezbroj agencija za posredovanje...ne brinite, nisu svi lopine i smradovi
7) Sve vise firmi krca nase kadete;nije jos na zadovoljstvo svih kadeta, ali krece se na bolje,evo i Shell je poceo uzimati kadete,
Znam da nasi mladji kolege misle da je svijet poceo onoga dana kad su oni svojim prisustvom pocastili ovaj planet, ali istina je kao i u mnogocemu drugom sasvim drukcija,naime:
Sve ovo gore navedeno zasluga je nebrojenih generacija hrvatskih pomoraca koji su svoj kruh zaradjivali na svakojakim divljacima kako biste se vi danas sepurili na cruiserima, LNG-ima , Shellovim tankerima i ostalo, a da Vam, vidi kurca, to sve nista ne valja..!!???
Molio bih kolege da se na ovom threadu izjasne pod kojim bi uvjetima oni izvoljevali svoje mlado tijelo i neslucene intelektualne sposobnosti izloziti ovoj napacenoj profesiji, a sve u svrhu PODIZANJA rejtinga nasih pomoraca, jer gospodo draga, po mom osobnom iskustvu i po onome sto pisete po forumu, sve su sanse da cete ga ubrzo srozati do temelja.
Postovanje i mirno more