Upis ,nautika

Adrian 123

New member
Pozdrav, novi sam. Kao i dosta njih prije moram vas pitat za upise na pomorsku nautiku u Splitu .Trenutno sam 4. razred gimnazije ukupni prosjek će mi bit između 3.9 i 4.0 a na maturi mislim uzet hrvatski viÅ¡u i engleski, a matematiku nižu i naravno fiziku polagat. Pa me sad zanima da mi napiÅ¡ete svoja iskustava oni koji su bili u sličnoj situaciji i koji su upisivali pomorsku nautiku po modelu sa državnom maturom. Hvala unaprijed ;)

Ja san završia gimnaziju Vladimir Nazor u Spitu , prosjek kako koji razred od 3.5 do 4.0/ Pisa san viši engleski i hrvatski i nižu matišu i izborni fiziku rjesia nelose i bia 12. na rang ljestvici na nautici u Splitu. Tako da nema straja samo ako si siguran da ces na nautiku nemoj uzimat visu matisu ni slucajno da nebi kleknia pa izgubia upis.
Pozdrav i pitaj ako ti sta jos triba

upisi strojarstvo, ako ti varijacija, devijacija, kurs i izboj propelera niÅ¡ta trenutno u životu ne znače

Ako mislis navigat cili zivot upisi nautiku,ako bi malo radio i doma onda strojarstvo

Dobar dan.
Zovem se Daniel i trenutno sam 3. srednje tehničke škole u Zagrebu za računalstvo.
Bliži mi se upis na fakultet i želio bi upisati pomorski fakultet i nekako me nautika najviše privlači.
Zanima me što mogu točno očekivati jer po forumima vidim da neki ljudi ili stvarno potiču na nautiku ili pljuju po njoj.
Želio bih ploviti i svjestan sam da bi to značilo jako malo ili ništa vremena za obitelj,možda su to samo dječački snovi ali mislim da bi se s time mogao nositi.
Koji bi fakultet trenutno bio najbolji točnije najtraženiji i koji smjer?
Trenutno razmišljam o Pomorskoj nautici u Splitu.
Hvala

nemoj nautiku jer ces veoma tesko nac posal i dosta teze napredovat za razliku od strojarstva,a i to je isto tesko
ali pouno lakse i realnije nego nautika

sta god odabrao sretno

Ako si vec u racunarstvu, ja bi ti predlozio brodsku elektroniku, ili kako se vec zove tocno neznam, imas taj smjer na pomorskom. elektricari isto mogu dosta lakse nac posao, pogotovo na kruzerima koliko vidim i citam ovdje po forumu.

morak se slozit s kolegom gore 2/0 ri
kao struja ces najbrze doc do nekakve recimo pozicije i nojaca..

sad ako ce ti to bit zvanje i to zelis radit bolje je onda ic za strojara i sutra upravnika

Pusti ove masince..Ja bih biro nautiku,ipak si na mostu gospodin coek u belo odelo.Jedino sto je tesko kao nauticar naci ukrcaj.

morak se slozit s kolegom gore 2/0 ri
kao struja ces najbrze doc do nekakve recimo pozicije i nojaca..

sad ako ce ti to bit zvanje i to zelis radit bolje je onda ic za strojara i sutra upravnika

Pa moze i s elektronikom doc do chief elect. ili neki E&I lead, pa meni je OIM bio iz tog departertmenta.

ako si vec u struji nebi bilo lose tu i ostat kako kaze kolega 2/0ri jer su trazeni placa odlicna .
a izmedu palube i stroja nema razlike za ukrcaj je svagdje tesko tako da upisi sto volis to je najbitnije.

Back