Subsea 7

Macak23, sta pratin sve ove offshore vijesti jedino Subsea7, Technip i Mcdermott dobivaju ovo nesto jadno preostalih poslova. Evo na primjer jedna ramina od DSV Rockwater2 broda radi u Egiptu a punooo napredniji DSV-ovi stoje u lay up-u. Susea7 i Techip jedinin imaju dozvole za DSV operacije u Norveskoj. Ima toga jos.. Nedavno su objavili da su u plusu financijski iako su podilili puste otkaze. Ako bi se triba kladit na nekoga u offshoru da ce prezivit ovu krizu to bi bija Subsea7.
To sta je priko agencije (angloeastern) i sta je day rate mislin da je to buducnost offshore zaposljavanja i da nece vise bit sentimentalnosti i lojalnosti.
Moje misljenje je da je gotovo sa englezima (koji su ionako mislili da su bogon dani) koje minja istocna europa a nakon sta naucimo filipince oni minjaju nas.
Sve u svemu ove stvari sta pitas kako ce ti bit na brodu nisu bitne. Offshore je posta gruba sredina i ne ocekuj na brodu pomoc i suosjecanje. Svak te gleda ko da si mu dosa ukrast posal i nema tu vise nista ljudskosti. Takoder zaboravi na borbu za prava, smjene, place, hranu, internet i ostale gluposti. Po meni triba radit, mucat i cekat..

AB/Crane Operator
Key Requirements:
https://careers.subsea7.com/Exp/VacancyInformation.aspx?VId=60149
  • Certification as per STCW Regulation II/4 or II/5 meeting legislative requirements of the Flag State
  • Must have experience working on heavy lift cranes / Huisman cranes
  • Must have valid AB Ticket
  • Recognised Seaman’s Discharge book.
  • Able to communicate effectively in English, both verbally and in written in accordance with STCW Code table A-II/I
  • Recognised Crane Operator Stage 3 or equivalent.
  • Prior experience working on DSVs would be added advantage
  • Completed security Awareness training relevant for the position.(Ref: ISPS Code)
  • Valid offshore medical and survival course

Pozdrav svima,

Dobio sam ponudu od Anglo Eastern-a da idem na SS7 brod mislim da se zove Seven Seas ili tako nesto.
Placa za 3Eng je bila 200 funti po danu, s tim da je put placen samo pola dnevnice. Nije mi se svidjelo to sto ne placaju brevete niti obove HUET-a.
Pa mi to nije bilo previse interesantno, obzirom da sam morao uskoro obnoviti sve brevete.

Pozdrav svima,

Dobio sam ponudu od Anglo Eastern-a da idem na SS7 brod mislim da se zove Seven Seas ili tako nesto.
Placa za 3Eng je bila 200 funti po danu, s tim da je put placen samo pola dnevnice. Nije mi se svidjelo to sto ne placaju brevete niti obove HUET-a.
Pa mi to nije bilo previse interesantno, obzirom da sam morao uskoro obnoviti sve brevete.

To ti je tako danas nazalost doslo uzmi ili ostavi. Ima ko ce rumunji,ukrajinci, rusi na lopate. Nema vise biranja a ko zna sta ce bit sutra, nije da pametujem Ali nazalost tako je, pozdrav

Ja sva sreca i dalje radim na Seismici pa dok god mogu necu nista mjenjati. Nije ni ovdje kao nekada, al i dalje je zadovoljavajuce po pitanju place i pogotovo uvjeta na brodu.
Sesmicki sektor se pomalo dize na noge, traze se ljudi sa iskustvom pa ako nekoga zanima neka posalje mail na: Vladimir Vladykin Vladimir@nautech.co.uk

[TABLE="class: AdvortoDataTable AdvortoVacancyTable table table-bordered"]
[TR]
[TD="class: AdvortoDataTableFirstColumn"]3rd Engineer- Deck [/TD]
[TD]Global[/TD]
[TD]Offshore[/TD]
[TD]Offshore | Marine Vessel Crew[/TD]
[TD]11/09/2019[/TD]
[TD="class: AdvortoDataTableLastColumn"]
https://careers.subsea7.com/Exp/VacancyInformation.aspx?VId=63905
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[TR="class: AdvortoDataTableAlternateRow"]
[TD="class: AdvortoDataTableFirstColumn"]2nd Officer [/TD]
[TD]Offshore Global[/TD]
[TD]Offshore[/TD]
[TD]11/09/2019 https://careers.subsea7.com/Exp/VacancyInformation.aspx?VId=63928[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[TR]
[TD="class: AdvortoDataTableFirstColumn"]2nd Engineer- Deck [/TD]
[TD]Offshore Global[/TD]
[TD]Offshore[/TD]
[TD]12/09/2019 https://careers.subsea7.com/Exp/VacancyInformation.aspx?VId=63940[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Postovanje svima

Tribam pomoc ako netko od clanova foruma radi na Subsea7. Da rece malo vise o firmi i svemu drugom tipa place, stanje itd...

Hvala

Imas vec SS7 temu na forumu...
Evo dobio ponudu za 1St Off, 275£...
Ima još naših na SS7, pa ce možda kolege nešto više napisati...

pozdrav

Imas vec SS7 temu na forumu...
Evo dobio ponudu za 1St Off, 275£...
Ima još naših na SS7, pa ce možda kolege nešto više napisati...

pozdrav

Ma bas gleda i nemogu je naci, zato sam ovo otvoria.

Za koju vrstu broda si dobia ponudu?

Sent from my iPhone VIA Pomorac.net

Da, takvi su uvjeti, za DPO 250£, za 1Off Sdpo 270£...
oni većinom preko Anglo Eastern rade Marine crew.
I neke druge firme tipa Volstad, Rever nude istu lovu za ove 2 pozicije.

Da, takvi su uvjeti, za DPO 250£, za 1Off Sdpo 270£...
oni većinom preko Anglo Eastern rade Marine crew.
I neke druge firme tipa Volstad, Rever nude istu lovu za ove 2 pozicije.

sve islo kvragu

pa filipinci sdpo imaju kod mene 8-9k usd misec plus put

Interceptor
to ti je Angloeastern ponudija minimum minimuma za te pozicije,i jos na to uzmu porez,pa je to prejadno.I to je vjerovatno na veliki Seven Borealis di ima prilicno posla.
Sa mnom DPO poljak ima 275 funti priko Anglo i sad su mu digli jer se zalija jer drugi DPO priko ETPMa ima dosta vise.Prvi ima dosta vise,ne znan u lipu a cif ima 375 doduse direkt SS7,pricam u funtama.
ETPM daje dosta vise za ukrcaj na SS7,za moju poziciju 30 funti dnevno vise sta nije malo,i jos se priko njih ne placa porez a priko Anglo se placa porez tako da u Norveskoj npr.dnevnica izade dosta siromasna.
Ovde na ovom brodu kod mene filipinac riger ima vise od timunjera rumunja.Izgleda da smo mi europljani postali pravi kokosari i da cemo radit za crkavicu.Englezi,Skori,Irci,Nizozemci...ovde rade za isti novac ka i prije,znam iz prve ruke,pricam sa ljudima skoro svaki dan i uvik se nesto novo sazna.
Sta se tice Volstada mene su zvali neki iz Rijeke za jedan njihov brod,neki sta radi windfarm,simpa brod ali dnevnica je bila da to mogu doma skoro zaradit.
Rever daje pristojne dnevnice bar za moju poziciju i bija san sa par ljudi sta su radili kazu dobra firma

Last edited:
Back